[ Creative X-Fi ] Η εμπειρία σας;

Trolley

Computer Tech
Λύσεις
2
Πόντοι
1,003
Παιδιά, χρειάζεται να στήσω ένα δεύτερο υπολογιστή με audio δυνατότητες. Δεν θέλω να δώσω πολλά χρήματα για την κάρτα ήχου, οπότε το ερώτημα είναι για όλους εσάς που χρησιμοποιείτε προϊόντα της Creative, ειδικά τη σειρά X-Fi.

α) Ποιό ακριβώς μοντέλο χρησιμοποιείτε;

β) Με ποιο ακριβώς πρόγραμμα το χρησιμοποιείτε;

γ) Περίπου τι ακριβώς κάνετε με την κάρτα σας (ποιο είδος μουσικής δηλαδή και αν τη χρησιμοποιείτε για να γράψετε πραγματικές ηχητικές πηγές, όχι soft synths).

δ) Αν είστε ευχαριστημένοι.

Ευχαριστώ εκ' των προτέρων.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το PC θα είναι μονο για audio ή θα το χρησιμοποιείς και για gaming/dvd και άλλα τέτοια;
Θα το χρησιμοποιώ για τα πάντα. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχουν οι απαντήσεις στις τέσσερις ερωτήσεις που έκανα - αυτές θα με βοηθήσουν, καθώς όλα τα άλλα μπορεί να αλλάξουν στην πορεία.

Παιδιά' date=' χρειάζεται να στήσω ένα δεύτερο υπολογιστή με audio δυνατότητες. Δεν θέλω να δώσω πολλά χρήματα για την κάρτα ήχου, οπότε το ερώτημα είναι για όλους εσάς που χρησιμοποιείτε προϊόντα της Creative, ειδικά τη σειρά X-Fi.
α) Ποιό ακριβώς μοντέλο χρησιμοποιείτε;

β) Με ποιο ακριβώς πρόγραμμα το χρησιμοποιείτε;

γ) Περίπου τι ακριβώς κάνετε με την κάρτα σας (ποιο είδος μουσικής δηλαδή και αν τη χρησιμοποιείτε για να γράψετε πραγματικές ηχητικές πηγές, όχι soft synths).

δ) Αν είστε ευχαριστημένοι.

Ευχαριστώ εκ' των προτέρων.[/quote']

α) Audigy.

β) n-Track Studio, Audacity.

γ) Ηχογραφώ ό,τι να'ναι και από όπου να'ναι(κιθάρα, ραδιόφωνο, μικρόφωνο) ώστε να έχω samples για τα sampler μου.

δ) Για ερασιτεχνική κάρτα είναι πολύ καλή - κλασικά η Creative φτιάχνει μια σειρά καρτών της με ακριβώς το ίδιο hardware και crippled drivers στα φτηνά μοντέλα (fixed:kX driver) με αποτέλεσμα μια κάρτα των 40ευρώ να βγάζει καλό ήχο. Monitors να την τσεκάρω δεν έχω αλλά στα ηχεία του υπολογιστή μια χαρά ακούγεται :) Από πλευράς θορύβου στην ηχογράφηση επίσης δεν έχω παράπονο...

Επίσης οι Audigy και Audigy 2 έχουν παραπλήσιο hardware άρα τα παραπάνω μάλλον ισχύουν και για τη 2.

χρησιμοποιουσα επι χρονια μια audigy platinum κυριως για μουσικη και παιχνιδια.κανενα παραπονο αλλα οταν προσφατα αγορασα την x-fi platinum το τοπιο αλλαξε ριζικα.ειδικα την πρωτη φορα που τη δοκιμασα μου φανηκε οτι ακομα και στους ήχους των windows καταλαβαινεις τη διαφορα!σε μουσικη σπερνει (ειδικα αν χρησιμοποιεις οπτικη ινα)και στα παιχνιδια ειναι μαλλον οτι καλυτερο.παντως αν σκεφτεσαι για x-fi θα σου έλεγα να δωσεις τα extra 60 euro και να παρεις το πανελακι με τις extra συνδεσεις.εχει και midi in/out puts μιας και ασχολεισαι με ηχογραφηση.

β) n-Track Studio' date=' Audacity[/quote']
Διαρκώς με εκπλήσεις με το πόσο ψαγμένος είσαι, καίτοι low profile. Δε μας βάζεις και κάτι να ακούσουμε; Θα είμαστε όλο γλύκα (στη κριτική μας).

χρησιμοποιουσα επι χρονια μια audigy platinum κυριως για μουσικη και παιχνιδια.κανενα παραπονο αλλα οταν προσφατα αγορασα την x-fi platinum το τοπιο αλλαξε ριζικα.ειδικα την πρωτη φορα που τη δοκιμασα μου φανηκε οτι ακομα και στους ήχους των windows καταλαβαινεις τη διαφορα!σε μουσικη σπερνει (ειδικα αν χρησιμοποιεις οπτικη ινα)και στα παιχνιδια ειναι μαλλον οτι καλυτερο.παντως αν σκεφτεσαι για x-fi θα σου έλεγα να δωσεις τα extra 60 euro και να παρεις το πανελακι με τις extra συνδεσεις.εχει και midi in/out puts μιας και ασχολεισαι με ηχογραφηση.
Ευχαριστώ, αλλά δε μου είπες ποια X-Fi έχεις και με ποιο πρόγραμμα τη χρησιμοποιείς.

Εγω εχω την Audigy 2 με το πανελακι μαζι.. Την δουλευω ποιο πολυ με το Reason, αλλα και με το SX3 την εχω δοκιμασει.. Ηχογραφησεις σχετικα καλες.. Για μενα μεχρι στιγμης καλα τα παει, αν και με τους drivers ειχα καποια μικροπροβληματακια και εβαλα ξανα τους "πρωτους" απο το cd.. Γενικα μια "μεση" λυση.. Σιγουρα παντως θα την αλλαξω οταν μαζεψω λεφτα..

Ελπιζω να βοηθησα καπως..

Έχω την Audigy 2 Xfi platinum. Για ταινίες και παιχνίδια έχει ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ήχο. Στην αρχή δεν το πίστευα. Για ηχογράφηση όπως έχεις ίσως δεί και σε άλλα post δικά μου ότι τώρα την ψάχνω. Πάντως άν δεν είναι ΜΟΝΟ για ηχογράφηση ο ρόλος της αξίζει πιστεύω.

Λογικό το ερώτημά σου. Η απάντηση είναι ότι χρειάζεται κατεπειγόντως να τελειώσω ένα project που ΠΡΕΠΕΙ να το τελειώσω σε Windows Vista. Η Creative (και είναι προς τιμήν της) είναι από τις ελάχιστες εταιρείες που έχουν ανακοινώσει την πολιτική τους και το χρονοδιάγραμμα υποστήριξης των Vista. Η M-Audio π.χ. ζει εντελώς στον πλανήτη της όσον αφορά αυτό το θέμα, το ίδιο και η Native-Instruments, της οποίας θα μπορούσε να με ενδιαφέρει κάποιο από τα audio interface της.

H Rme και η Motu επίσης έχουν drivers για Vista, αλλά τα προϊόντα τους που θα μπορούσαν να με ενδιαφέρουν είναι πολύ ακριβά.

X-Fi music ..

Κανει τα παντα , εχει τελειο ηχο .

Το μονο προβλημα ειναι , οτι εχει μαπα προενυσχητη μικροφωνου.

Απο ποιοτητα εισοδων ειναι φοβερη, και πως να μην ειναι δηλαδη, εφοσον ειναι Music DVD ready !! :D

Καθαρά υποκειμενική μου γνωμη ειναι ότι αφού θα δώσεις που θα δώσεις λεφτά μπορείς να κάνεις και παιχνίδια και τα πάντα με κάποια πολύ πιο επαγγηελματική καρτα και στην ίδια τιμη. Ξεκίνα από edirol για παράδειγμα και θα βρεις απιστευτη ποιότητα στην ίδια τιμή.

Η creative xfi ειναι καλή και ΟΧΙ φτηνή αλλά μέση λύση. Γιατί στα ίδια λεφτά να μην πάρεις κατι πιο καλό;

Παντως λογικά θα έχεις πρόβλημα σε πολλά plugins (οταν φορτώνεις πολλά μαζί εννοώ) με την creative. Αυτό ισχύει για όλες τις creative από ότι εχω δει από ξένα φόρουμς. Θα ψάξω κι αλλο και θα βοηθήσω πάλι όσο μπορώ, θα επανέλθω..

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back