Τι να σου πω, η πιο παλια μου κιθαρα την οποια προφανως και σετάρω μονος μου ειναι απο το 1993 με truss rod στο neck heel. Το μπρατσο εχει βγει και μπει καμια 500αρια φορες απο τοτε και δεν εχει και ούτε και θα εχει ποτέ προβλημα. Σε αυτή απορώ πως την γλιτωσε το truss rod nut με το βλακωδες κατσαβιδι που χρησιμοποιουσα για χρονια πριν παρω την γκουμούτσα του Στιούμακ.
Τις υπολοιπες (τις "ευαισθητες") τις "κουράρω" απο το 2008 αν θυμαμαι καλα, επίσης εχουν βγει και ξαναμπει τα μπρατσα "απειρες" φορες χωρις κανένα θεμα (και ουτε και περιμένω και στα επομενα 20 χρονια).
Και επειδή υποψιάζομαι οτι δεν έχεις κιθαρες με το truss rod στο neck heel (και καλα κανεις) ή αν έχεις είναι συγχρονες που το truss rod nut ειναι εκτεθειμένο οπότε ειναι άλλα κολπα (επίσης, καλά κανεις) ή ακομα καλυτερα το nut ειναι πισω απο το nut (μια χαρουλα), σε κάθε ρυθμιση στην περιπτωση μου το μπρατσο θα ξεδιδωθεί-βιδωθεί Χ φορες δεδομένου οτι μετρας relief, αποφασίζεις οτι θελει ρυθμιση, χαλαρωνεις χορδες (αφου μασκάρεις νατ αν δεν εχεις κανενα double locking συστημα, μασκαρεις tuners αν δεν εχεις locking, α ναι και αν εχεις locking tuners παιζει οταν θα πας να κουρδισεις να σου μεινει και καμια στο χερι γιατι την "ακουσε" και εσπασε ακριβως εκει που ειναι το tuner, εμπειρια απο 2 διαφορετικης εταιρειας τετοια μαραφετια) ξεβιδώνεις μπρατσο, ρυθμιζεις βεργα, βιδώνεις μπρατσο, κουρδιζεις, μετράς relief και αν χρειαστεί, rinse and repeat όσες φορες χρειαστούν για να πετυχεις το επιθυμητο (οποιο και να ειναι αυτο) relief.
Οπότε αυτη την ταλαιπωρία θελω να τελειώσω μια και καλή ειδικά στις μυγιάγγιχτες μου.