Compressor και Gate

sn6111

Νέο μέλος
Πόντοι
6
να κανω μια ερωτηση: το gate το βαζουμε πριν τον κομπρεσορα η μετα?π.χ. στα τυμπανα.

πρωτα τα κομπρεσαρουμε και μετα βαζουμε gate η το αντιθετο?

Αναλογα με την εφαρμογη.

Κατα την διαρκεια ηχογραφησης αληθινων τυμπανων, χρησιμοποιουμε πρωτα το Gate για να εξαλεiψουμε το mic leakage και μετα Compression.

Εγώ προτιμώ να γράφω τα τύμπανα καθαρά.Άρα δεν συμφωνώ με το παραπάνω.Αυτό φυσικά είναι η δική μου άποψη.Στην περίπτωση του processing στο ήδη ηχογραφημένο υλικό,η σειρά είναι gate-compressor,γιατί στην ανάποδη περίπτωση το <<πατημένο>> από τον  Compressor υλικό δεν θα σου προσφέρει ξεκάθαρο threshold για

το gate. 

Ρε παιδιά γιατί να εξαρτάται από το ΤΙ κάνουμε; Αν βάλουμε πρώτα comp κ μετά gate χαλάμε όλη την ουσία του gating, αφού έχουμε συμπιέσει το σήμα μας! Αν είναι να κόψουμε κάτι, πρώτα θα κόψουμε κ μετά θα συμπιέσουμε ό,τι έμεινε.....

Εγώ το προτιμώ μετά,γιατί σε οποιαδήποτε θέση πριν τον Compressor επηρεάζει την λειτουργιά του. 

ΑΥΤΟ όντως εξαρτάται :) Το πιο φυσιολογικό είναι πριν, με την έννοια ότι αν είναι να κρατήσεις μόνο πχ τις συχνότητες πάνω από 200k δε θέλεις να επηρεάσουν το compression σου οι συχνότητες που μετά θα κόψεις. Αλλά εδώ δεν είναι και απαραίτητο, διότι συνήθως έχεις και ένα ελαφρύ comp την ώρα που γράφεις, πριν δηλαδή το EQ.

Πάντως σε γενικές γραμμές η λογική λέει ότι πρώτα κόβεις και μετά συμπιέζεις. ;)

Παλι, αναλογα με την εφαρμογη.

Συνηθως με το EQ ενισχυεις τις περιοχες που "εφαγε" ο κομπρεσσορας.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
BTW, μιλάω πάντα για φυσιολογική χρήση προκειμένου να πετύχουμε πιο "σωστό" ήχο! Αν θέλουμε να κάνουμε κάποιο εφέ, τότε μπορούμε κάλλιστα να βάλουμε ας πούμε gate μετά τον comp για πιο dramatic καταστάσεις :)

menelaos είπε:
Το πιο φυσιολογικό είναι πριν, με την έννοια ότι αν είναι να κρατήσεις μόνο πχ τις συχνότητες πάνω από 200k δε θέλεις να επηρεάσουν το compression σου οι συχνότητες που μετά θα κόψεις.
Αυτό γίνετε βέβαια και με την χρήση ενός multiband comp ή ακόμη καλύτερα  με το να έχεις γράψει το πραγματικά χρήσιμο μέρος συχνοτήτων της πηγής σου και μετά να το συμπιέσεις.

Πάντως σε γενικές γραμμές η λογική λέει ότι πρώτα κόβεις και μετά συμπιέζεις.
Σε αυτό συμφωνώ 100% μαζί σου.

Ναι εννοείται ότι έτσι είναι όπως τα λες! ;) Γενικώς κ εγώ πρώτα comp βάζω και μετά eq, αλλά όπως έλεγα εδώ εξαρτάται για τι λόγους χρησιμοποιείς το EQ. Αν δεν κάνεις δραματικά extreme πράγματα το EQ το αφήνεις τελευταίο κατά τη γνώμη μου ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back