- Πόντοι
- 16
Πως θα μπορουσα να πετυχω μια "φθορα", ενα "κιτρινισμα" στο χρωμα μιας κιθαρας; Για παραδειγμα μια ασπρη σαν το γαλα πως θα μπορουσε να γινει λιγο πιο aged white, λιγο πιο κρεμ;
Κάτι σαν να ψήνεις λουκάνικα ένα πράγμα! ;D Γίνεται όντως ν'αλλάξει η κιθάρα χρωματισμό έτσι? ???Superfunk είπε:αστην πανω στην ταρατσα με ΠΟΛΥ ηλιο κανα δυο εβδομαδες,γυρνα την για να κιτρινησει και απο..πισω...ετοιμος....![]()
εκει ειναι το ζουμι..! ;DZombieTone είπε:Μην αρχισουν και τιποτα σκασιματα και τετοια μαζι ομως....
ρε ...DudeSmurflord είπε:Άσ'την στο πατάρι 20 χρόνια! Το χρώμα θ'αλλάξει, αλλά το κακό είναι πως θα αλλάξουν (προς το χειρότερο) και τα υπόλοιπα πάνω στην κιθάρα! ;D
η κιθαρα σου θα κιτρινησει ευκολοτερα απο μια μοντερνα Φεντερ μια και ειναι βαμμενη με νιτρο και οχι με πολυεστερα,οι μοντερνες Φεντερ δυσκολα κιτρινιζουν πολυ με τον καιρο λογω του πολυεστερικου φινιρισματος,θελουν πολλα χρονια π.χ η δικη μου εγινε ετσι μετα απο 35 χρονια...Vintager είπε:Έχω μια Les PAul Custom η οποία είναι ασπρή. Να ξέρεις ότι οι παράγοντες που οδηγούν μια άσπρη κιθάρα να κιτρινίσει είναι το φως και η νικοτίνη. Αν καπνίζεις κοντά στην στην κιθάρα τοτε θα κιτινίσει. Αλλιώς ο χρόνος είναι ο καλύτερος βοηθός. Όλες οι άσπρες κιθάρς κιτρινίζουν. Για αυτο και συνήθως κατά καιρούς τις βάφουν για νακρατήσουν το ασπρο χρώμα της μάνας τους. Να ξέρεις το πιο δύσκλολο χ΄ρωμα για να κρατήσεις σε μια κιθάρα είναι το άσπρο.
OffTopicVintager είπε:Έχω μια Les PAul Custom η οποία είναι ασπρή.