• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Class D ενυσχυτης μπασου

warchief

Νέο μέλος
Πόντοι
16
 Καλησπερα σε ολους.Οπως λεει ο τιτλος του threat ειμαι στην αναζητηση για ενυσχυτη μπασου Class D λογω πολλαπλων μετακινησεων απο πολη σε πολη (χωρις δικο μου μεταφορικο μεσω) για προβες και live.Απλα υπαρχουν βασικα πραγματακια που δεν γνωριζω:

Ποσα watt χρειαζομαι ωστε να ακουω και να ακουγομαι σε προβες/live

για παραδειγμα αυτος ο ενυσχυτης που αποτελει και την πρωτη μου επιλογη http://www.thomann.de/gb/gallien_krueger_mb200.htm δινει 200 watt @4Ω και 140 watt @8Ω. Βγαζει ενα μικρομεσσαιο live?

Και επισης παρατηρησα οτι δεν εχει volume knob.Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση?Απο που ρυθμiζεται η ενταση εξοδου?

Τελος για να μην κουραζω αν θελετε πρωτεινεται μου καποια κεφαλη:

Το μπατζετ μου εννοειται ειναι περιορισμενο ~300-350 ευρω

περαιτερω εξοπλισμος ο εξης:

Μπασο musicman sterling, EBS valvedrive preamp,pigtronix polysaturator,korg DT-10 tuner

Μουσικα ενδιαφεροντα: Metal-stoner hard rock(2 σχηματακια στα οποια παιζω)

Eυχαριστω πολυ εκ των προτερων

Με εκτιμηση Κωστας

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Με 140 διακοπτικά στα 8 για hard rock-stoner live, σόρρυ που στο λέω, αλλά σε βλέπω χλωμό προς το ψόφιο ακόμα και αν η καμπίνα (που δεν αναφέρεις) είναι ευαίσθητη (πάνω από 100δώσεdb).

Τα δικά μου 375 (yeah right !) στα 8 του Genz Benz το βγάζουν αλλά με αρκετό σπρώξιμο μετά το 12'o'clock

Από τους καινούριους φθηνούς δεν έχω μεγάλη πείρα.

To gain του είναι το volume.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν αναφέρει καμπινα πιθανότατα γιατί θα κουμπώνει σε ό,τι καμπίνα βρει, μικρή/μεγάλη/ευαίσθητη/αναίσθητη, οπότε όντως με 140/200 βατ δεν θα έχει καμία βεβαιότητα ότι θα ακουστεί σωστά

Ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις.

Καμπινα δεν εχω οτι υπαρχει στο εκαστοτε λαιβαδικο.

αρα αν στους χαρντροκαδες δεν ακουγομαι στους μεταλαδες που ο ντραμμερ βαραει...τιποτα ε?

warchief είπε:

αρα αν στους χαρντροκαδες δεν ακουγομαι στους μεταλαδες που ο ντραμμερ βαραει...τιποτα ε?
Στα live το θέλεις για stage μόνιτορ δικό σου και του ντράμερ (οι άλλοι χέστηκαν ούτως ή άλλως).

Ο κόσμος θα σε ακούει από di πιθανότατα.

Οπότε κοίτα ο amp σου να έχει καλό di, pre & post di switch και βέβαια ένα ground lift κακό δεν θα κανε.  ;)

Αν είχε DI το valvedrive σου, θα σου λεγα ότι είσαι κομπλέ με έναν διακοπτικό τελικό και το EBS σαν pro αλλά δυστυχώς.....

warchief είπε:

Πάντως στο  budget σου υπάρχουν  επιλογές που θα σε καλύψουν απόλυτα σε ισχύ τουλάχιστον

http://www.thomann.de/gr/search.html?gk=gibahetr&bn=&pr=300a400&kf=on&oa=pra&wgfid1=8704&wgfid2=8705&wgfid3=8706&wgfid4=8707&wgfid5=8708&wgfid6=8709&wgfid7=8710&wgfid8=8711&wgfid9=8712&wgfid10=8714&wgfid11=8713

Έπαιξα πρόσφατα σε live τον EBS Reidmar και ήταν πολύ καλή περίπτωση. Όμως δυστυχώς ξεφεύγει από το budget σου- 485 ευρώ.

ΥΓ: Και του Κώστα ο Benz βαράει πολύ καλά αλλά νομίζω ότι αρκετά ακριβότερος και από τον EBS.

Εγώ θα σου πρότεινα αυτόν εδώ για τα λεφτά που δίνεις:

http://www.thomann.de/gr/hartke_2500_bass_top.htm?sid=ca220424a90d706b65e6c7019904e090

Αξιοπρεπής ενισχυτής, ωραίος ήχος, καθαρό DI και αρκετούτσικα watt (όχι και τα υπέρτατα αλά σε καλύπτουν) και αρκετά καλός για rock καταστάσεις... Για stoner θες κι ένα drive πετάλι μπροστά και είσαι κύριος!!! Το λέω από προσωπική εμπειρία...

warchief είπε:
Καλησπερα σε ολους.Οπως λεει ο τιτλος του threat ειμαι στην αναζητηση για ενυσχυτη μπασου Class D λογω πολλαπλων μετακινησεων απο πολη σε πολη (χωρις δικο μου μεταφορικο μεσω) για προβες και live.

Εγώ θα σου πρότεινα αυτόν εδώ για τα λεφτά που δίνεις:

http://www.thomann.de/gr/hartke_2500_bass_top.htm?sid=ca220424a90d706b65e6c7019904e090

Αξιοπρεπής ενισχυτής, ωραίος ήχος, καθαρό DI και αρκετούτσικα watt (όχι και τα υπέρτατα αλά σε καλύπτουν) και αρκετά καλός για rock καταστάσεις... Για stoner θες κι ένα drive πετάλι μπροστά και είσαι κύριος!!! Το λέω από προσωπική εμπειρία...
Και drive έχει μπροστά και μικρό ενισχυτή για μεταφορές θέλει.

Ρε Μανωλάκη διάβαζε τι γράφει ο άνθρωπος πριν προτείνεις....

Αν ήταν για rack amps, έχουμε να προτείνουμε

Εγώ θα χα το νου μου για κανέναν μεταχειρισμένο Markbass. Συνήθως αξιόμαχο μηχάνημα αλλά δεν ξέρω για αγριάδες τι γίνεται... Πολύ χαμηλά πάνε και οι μεταχειρισμένοι Ashdown Little Giant. Όχι ότι καλύτερο έχω ακούσει αλλά για τα λεφτά τους, μια χαρά.

Μεγαλο ξενερωμα με το EBS αν ειχε direct in θα ηταν το απολυτο μηχανημα το εχω 3 χρονια τωρα και με εχει σωσει σε πολλες καταστασεις γι αυτο δεν το αλλαζω(και εχουν περασει πολλαααα πεταλια απ τα ποδια μου ;D)

τον hartke τον απορριπτω λογω βαρους ζυγιζει ~14-15 κιλα και γενικα οτιδηποτε σε rack θα το απορριψω γιατι δεν μπορω και δεν θελω να το κουβαλαω.

Τωρα εβλεπα τον EBS Reidmar στο site τους και ειδα αυτο:

250 W RMS @ 4 ohms

125 W RMS @ 8 ohms

Εαν αυτος λοιπον επαιξε σε live τι σας κανει να πιστευετε οτι ο GK MB200 μπορει?

Παντως εαν μπορεσω να ανεβω κατηγορια μαλλον παω για τον GK MB500

gdevelek είπε:
περίεργο γιατί εδώ λέει πως ζυγίζει 6 λίβρες... ούτε 3 κιλά...

http://www.amazon.com/Hartke-2500-Guitar-Amplifier-watts/dp/B000QCON9Q
Γύρω στα 6 κιλά πρέπει να είναι από ότι θυμάμαι... Δεν είναι βαρύς σε σχέση με άλλους... Απλά είναι κλασσικό μέγεθος ενισχυτή...

gdevelek είπε:
περίεργο γιατί εδώ λέει πως ζυγίζει 6 λίβρες... ούτε 3 κιλά...

http://www.amazon.com/Hartke-2500-Guitar-Amplifier-watts/dp/B000QCON9Q
Δικο μου λαθος τα 15 κιλα πανε για τον harkte 5000 αλλα και παλι τα 3 κιλα λιγα μου φαινονται.Παραπανω ειναι .

Εγώ θα χα το νου μου για κανέναν μεταχειρισμένο Markbass. Συνήθως αξιόμαχο μηχάνημα αλλά δεν ξέρω για αγριάδες τι γίνεται... Πολύ χαμηλά πάνε και οι μεταχειρισμένοι Ashdown Little Giant. Όχι ότι καλύτερο έχω ακούσει αλλά για τα λεφτά τους, μια χαρά.
Τις αγγελιες τισ τσεκαρω.Τους markbass τους εχω σε τεραστα εκτιμηση.Μου ειχε δανεισει καποτε φιλος τον Little Mark Tube 800 και σε καφρομεταλιες δεν τα πηγε και ασχημα.αλλα στα χρηματα που διαθετω δυσκολα για markbass...

Αν και αυτος μου εκανε εντυπωση 

http://www.thomann.de/gr/markbass_little_mark_250_black_line.htm

Αshdown οτι και να ακουσα δεν μου αρεσε

audiokostas είπε:
Δεν έπαιξα με αυτόν αλλά τον άκουσα.

Δεν ήταν άσχημος.

Για ρίξε μια ματιά..
Ηχογράφησα με το DI του αντίστοιχου combo Rubmle τον τελευταίο δίσκο μας και ήμουν ΠΑΡΑ πολύ ικανοποιημένος από άποψη ήχου. Καθαρός στρωτός... Γενικά νομίζω πως για πιο grungy κι rock/metal πράματα είναι πολύ καλός και χωλένει λίγο στα πιο classic... Βέβαια ίσως φταίει το πως παίζω εγώ αλλά νομίζω πως μία δοκιμή θα πείσει πολλούς...

warchief είπε:
Τωρα εβλεπα τον EBS Reidmar στο site τους και ειδα αυτο:

250 W RMS @ 4 ohms

125 W RMS @ 8 ohms

Εαν αυτος λοιπον επαιξε σε live τι σας κανει να πιστευετε οτι ο GK MB200 μπορει?
Και εδώ είναι αγαπητέ μου Κώστα που καταλήγουμε στα... γνωστά: Εγώ προσωπικά θα έπαιζα άνετα με τον GK MB200 σε live.

Βασικά κατά κύριο λόγο παίζω με έναν GK ΜΒ 112 (200W) και έχω παρκαρισμένα τα 500W του Markbass στο σπίτι. Γιατί; Διότι πλέον δεν τα χρειάζομαι, καθώς έχω την ευτυχία να παίζω με έναν ντράμερ «γιγαντιαίων» διαστάσεων, που όμως χρησιμοποιεί μικρό drum kit.  

Με 16 ή 18 μπότα τα πράγματα είναι απολύτως ελεγχόμενα, ιδανικά, όχι εκκωφαντικά-  καθώς στα μπαράκια που παίζουμε είμαστε συνήθως ο ένας επάνω στον άλλο.  

Οπότε αν οι ντράμερ στα δύο σχήματα που είσαι είναι «κανίβαλοι», σε οδηγούν σε άλλη κατηγορία ενισχυτή, άλλα watt και άλλα κιλά  ;)

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Οπότε αν οι ντράμερ στα δύο σχήματα που είσαι είναι «κανίβαλοι», σε οδηγούν σε άλλη κατηγορία ενισχυτή, άλλα watt και άλλα κιλά  ;)
Θα συμφωνήσω αλλά θα προσθέσω και το εξής. Αν ο ηχολήπτης ΞΕΡΕΙ τη δουλειά του κι έχει σωστά Monitor τότε και με 120 watt παίζεις. Εγώ έβγαλα ανοιχτό Live (με καλό ντράμερ να τα λέμε αυτά) με 180 watt... Αλλά ήξερε τι έκανε ο ηχολήπτης κι άκουγα περίφημα...

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Οπότε αν οι ντράμερ στα δύο σχήματα που είσαι είναι «κανίβαλοι», σε οδηγούν σε άλλη κατηγορία ενισχυτή, άλλα watt και άλλα κιλά  ;)
Θα συμφωνήσω αλλά θα προσθέσω και το εξής. Αν ο ηχολήπτης ΞΕΡΕΙ τη δουλειά του κι έχει σωστά Monitor τότε και με 120 watt παίζεις. Εγώ έβγαλα ανοιχτό Live (με καλό ντράμερ να τα λέμε αυτά) με 180 watt... Αλλά ήξερε τι έκανε ο ηχολήπτης κι άκουγα περίφημα...
Κανιβαλος ειναι ο ενας αλλα απαιτηται απο το ειδος της μουσικης οποτε δεν γινεται αλλιως.

Με μπερδεψατε τωρα.Αλλοι βγαζουν live αλλοι οχι(η πιστευουν οτι δεν βγαινει Live) αρα

μαλλον υπαρχουν πολλοι παραμετροι που το καθοριζουν αυτο(ειδος μουσικης, ικανοτητα ηχοληπτη, παιξιμο/δυναμικες του ντραμμερ κτλ)

Δυστυχως στην ελλαδα δεν μπορω να εμπιστευτω οποιον ηχοληπτη υπαρχει στο εκαστοτε μαγαζι, οι περισσοτεροι βλεπουν να κοτσογινεται μια δουλεια και σηκωθουν να φυγουν.

Trending...

Νέα θέματα

Back