cigar box guitars

To μπράτσο έχει ξεμείνει από ένα αρχαίο Thomann Kit (νομίζω ότι είναι 21), Θα φτιάξω λίγο το head (τρίψιμο, γυάλισμα, new logo kλπ...)

Τώρα για τρέμολο...λέω ένα τέτοιο για πιο vintage, αλλά για να κρατάει και τις χορδές

9a_1.JPG

Ωραίο φαίνεται, ελπίζω μόνο να το αντέξει το καπάκι και να μην σπάσει με τη χρήση εκεί που είναι το ελατήριο. Είναι αρκετά παχύ το καπάκι;

Jasemeister είπε:
Είναι αρκετά παχύ το καπάκι;
Όχι, θα φάει ενίσχυση από κάτω.

Ώπα ξεκίνησε ο ανταγωνισμός.

Θα έχουμε θέμα το Σαββατοκύριακο.

bouzoukleri είπε:

Εάν το δικό σου είναι αυτό που μου έδειξες...τότε είμαι βαρύτονος!!!!

marathon είπε:
Όχι, θα φάει ενίσχυση από κάτω.
It will eat amplification underneath. 8)

Προσωπικά θα έβαζα ένα κομμάτι ξύλο από εκεί που θα βιδωθεί το μανίκι μέχρι εκεί που θα πιάσει το tailpiece/vibrato. Το κομμάτι αυτό θα ήταν ρουταρισμένο στη μέση έτσι ώστε να μπουν οι μαγνήτες και επιπλέον να μην ακουμπάει απο μέσα στο καπάκι στο σημείο που θα μπεί η γέφυρα. Δηλαδή θα έριχνα την τάση των χορδών σε ένα μασίφ κομάτι ξύλο (βιδωμένο στο μανίκι) αλλά θα ακουμπούσα τη γέφυρα σε ένα τμήμα του καπακιού χωρίς υποστήριξη από κάτω.

harilatron είπε:
Προσωπικά θα έβαζα ένα κομμάτι ξύλο από εκεί που θα βιδωθεί το μανίκι...
Προφέσορα, οι οδηγίες σου είναι πολύτιμες για να κατασκευαστεί μια Cigar Box Guitar με ΑΠΟΛΥΤΩΣ κουρδισμένα ξύλα ;D ;D ;D.

Το ΣΚ θα βγάλω φωτογραφίες από το εσωτερικό και θα κάνω διάφορα σχέδια με εναλλακτικές γέφυρες (το τρέμολο ωραίο σαν ιδέα, αλλά έχω μια υποψία ότι θα μου μείνει το καπάκι στο χέρι!!!).

Επίσης θα ανεβάσω και άλλες ιδέες προς συζήτηση

four.jpg

ας πούμε...

Το κομματι ξυλου που λεει και ο harilatron, πιστευω ειναι πολυ καλη λυση...

...αναμενουμε φωτο!  :P

myster_maze είπε:
Το κομματι ξυλου που λεει και ο harilatron, πιστευω ειναι πολυ καλη λυση...
Αυτό σίγουρα θα μπεί. Με μια γρήγορη ματιά χθές, υπάρχει άλλο "πρόβλημα". Οι κανονικές βίδες για το μπράτσο δεν κάνουν, πρέπει να τρέχω Praktiker, για πιο μακριές.

Προβλεπω τρομερη κατασκευη... δεν ξερω αν σας το ειπα, αλλα θελω να γινω σαν τον Marathon οταν μεγαλωσω  :D

bouzoukleri είπε:

Την sg που ελεγες?

marathon είπε:
....πρέπει να τρέχω Praktiker, για πιο μακριές.
Γιατι Praktiker? Σε ενα βιδαδικο θα βρεις μεγαλυτερη ποικιλια και σιγουρα θα ειναι πιο φτηνες.

Για 4 βιδες παιζει να στις δωσουν και τσαμπα!  ;D

bihlas87 είπε:
θελω να γινω σαν τον Marathon οταν μεγαλωσω
Μπορείς να ξεκινήσεις από τώρα...θές να πας στο Praktiker για τις βίδες (γιατί βαριέμαι να τρέχω εκεί κάτω)?

Γιατι Praktiker? Σε ενα βιδαδικο θα βρεις μεγαλυτερη ποικιλια και σιγουρα θα ειναι πιο φτηνες.

Για 4 βιδες παιζει να στις δωσουν και τσαμπα!  ;D
Μα καλά ΕΙΣΑΙ ΣΟ-ΒΑ-ΡΟΣ? Πρέπει να βρώ ίδιο κράμα βίδες...για να μην αλλάξει ο ήχος :o :o :o :o

marathon είπε:
Μπορείς να ξεκινήσεις από τώρα...θές να πας στο Praktiker για τις βίδες (γιατί βαριέμαι να τρέχω εκεί κάτω)?
Αν ημουν Aθηνα παιζει να πηγαινα, ολο και κανα μπιχλιμπιδι θα εβρισκα να παρω... ή μηπως να γινομουν βοηθος του Yann τα απογευματα? Δυσκολη αποφαση... περιμενω προσφορες  :P

marathon είπε:
Μα καλά ΕΙΣΑΙ ΣΟ-ΒΑ-ΡΟΣ? Πρέπει να βρώ ίδιο κράμα βίδες...για να μην αλλάξει ο ήχος :o :o :o :o

Δεν αρκει να ειναι το ιδιο κραμα ......  για να παρεις κουρδισμενες βιδες  πρεπει να εχεις μαζι σου και ενα διαπασων  και να τις κτυπας με αυτο , μια-μια  ;D

dkall είπε:
Δεν αρκει να ειναι το ιδιο κραμα ......  για να παρεις κουρδισμενες βιδες  πρεπει να εχεις μαζι σου και ενα διαπασων  και να τις κτυπας με αυτο , μια-μια   ;D
Κοροϊδεύεις...μα μου έχει τύχει στο περίπου. Το 1980 είχα αγοράσει ένα σιτάρ. Όταν το έφερα στην Ελλάδα (τότε δεν υπήρχε Internet βλέπεις...) δεν έβρισκα πουθενά χορδές (και έχει και πολλές το καταραμένο, 19...). Και πήγαινα Ερμού-Μοναστηράκι όπου υπήρχαν τα σιδεράδικα και με πυκνόμετρο ψάχναμε τα κράμματα και τα πάχη....α ρε νέοι...σήμερα τα έχετε όλα στο πιάτο....

Ωραίος Marathon. Εγώ περιμένω ένα δέμα εδώ και 2μισι βδομάδες για να ξεκινήσω τη δική μου και μου χουν σπάσει τα νέυρα με τα ΕΛΤΑ.

Btw ο τρόπος που σκέφτηκα είναι ακριβώς αυτός που είπε ο harilatron... Μου φαίνεται πως θσ είναι το πιο ανθεκτικό όλων..

marathon είπε:
Συμφωνω! Σορυ δεν το σκεφτηκα πριν....

Τι κραμα ειχες πριν? Εχεις δοκιμασει ανοξειδωτες? Και, αν θες να με ακουσεις παρε ΧΩΡΙΣ φρεζα!!! Καμια σχεση... Στη στρατ μου παντως τις αλλαξα ολες!

Κάτι τέτοιο εννοούσα.  :)

(Κάποτε σκεφτόμουν σοβαρά να φτιάξω κάτι τέτοιο)

harilatron είπε:
Κάτι τέτοιο εννοούσα.  :)

(Κάποτε σκεφτόμουν σοβαρά να φτιάξω κάτι τέτοιο)
Σίγουρα το χρειάζεται, αλλά μου έχει κολλήσει να μπορώ να ανοιγοκλείνω το καπάκι...μου φαίνεται τρομερά αστείο. Το τρέμολο μου τα χαλάει όλα.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
7
Εμφανίσεις
3K
Απαντήσεις
7
Εμφανίσεις
2K

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα