Charvel Guitars

Mike G

Μέλος
Πόντοι
38
Παίδες ποια η γνώμη σας για τις charvel?

http://charvelguitars.com/promods/

http://www.thomann.de/gr/charvel_pro_mod_so_cal_style_1_hh_fr.htm

http://www.thomann.de/gr/charvel_pro_mod_san_dimas_style_1hh_bk.htm

όλες είναι γιαπωνέζες μιας και η εταιρία λίγο μετα την επαναδραστηριοποίηση της μετακόμησε στην Ιαπωνία. Οι αμερικάνικες έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά απλά τα ξύλα είναι διαφορετικά λόγω της χώρας προέλευσης.Οι usa made δεν βγαίνουν πια αλλά πρέπει να υπάρχει κάποιο στοκ διαθέσιμο.Απλά θα θελα τη γνώμη σας για τις ιαπωνικές πιο πολύ. :) :)

Εγω εχω αμερικανικη και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Απ οτι διαβαζω στο JCF και ολοι οσοι πηραν γιαπωνεζικες ειναι κατευχαριστημενοι.

Θα ψηνομουν και για μια τετοια http://www.thomann.de/gr/charvel_pro_mod_limited_white_card_dca.htm που ειναι γιαπωνεζα και κουκλα, αλλα περιμενω κατι παρομοιο απο αλλη εταιρια τους επομενους μηνες

Εχω μια San Dimas  USA και εχω παθει σοκ με το μπρατσο.... Γενικα εμαι και εγω κατευχαριστημενος. Απο οτι λενε ολοι υπαρχουν μηδαμινες διαφορες με τις Γιαπωνεζικες.

Φιλε μου προχωρα αφοβα...... ;D ;D

Ενα μειονέκτημα έχω εντοπίσει και αυτό αφορά το truss rod...είναι στη βάση του λαιμού και για να σετάρεις αν αλλάξεις μέγεθος χορδών πρέπει να βγάλεις όλον το λαιμό...Μπορει να δημιουργήσει προβλήματα αυτό αν δεν γίνει σωστά??

Στις περισσοτερες κιθαρες μου δεν χρειαστηκε ποτε να ακουμπησω τη βιδα του truss rod.

Οπως ερχεται ειναι σουπερ. Αν θελεις οπως ειπες να αλλαξεις μεγεθος χορδων κλπ, φανταζομαι θα το κανεις μια φορα και οχι καθε τρεις και λιγο ωστε να χρειαζεται ρυθμιση.

georgekz750 είπε:
Στις περισσοτερες κιθαρες μου δεν χρειαστηκε ποτε να ακουμπησω τη βιδα του truss rod.

Οπως ερχεται ειναι σουπερ. Αν θελεις οπως ειπες να αλλαξεις μεγεθος χορδων κλπ, φανταζομαι θα το κανεις μια φορα και οχι καθε τρεις και λιγο ωστε να χρειαζεται ρυθμιση.
Αυτό είναι αλήθεια απλά απότι ξέρω έρχεται με 10αρες και γω βάζω στις 3 πάνω 10αρες και 3 κάτω 9αρες  :P άσε που μπορεί να πέσει σε κανα C standard κούρδισμα

Σε Αμερικάνικες κιθάρες μάπα έχω πέσει, σε Γιαπωνέζα ποτέ.... Αν σας λέει κάτι αυτό?

Mike G είπε:
Αυτό είναι αλήθεια απλά απότι ξέρω έρχεται με 10αρες και γω βάζω στις 3 πάνω 10αρες και 3 κάτω 9αρες  :P άσε που μπορεί να πέσει σε κανα C standard κούρδισμα
Με 9αρες ερχεται

Eεεεεεπ!!!Οι γιαπωνέζες jackson φυσάνε τουλάχιστον τα pro series (οff topic btw)

aris 17561 είπε:
Πρεπει μια μερα να σου δειξω μερικες jackson γιαπωνεζες και θα αλλαξεις γνωμη...
ειναι απο 800ευρο και πανω οι γιαπωνεζες που λες?

Eγώ τη dk2 dinky έχω και εκτός από φοβεrό finish (earie dess swirl  :o) έχει πολύ καλό licenced tremolo και seumour duncan μαγνήτες original οχι diesgned και τέτοια...Mόνο παράπονο ότι έχει λασκαρει το tremolo arm και δεν μένει σταθερό κατά τα άλλα 9 στα 10 άνετα!!

Mike G είπε:
Eεεεεεπ!!!Οι γιαπωνέζες jackson φυσάνε τουλάχιστον τα pro series (οff topic btw)
Για ποιες λες ? για αυτες με τα licenced floyd rose , και το μετριοτατο φινιρισμα . Γιατι σε αυτα τα χρηματα παιρνεις schecter - bcrich κατι αιωνες καλυτερες... Δηλαδη το αιωνες ειναι επιηκης ορος...

ειναι απο 800ευρο και πανω οι γιαπωνεζες που λες?
οχι ειναι στο οριο των 800 ευρω... λιγο πιο κατω... αλλα φυσικα και πρεπει να μεινεις μακρια... ισως κανα - δυο dinky  ΧΩΡΙΣ ΤΡΕΜΟΛΟ να αξιζουν λιγο... ομως στα χρηματα αυτα υπαρχουν κλασης ανωτερα οργανα... οι σαρβελ μανει μανει ειναι μια απο αυτες...Και για να μην νομιζετε οτι μιλαω ετσι... εχω και αμερικανικη και γιαπωνεζικη τζακσον

georgekz750 είπε:
To τσέκαρα :P

Για ποιες λες ? για αυτες με τα licenced floyd rose , και το μετριοτατο φινιρισμα . Γιατι σε αυτα τα χρηματα παιρνεις schecter - bcrich κατι αιωνες καλυτερες... Δηλαδη το αιωνες ειναι επιηκης ορος...

οχι ειναι στο οριο των 800 ευρω... λιγο πιο κατω... αλλα φυσικα και πρεπει να μεινεις μακρια... ισως κανα - δυο dinky  ΧΩΡΙΣ ΤΡΕΜΟΛΟ να αξιζουν λιγο... ομως στα χρηματα αυτα υπαρχουν κλασης ανωτερα οργανα... οι σαρβελ μανει μανει ειναι μια απο αυτες...Και για να μην νομιζετε οτι μιλαω ετσι... εχω και αμερικανικη και γιαπωνεζικη τζακσον
Καλά ότι πεις πάντως τη δικιά μου την βιάζω καθημερινά και ξεκουρδιζει μια φορά τη βδομάδα μισο ημιτονιο σιγα τα ωα :P

Mike G είπε:
Καλά ότι πεις πάντως τη δικιά μου την βιάζω καθημερινά και ξεκουρδιζει μια φορά τη βδομάδα μισο ημιτονιο σιγα τα ωα :P
ισως δεν την βιαζεις σωστα... ;D

υπαρχει μια σχετικη διαφορα tuning stability μεταξυ original και licenced... Η δικια μου παλι που ειναι και αψογα σεταρισμενη απο τον Πανο οικονομακη ξεκουρδιζει πολυ ευκολα...

Και πιστεψε με , δεν κρεμαω την κιθαρα απο το τρεμολο. ισα ισα που επιδυκνυω μεγαλο σεβασμο...μερικα bends ειναι αρκετα συνηθως για να γινει η δουλεια...

καταρχην με το που αρχισεις να την βιαζεις οπως λες , χανει αμεσως το intonation...

aris 17561 είπε:
ισως δεν την βιαζεις σωστα... ;D

υπαρχει μια σχετικη διαφορα tuning stability μεταξυ original και licenced... Η δικια μου παλι που ειναι και αψογα σεταρισμενη απο τον Πανο οικονομακη ξεκουρδιζει πολυ ευκολα...

Και πιστεψε με , δεν κρεμαω την κιθαρα απο το τρεμολο. ισα ισα που επιδυκνυω μεγαλο σεβασμο...μερικα bends ειναι αρκετα συνηθως για να γινει η δουλεια...

καταρχην με το που αρχισεις να την βιαζεις οπως λες , χανει αμεσως το intonation...
Μόλις την ξαναβίασα την μαμησα πωσ το λενε!!!Χορδές αρκετά παλιές (3  εβδομαδες με συνεχες παιξιμο) και το itonation kala. Ρε έπαιξα στην πρωτη χορδή ρε και στην ιδια χορδι στο 12 και 24 το ιδιο και μετις άλλες χορδες.Και μη συγκρίνεις με αμερικάνικες άδικη σύγκριση  :P

aris 17561 είπε:
το intonation θα επρεπε να ειναι παντα σταθερο.

Μια φορα το ρυθμιζεις και το αλλαζεις μονο σε περιπτωση που βαλεις αλλου παχους χορδες

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back