RELISH guitars

BlackCrow81

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Ναι είναι αλήθεια, εκτός από ελβετικούς σουγιάδες και σοκολάτες, οι Ελβετοί φτιάχνουν και κιθάρες. Και όπως φαίνεται η Relish έφτιαξε κιθάρες που συνδυάζουν και τα 2 προηγούμενα. Μην με ρωτήσετε πως  ;D

Η εν λόγω εταιρία προσφέρει 3 μοντέλα, τα Jane, Mary Alu και Mary Wood και το κάθε μοντέλο αντίστοιχα έχει και κάποια υπομοντέλα (διαφορετικά χρώματα κλπ). Περισσότερα στο link

Relish guitars site: https://relish.swiss/

Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι είναι κατασκευασμένες με την τεχνική sandwich construction όπως και κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία προσωπικά δεν έχω ξανασυναντήσει σε άλλες κιθάρες όπως τα Scale Length: 650 mm (25.59“) και Nut Width: 42.5 mm (1.67")

====================================================================================

Jane

mary.jpg

====================================================================================

Οι τιμούλες είναι αυτές στον Thomann

https://www.thomann.de/gb/relish_guitars_premium_class.html

Ωραίες κιθαρες,τις προσθέτουμε στο wish list.Το scale length είναι σπάνιο αλλα είναι παρομοιο με το 25,5 της Fender.Είναι και στραβοχυμένες οπως λες θα αρέσουν στον Πνοή και Νυξη.Χαράς το κουράγιο σου που γράφεις στις 4:00 το χάραμα στο forum !!!Τα χαλάμε στο κόστος ομως.Τετοιες τιμές πάντως ούτε τα  signature μοντελα του Petrucci δεν έχουν.Καλύτερα τις  Solar του Ola Englund.Μόνο "τιμούλες" δεν είναι.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
mikeguitar είπε:
Είναι και στραβοχυμένες οπως λες θα αρέσουν στον Πνοή και Νυξη.
Το πιστεύω

Χαράς το κουράγιο σου που γράφεις στις 4:00 το χάραμα στο forum !!!
Προπονούσα το Λιζάκι  :-*

Τρομερος ηχος....αρα υπεροχα τα καθαρα του Matchless ακομα και με humbuckers!

[quote author=BlackCrow81 link=topic=213146.msg932371#msg932371 date=15139

Προπονούσα το Λιζάκι  :-*

What do you mean ;

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες υλοποιήσεις. Hi Tech στα πλαίσια της λογικής και αρκετά μακριά από το "παραδοσιακό", όμως βασισμένο σε αυτό. Συνολικά ωραίο πακέτο χαρακτηριστικών που τις διαφοροποιούν, έστω στα χαρτιά. Θα ήθελα πολύ να πιάσω μία, να δω πώς συμπεριφέρεται.

Η αισθητική υλοποίηση δεν με ψήνει ιδιαίτερα, αλλά πιθανόν να μην με ενδιέφερε και τόσο, ή να τις έβλεπα με άλλο μάτι, αν με έψηνε η εμπειρία παιξίματος. Για να είμαι ειλικρινής, η wood με τα πρεσσαριστά καπάκια μου αρέσει.

Θα συμφωνήσω, αισθητικά δεν μου πολυαρέσουν (αν και περί ορέξεως), αλλά ηχητικά γούσταρα πολύ από αυτά που άκουσα στα βίντεο. Οι τιμές θεωρείς ότι είναι φυσιολογικές για ένα τέτοιο όργανο?

BlackCrow81 είπε:
Οι τιμές θεωρείς ότι είναι φυσιολογικές για ένα τέτοιο όργανο?
Γιατι αμα δεν είναι φυσιολογικές ας αρκεστουμε με το να τις προσθέσουμε στο wish list.

BlackCrow81 είπε:
Θα συμφωνήσω, αισθητικά δεν μου πολυαρέσουν (αν και περί ορέξεως), αλλά ηχητικά γούσταρα πολύ από αυτά που άκουσα στα βίντεο. Οι τιμές θεωρείς ότι είναι φυσιολογικές για ένα τέτοιο όργανο?
Ηχητικά δεν είμαι καλυμένος, αλλά ποτέ δεν βασίζομαι σε δείγματα όπου δεν ξέρω τι ρυθμίσεις έχει κάνει κάποιος, μικρόφωνα, επεξεργασίες κλπ. Για να καταλάβω ηχητικά πρέπει να είμαι μπροστά στον ενισχυτή που παίζει, να δω πως δουλεύει το σύστημα.

Η κατασκευές μου φαίνονται εξαιρετικά "σφιχτές", προφανώς είναι industrial υλοποιήσεις, αλλά απ' ό,τι βλέπω δεν υπάρχουν τσιγκουνιές σε υλικά. Emerson, Graphtec/piezos/hipshot, Gotoh, πρεσσαριστά laminates, αλουμίνια, καπάκια, bamboo ταστιέρες κλπ. Λογικότατες τιμές, γι' αυτό που είναι. Σε σχέση δηλ. με τα σταθμά που λέγονται USA std Strat και Std Les Paul.

Eμενα οι τιμες μου φαινονται λογικες, τουλαχιστον το μοντελο Mary στις 2 εκδοχες του. H Jane ειναι που ξεφευγει, ειναι απ'οτι φαινεται το flagship μοντελο και η κατασκευη της ειναι διαφορετικη απ΄οτι καταλαβα.

odis13 είπε:
Eμενα οι τιμες μου φαινονται λογικες, τουλαχιστον το μοντελο Mary στις 2 εκδοχες του. H Jane ειναι που ξεφευγει, ειναι απ'οτι φαινεται το flagship μοντελο και η κατασκευη της ειναι διαφορετικη απ΄οτι καταλαβα.
Η mary wood σαν μοντέλο μου φαίνεται ελειπες. Έπρεπε να είχε άλλα 2 switches.Tώρα η mary(ω μαμι μπλου)την βάζω στην ίδια συνομουαξία με petrucci signature αν είχε και ενα πολύ καλό floyd rose tremolo.Τώρα για τη jane παρόμοια κατασκευή με τις υπόλοιπες δεν είναι ; Επειδή έχουν πολλες καμπύλες ειναι πολύ δύσκολες στημ κατασκευη.Είναι το άλλo ακρο της flat top.Η wood ηχητικά δε μου αρέσει πολύ πρέπει να'χε πεσει πολυ woodfiller οταν την έφτιαχναν.

Παρτε και ενα βίντεο με την phantom,εδω βεβαια μιλαμε για την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

-

-

-

-

Η Phantom Jane δεν βγήκε ακόμα στην κυκλοφορία, πολλά κουμπάκια, μάλλον θα την πάρει κάποιος με Mesa να παίζει με τα κουμπάκια τους όλη μέρα

BlackCrow81 είπε:
Η Phantom Jane δεν βγήκε ακόμα στην κυκλοφορία, πολλά κουμπάκια, μάλλον θα την πάρει κάποιος με Mesa να παίζει με τα κουμπάκια τους όλη μέρα
Πάντως αυτη και η ernie ball music man johnn petrucci signature nomac majesty,ειναι σίγουρα απο τις δυο καλύτερες φετινές κιθαρες.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back