Buzz σε Valveking

JPM

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Όπως λέω και στον τίτλο φίλοι μου έχω πρόβλημα με τον valveking 112 ιδιαίτερα στο drive κανάλι του(έχει buzz ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις).

Το πρόβλημα είναι πιο έντονο με splitαρισμένους διπλούς και με SINGLE COILS.

Από ερωτήσεις που έκανα με κατεύθηναν στην αλλαγή των λυχνιών(το οποίο και σκέφτομαι να κάνω σύντομα έτσι κι αλλιώς).

Επίσης μου είπαν ότι ίσως ευθύνονται οι βάσεις των λυχνιών ή η γείωση(δεν γνωρίζω

τίποτα από αυτά που σας αναφέρω καθ'ότι είμαι άσχετος από τεχνικά θέματα και άπειρος από ενισχυτές λαμπάτους).

Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθειά σας.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μηπως εχεις κοντα στον ενισχυτη καμια λαμπα φθωριου ή φως με dimmer?

Επισης, το buzz το κανει ακομα κι αν δεν ειναι η κιθαρα συνδεδεμενη στον ενισχυτη? (ουτε καν με καλωδιο στο input δηλαδη)

Αρα να υποθεσω πως αν κλεισεις τη λαμπα φθωριου συνεχιζει ο θορυβος...

Αν ειναι θεμα γειωσης λογικα δεν θα φευγει το buzz αν ακουμπησεις με γυμνο χερι καποιο μεταλλικο σημειο στο σασι του ενισχυτη? (οχι στις λυχνιες βεβαια)

Επισης, το καλωδιο σου ειναι καλης ποιοτητας?

Παντως ουτε εγω ξερω απο ηλεκτρονικα, απλα κανω σκεψεις απαγωγης σε ατοπο  ;)

Το buzz με μονούς είναι φυσιολογικό αρκεί να μην είναι υπερβολικό σε ένταση.

H γείωση της πρίζας είναι καλή? Δοκίμασε μία άλλη πρίζα αν μπορείς.

Μου τυχαίνει με διάφορους amps να ακούγονται θόρυβοι λόγω πρίζας ή και λόγω του PC/ laptop/router που μπορεί να είναι συνδεδεμένα στο ίδιο πολύπριζο ή κοντά(~1μετρο) στον ενισχυτή.

¨Αρα μάλλον δεν είναι η γείωση της πρίζας. To πρόβλημα του buzz το είχε πάντοτε ο ενισχυτής ή το απέκτησε πρόσφατα? Το κάνει και με άλλες κιθάρες ή και με διπλούς μαγνήτες?

Οι λυχνίες πόσο καιρό πριν έχουν αλλαχθεί? Παίζεις συχνά στον ενισχυτή και σε τι εντάσεις?

ναι,από την αρχή.

το κάνει και με διπλούς αλλά σαφώς πιο λίγο.

οι λυχνίες είναι οι αρχικές,ο ενισχυτής είναι καινούργιος.

από ερωτήσεις που έκανα σε γνώστες,πήρα την γνώμη

πως ευθύνονται οι μαγνήτες και μου πρότειναν την αγορά πεταλιού

που λύνει το πρόβλημα.

δεν θα εμπιστευόμουν απόψεις ατόμων που δεν άκουσαν το πρόβλημα με τα αυτιά τους

τουλάχιστον όχι τόσο ώστε να προχωρήσω σε κινήσεις βάσει αυτών και μόνο των απόψεων

JPM είπε:
έχεις δίκιο.το μόνο που έχω αποφασίσει να κάνω είναι ν'αλλάξω λυχνίες που έτσι κι αλλιώς θα τό'κανα κάποια στιγμή.

....μετά βλέπουμε.
Έχεις δίκιο. Νομίζω πως δεν έχει κάποια βλάβη ο ενισχυτής. Απλά θέλει μάλλον low noise (ή noiz...) :D  λυχνίες προενισχυσης τύπου 12ΑΧ7.

Η πρώτη 12ΑΧ7 λυχνία που συναντά το σήμα της κιθάρας είναι συνήθως εκείνη που βάζει λίγο θόρυβο και πρέπει να είναι όσο πιο ποιοτική, low noise, low microphonics όπως λένε. 

Σε έναν randall rg50 tube είχα παρατηρήσει μεγάλη διαφορά στο θόρυβο όταν άλλαξα την πρώτη EH12AX7 με μία sovtek 12AX7lps. Παλιά είχε hum στα 50Hz και λίγο φύσημα και τώρα, με τα ίδια settings, είναι παντελώς ήσυχος...

Αν το πρόβλημα είναι στον ενισχυτή, δυστυχώς όχι. Δοκίμασε άλλες λυχνίες, όπως λέει και ο Sottos. Και καινούργιος να είναι ο ενισχυτής μπορεί να έχεις μία μικροφωνική που να κάνει όλη την ζημιά.

Αν, όντως, πιστεύεις, πάντως, ότι έχει πρόβλημα ο ενισχυτής, μήπως να τον πας πίσω? Δεν έχει εγγύηση?

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back