Budget ακουστικά έως 50 ευρώ - τι προτείνετε;

kosthrash

Ενεργό μέλος
Πόντοι
418
Θα ήθελα την πρόταση σας για οικονομικά ακουστικά. Η χρήση που θέλω είναι εξάσκηση μεταμεσονύχτια με την κιθάρα, δεν με ενδιαφέρει τόσο να είναι frfr για ηχογράφηση, όσο να είναι άνετα και να έχουν μία ηχομόνωση αξιοπρεπή (όχι απαραίτητα τέλεια). Εσείς τι θα επιλέγατε για παρόμοια χρήση;

Μερικά ενδεικτικά που κοιτάζω: AKG K92, AUDIO TECHNICA ATH-AVC200, Sennheiser HD-400S

Δεν γνωρίζω, όμως frfr (φρ-φρ) λέει μία φίλη μου το κλιματιστικό. 😂
Πολλοί γνώστες πάντως σε αυτό το φόρουμ, θα λάβεις απάντηση.

Ερώτηση: ηχομόνωση να φανταστώ να μην ακούγεσαι εσύ προς άλλους μέσα απ'τα ακουστικά? Καθώς είπες μεταμεσονύχτιες ώρες.

Δεν γνωρίζω, όμως frfr (φρ-φρ) λέει μία φίλη μου το κλιματιστικό. 😂
Πολλοί γνώστες πάντως σε αυτό το φόρουμ, θα λάβεις απάντηση.

Ερώτηση: ηχομόνωση να φανταστώ να μην ακούγεσαι εσύ προς άλλους μέσα απ'τα ακουστικά? Καθώς είπες μεταμεσονύχτιες ώρες
Σωστά, silent practicing που λεν και στο χωριό μ'

δώσε κάτι παραπάνω για audio technica m40x να έχεις και καλώδιο περιθωριο μιας και εσείς οι κιθαρίστες θέλετε απόσταση. Για το budget σου θα σου πρότεινα τα Presonus HD-9 που τα έχω και έχουν εξαιρετική απόδοση, μοιάζουν με τα audio technica mx0X σε χαρακτηριστικά και είναι εγγυημένα "ήσυχα" για τους γύρω. Εξαιρετικά δε για tracking.
Και αυτά που έχεις δει, δεν είναι ασχημα βέβαια. Αλλά αν μπορούσες να ακούσεις τα HD-9... να τα δοκιμάσεις...

δώσε κάτι παραπάνω για audio technica m40x να έχεις και καλώδιο περιθωριο μιας και εσείς οι κιθαρίστες θέλετε απόσταση. Για το budget σου θα σου πρότεινα τα Presonus HD-9 που τα έχω και έχουν εξαιρετική απόδοση, μοιάζουν με τα audio technica mx0X σε χαρακτηριστικά και είναι εγγυημένα "ήσυχα" για τους γύρω. Εξαιρετικά δε για tracking.
Και αυτά που έχεις δει, δεν είναι ασχημα βέβαια. Αλλά αν μπορούσες να ακούσεις τα HD-9... να τα δοκιμάσεις...
Τελικά πήρα τα Presonus HD-9 στα 53 ευρώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος!!! Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την πρόταση σου!

τα όποια τα βάζεις απευθείας πάνω στην κιθάρα ή μέσω ενσχυτή?
κάνουν και για μπάσο?
(αρχάριος γαρ)

τα όποια τα βάζεις απευθείας πάνω στην κιθάρα ή μέσω ενσχυτή?
κάνουν και για μπάσο?
(αρχάριος γαρ)
Χρειάζονται προενισχυτη για να παίξουν σωστά, εγώ τα χρησιμοποιώ κυρίως με ένα πολυεφε κιθάρας (στην έξοδο για ακουστικά). Ναι, κάνουν και για μπάσο.

Χωράνε στην τσάντα της κιθάρας μαζί με το πολυεφε (ένα Valeton GP-5 το οποίο τροφοδοτείται από USB type c)...

Ασχετο,αλλά τα τελευταία Beyerdynamic DT 770 pro μου την έπαιξαν σχετικά γρήγορα,2 χρόνια τα έχω,το προηγούμενο ζευγάρι με κράτησε 8 χρόνια νομίζω,με καλώδια και headband να ξευτίζουν,σε πέσιμο απο σχετικά μικρό υψος να σπάσει κομμάτι πλαστικού και αν και λειτουργούν κανονικά,σκέφτομαι την αλλαγή σε κάτι παρόμοιο,κλειστού τύπου.
Σε αυτό το budget,υπάρχει κάποιος που:
Α) Τα είχε για χρόνια
Β)Πήγε σε κάποιο άλλο,που του φάνηκε καλύτερο,κόντα πάντα στην κατηγορία αυτή?

Το μόνο που έχω βρεί,είναι τα AT M50x,ίσως?

Καλά θα πάει αυτό,έκανα μια ερώτηση και μου πατάτε like...

Βρε συ Κώστα,30 σελίδες ανάλυση ενός jack αντάπτορα μπορείς να γράψεις στις καλές σου,τώρα σε έπιασε η εχεμύθεια?

Ασχετο,αλλά τα τελευταία Beyerdynamic DT 770 pro μου την έπαιξαν σχετικά γρήγορα,
Μάλλον εννοούσες "τα έπαιξαν" γιατί έτσι όπως είναι αυτό το "μου την έπαιξαν" είναι λίγο μυστήριο ασούμε 😅

Καλά θα πάει αυτό,έκανα μια ερώτηση και μου πατάτε like...

Βρε συ Κώστα,30 σελίδες ανάλυση ενός jack αντάπτορα μπορείς να γράψεις στις καλές σου,τώρα σε έπιασε η εχεμύθεια?
οχι, έκανα like και καλά για αυτά που ανέφερες. τα M50X , τα έχω δουλέψει σε φιλικό στούντιο παλιά.
Επίσης έπαιρνα ανοιχτού τύπου AKG συνήθως όχι τα πολύ ακριβά. Αλλά ήμουν ευχαριστημένος αν και θέλουν προσοχή γιατί είναι λεπτεπιλεπτα. Τώρα έχω και τα ανοιχτου τύπου και κλειστου της Presonus που μου αρέσουν και είναι και φθηνά. Τα M50X είναι εξαιρετικά και τα 40Χ μια χαρά θα είναι και τα Beyerdynamic είναι αντίστοιχα καλά και όλα καλά ειναι.

Μάλλον εννοούσες "τα έπαιξαν" γιατί έτσι όπως είναι αυτό το "μου την έπαιξαν" είναι λίγο μυστήριο ασούμε 😅
...ναί,αυτό εννοούσα,αλλά αν υπάρχουν και ακουστικά που προσφέρουν την εμπειρία που φαντάστηκες στον χρήστη,να πούμε έτσι συνοπτικά ορισμένα μοντέλα,για κάποιον που ξεκινάει τώρα με το άθλημα.
Της μουσικής παραγωγής πάντα.

Να αναφέρουμε και ένα μειονέκτημα των κλειστών ακουστικών, ότι μετά από λίγη ώρα ιδρώνουν τα αυτιά (σκέψου το καλοκαίρι τι θα γίνεται... )

Να αναφέρουμε και ένα μειονέκτημα των κλειστών ακουστικών, ότι μετά από λίγη ώρα ιδρώνουν τα αυτιά (σκέψου το καλοκαίρι τι θα γίνεται... )
High fade κουρεματακι ωραίο αρσενικό και είσαι κομπλέ

Ασχετο,αλλά τα τελευταία Beyerdynamic DT 770 pro μου την έπαιξαν σχετικά γρήγορα,2 χρόνια τα έχω,το προηγούμενο ζευγάρι με κράτησε 8 χρόνια νομίζω,με καλώδια και headband να ξευτίζουν,σε πέσιμο απο σχετικά μικρό υψος να σπάσει κομμάτι πλαστικού και αν και λειτουργούν κανονικά,σκέφτομαι την αλλαγή σε κάτι παρόμοιο,κλειστού τύπου.
Σε αυτό το budget,υπάρχει κάποιος που:
Α) Τα είχε για χρόνια
Β)Πήγε σε κάποιο άλλο,που του φάνηκε καλύτερο,κόντα πάντα στην κατηγορία αυτή?

Το μόνο που έχω βρεί,είναι τα AT M50x,ίσως?

Αυτά ακριβώς έχω, τα χρησιμοποιώ μόνο για να παίζω κιθάρα (για γενικότερη καθημερινή ακρόαση, προτείνω όχι studio ακουστικά - βολεύομαι με ένα σετ JBL Bluetooth του 50ευρου). Είμαι τρομερά ικανοποιημένος. Όταν τα παίξουν, πολύ πιθανό να ξαναπάρω τα ίδια.

Δεν πρέπει να είναι τυχαίο ότι τα DT770 Pro είναι στο top 10 του Θωμά, ακολουθούμενα από τα M50x.

Φαντάζομαι όσο μικρότερη αντίσταση έχουν, τοσο δυνατότερα σε ένταση θα είναι, σωστά;

Αυτά ακριβώς έχω, τα χρησιμοποιώ μόνο για να παίζω κιθάρα (για γενικότερη καθημερινή ακρόαση, προτείνω όχι studio ακουστικά - βολεύομαι με ένα σετ JBL Bluetooth του 50ευρου). Είμαι τρομερά ικανοποιημένος. Όταν τα παίξουν, πολύ πιθανό να ξαναπάρω τα ίδια.
Στούντιο θέλω Εκτορα,ευχαριστώ,αλλά λόγο και το ότι παρουσίασα θέμα στην ακοή,απο τα "καλά" που σας περιμένουν όσοι έχετε περάσει χρόνια σε εντάσης,θα περιμένω την εξέταση της επόμενης εβδομάδος να προσαρμόσω την αγορά σε κάτι ανάλογο.Απλά ρίχνω μία ματιά και είπα να ρωτήσω γνώμες.
Φαντάζομαι όσο μικρότερη αντίσταση έχουν, τοσο δυνατότερα σε ένταση θα είναι, σωστά;
Παίζουν δυνατά σε χαμηλότερης ισχύς σήματα.
Οπως ένα τηλεφωνο ας πούμε.
Οσο περισσότερα ohm,τόσο πιο ισχυρό σήμα απαιτούν για να παίξουν σωστά
Τα 250ohm είναι μιά χαρά σε συνδιασμό με το apollo twin της uad που έχω,μεχρι εκεί νομίζω αποδίδει η κάρτα,ίσως να πάω και πιο χαμηλά αυτην την φορά.

Last edited:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back