bridge and neck pickup

bb-king

Νέο μέλος
Πόντοι
1
γινεται να εχεις μια κιθαρα συνδεμενη με πεταλιερα η με οτιδηποτε αλλο που να εχει distortion, και να κανεις παραδειγμα τον neck pickup να εχει καθαρο ηχο και τον bridge pickup να εχει distortion χωρις να αλλαζεις καναλι απο την πεταλιερα ή απο το πεταλακι, δηλαδη κουνοντας μονο το κουμπι που αλλαζεις τους μαγνητες???

Οχι δεν γινεται.

Μπορεις βεβαια να κανεις την κιθαρα σου στερο (δηλ.να βγαινει ξεχωριστα το σημα απο καθε μαγνητη) και να συνδεσεις τον ενα μαγνητη με βρωμικο ενισχυτη και τον αλλον με καθαρο. 

θέλει πατέντα.

Σίγουρα γίνεται πιο εύκολα σε κιθάρες τύπου LesPaul με ξεχωριστά controls για τον κάθε μαγνήτη.

Μια λύση είναι αντί να πάνε οι καλωδιώσεις στον επιλογέα, να πάνε σε χωριστό jack και την επιλογή να την κάνεις με εξωτερικό a/b switch.

Να και το παραπάνω σχέδιο απλοποιημένο.

Stereo_Wiring.jpg

alderbody είπε:
Να και το παραπάνω σχέδιο απλοποιημένο.
μπορεις να μου το εξηγησεις με λογια ή να μου στειλεις κανενα λινκ??:/

Φίλε μου έχεις σκεφτεί ότι η δουλειά που θέλεις να κάνεις γίνεται με ένα γύρισμα του επιλογέα μαγνητών και ένα πάτημα ενός κουμπιού;

Επίσης έχεις budget για δύο ενισχυτές - μόνο για αυτή τη δουλειά;

RayDTutto είπε:
Φίλε μου έχεις σκεφτεί ότι η δουλειά που θέλεις να κάνεις γίνεται με ένα γύρισμα του επιλογέα μαγνητών και ένα πάτημα ενός κουμπιού;

Επίσης έχεις budget για δύο ενισχυτές - μόνο για αυτή τη δουλειά;
ναι εχω πολλους ενισχυτες! πως μπορω να το κανω αυτο που λεω?

bb-king είπε:
μπορεις να μου το εξηγησεις με λογια ή να μου στειλεις κανενα λινκ??:/
εσυ μετά θα πρέπει το stereo βύσμα που θα βάζεις στην κιθάρα (το πάνω στο σχήμα)

220px-Jack_plug.png

να το διαχωρίσεις σε δυο mono (το κάτω στο σχήμα) που θα τα οδηγήσεις εκεί που θέλεις.

Αγοραζεις ενα a/b switch και καθαρισες,στη θεση Α θα συνδεεται η κιθαρα σου με τον βρωμικο ενισχυτη και στη θεση Β με τον καθαρο.

alderbody είπε:
εσυ μετά θα πρέπει το stereo βύσμα που θα βάζεις στην κιθάρα (το πάνω στο σχήμα)

220px-Jack_plug.png

να το διαχωρίσεις σε δυο mono (το κάτω στο σχήμα) που θα τα οδηγήσεις εκεί που θέλεις.
συγνωμη αλλα επειδη ειμαι λιγο ασχετος, που τα βαζω αυτα τα καλωδια? στην πεταλιερα?:/

δες πως είναι και απο μέσα

PhonePlugStereoConnect.gif

bb-king είπε:
συγνωμη αλλα επειδη ειμαι λιγο ασχετος, που τα βαζω αυτα τα καλωδια? στην πεταλιερα?:/
το stereo βύσμα θα πάει στην (μονταρισμένη) κιθάρα και θα "σπάσει" σε δυο μονοφωνικά (κλασσικά) βύσματα που το καθένα θα πάει εκεί που θέλεις.

Το ένα θα πάρει σήμα απο το "ring" στο πάνω σχήμα και το άλλο απο το "tip". Η γη (shield) θα είναι κοινή και στα δύο, δηλαδη τα δυο νέα "shield" των μονοφωνικών βυσμάτων θα συνδέονται με το shield του στερεοφωνικού.

Παραμπερδευεσαι,παρε ενα Α/Β ΒΟΧ να καμεις δουλεια σου και ασε τις,αποτυχημενες ετσι κι αλλοιως,πατεντες (καμμια στερεο κιθαρα δεν πετυχε στην ιστορια των...κιθαρωνε...ολες εχουν μετατραπει σε ΜΟΝΟ).

alderbody είπε:
δες πως είναι και απο μέσα

PhonePlugStereoConnect.gif

το stereo βύσμα θα πάει στην (μονταρισμένη) κιθάρα και θα "σπάσει" σε δυο μονοφωνικά (κλασσικά) βύσματα που το καθένα θα πάει εκεί που θέλεις.
μαλιστα.. σε ευχαριστω πολυ! που μπορω να βρω τετοιο βυσμα?

Superfunk είπε:
Παραμπερδευεσαι,παρε ενα Α/Β ΒΟΧ να καμεις δουλεια σου και ασε τις,αποτυχημενες ετσι κι αλλοιως,πατεντες (καμμια στερεο κιθαρα δεν πετυχε στην ιστορια των...κιθαρωνε...ολες εχουν μετατραπει σε ΜΟΝΟ).
τι ειναι το a/b box?

μπορω να βαλω εναν ανταπτορα που παιρνει δυο καρφια στην κιθαρα μου, και απο εκεινα τα δυο καρφια να βαλω το ενα στον εναν ενισχυτη και το αλλο στον αλλον?? θα γινει ετσι??

Υπάρχουν και έτοιμα καλώδια, λέγονται Y-cables stereo to mono.

Εδώ ένα τυχαίο που βρήκα με google search,

Stagg%20TRS%203M%20Cable.jpg

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back