breath controller

ninja

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Γειας φίλοι noizάδες!

Λοιπόν μόλις έγινα κάτοχος ενός breath controller yamaha bc 3. Το συνδέω στο motif es επιλέγω έναν ήχο σαξοφώνο, φυσάω(και παίζω ταυτόχρονα εννοείται) αλλά δεν κάνει τίποτα. είναι σαν να μην το έχω βάλει καθόλου. Μήπως πρέπει να αλλάξω καπιοια λειτουργία στο motif? Παίζουν ρόλο τα πλαινά κουμπια offset και gain?

Παρακαλώ τα φώτα σας.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας :)

Φιλικά ninja! 8)

Δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω και πολλά διότι ποτέ δεν έχω δουλέψει με το motif es.

Γνωρίζω οτι έχει direct input για breath controller σε αντίθεση με τα περισσότερα όργανα που χρειάζονται breath to midi converter προκειμένου να μετατρέψουν το ηλεκτρικό σήμα που δημιουργείται από την αναπνοή σε midi πληροφορία.

Υποθέτω με κάθε επιφύλαξη οτι το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ανάγεις τον έλεγχο του Volume (και οποιασδήποτε άλλης παραμέτρου του ES θες) στον Breath Controller.

Αν το έχεις κάνει και πάλι δεν ακούς αποτέλεσμα ίσως δεν έχεις ρυθμίσει τα Gain και Offset Pots σωστά.

Το offset είναι υπέυθυνο για την στάθμη της έντασης που θα έχει ο ήχος σου όταν δεν φυσάς καθόλου. Εγω προσωπικά το ρυθμίζω έτσι ώστε όταν δε φυσάω καθόλου να ακούγεται λίγο ο ήχος.

Το gain είναι υπεύθυνο για την ευαισθησία (response) που θα έχει η ένταση του ήχου σου ανάλογα με το ρυθμό μεταβολής της έντασης της αναπνοής σου.   

To breath controller είναι όπως κάθε άλλος controller (πχ modulation wheel). Είναι controller# 02 και στέλνει πληροφορία 0-127. Πρέπει λοιπόν να πάς μέσα στον ήχο που σε ενδιαφέρει και να αναθέσεις τον controller στην παράμετρο που σε ενδιαφέρει (πχ volume, filter cutoff κλπ).

Αν βάλεις την PLG150-VL (η οποία σχεδιάστηκε ειδικά για breath controller) τότε το BC δουλεύει κατευθείαν αφού οι ήχοι είναι ήδη κατάλληλα προγραμματισμένοι. Προσωπικά χρησιμοποιώ BC μόνο σε συνδυασμό με αυτήν την κάρτα.

Στο http://www.motifator.com/mart/mainframe.htm θα βρείς ήχους για το ES που έχουν φτιαχτεί ειδικά για χρήση με το BC, τους "Artikulation Breath-Controlled Instrument Voices by K-Sounds " που φορτώνονται στο ES χωρίς ανάγκη για extra κάρτα ή δείγματα, οπότε γλυτώνεις τον απαραίτητο προγραμματισμό των ήχων που χρειάζεται για να δουλέψεις με το BC.

Αυτό μέσα από το edit θα το κάνω? Ευχαριστώ φίλε ΝikosP για την βοήθειά σου

Λοιπόν εγκατέστησα την plg150vl όλα καλά κι όλα ωραία, επιλέγω έναν ήχο από την κάρτα κάνω τις απαραίτητες ρυθμίσεις για το τι θέλω να κάνει το controller παίζει ο ήχος κι όλα καλά.ΟΜΩΣ....κάθε φορά που θα θέλω να παίξω αυτόν τον ήχο θα πρέπει να κάνω όλες αυτές τις ρυθμίσεις? Πήγα να αποθηκεύσω τον ήχο και ξαφνικά όλοι οι υπόλοιποι ήχοι σβηστικαν κι έγιναν ----------- (έτσι).Βέβαια ξανα άναψα το όργανο κι όλα ήταν ok. Τι γίνεται δεν αποθηκεύονται οι ήχοι?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

ninja είπε:
Λοιπόν εγκατέστησα την plg150vl όλα καλά κι όλα ωραία, επιλέγω έναν ήχο από την κάρτα κάνω τις απαραίτητες ρυθμίσεις για το τι θέλω να κάνει το controller παίζει ο ήχος κι όλα καλά.ΟΜΩΣ....κάθε φορά που θα θέλω να παίξω αυτόν τον ήχο θα πρέπει να κάνω όλες αυτές τις ρυθμίσεις? Πήγα να αποθηκεύσω τον ήχο και ξαφνικά όλοι οι υπόλοιποι ήχοι σβηστικαν κι έγιναν ----------- (έτσι).Βέβαια ξανα άναψα το όργανο κι όλα ήταν ok. Τι γίνεται δεν αποθηκεύονται οι ήχοι?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Για να αποθηκευτεί ένας ήχος στο motif es με όλους τους παραμέτρους (VOICE MODE) πατάς το [sTORE] κουμπί.

Πάντως επειδή βλέπω πληθώρα βασικών ερωτημάτων σε ενημερώνω σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις ήδη ότι το καλύτερο μέρος για να μάθεις το μοτιφακι είναι στο

www.motifator.com

ειδικότερα στο

http://www.motifator.com/motifes/motifes-btm.php

και αποκλειστικά και μόνο για το VL

http://files2.keyfax.com/ESPDFs/PowerUserVL1.zip

επίσης το forum του motifator είναι σκέτο χρυσορυχείο γνώσεων ακόμα και για αυτούς που δεν έχουν απορρίες .

kilon είπε:
Για να αποθηκευτεί ένας ήχος στο motif es με όλους τους παραμέτρους (VOICE MODE) πατάς το [sTORE] κουμπί.

Πάντως επειδή βλέπω πληθώρα βασικών ερωτημάτων σε ενημερώνω σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις ήδη ότι το καλύτερο μέρος για να μάθεις το μοτιφακι είναι στο

www.motifator.com

ειδικότερα στο

http://www.motifator.com/motifes/motifes-btm.php

και αποκλειστικά και μόνο για το VL

http://files2.keyfax.com/ESPDFs/PowerUserVL1.zip

επίσης το forum του motifator είναι σκέτο χρυσορυχείο γνώσεων ακόμα και για αυτούς που δεν έχουν απορρίες .
Ναι το ξέρω αυτό για την αποθήκευση λέω απλώς ότι αποθηκεύεται και χάνονται όλοι οι υπόλοιποι.

Τωρα για το motifator η αλήθεια είναι ότι δεν το σκέφτηκα....θα ρωτήσω κι εκεί.

ninja είπε:
Ναι το ξέρω αυτό για την αποθήκευση λέω απλώς ότι αποθηκεύεται και χάνονται όλοι οι υπόλοιποι.

Τωρα για το motifator η αλήθεια είναι ότι δεν το σκέφτηκα....θα ρωτήσω κι εκεί.

Nα αποθηκεύεις έναν και να χάνονται οι υπόλοιποι , το ακούω πρώτη φορά. Υπόψην οτι οι ήχοι χωρίζονται σε factory presets που είναι read only και δεν μπορείς να τους σβύσεις ή τροποποιήσεις και user presets τα οποία είναι τα μόνο που μπορείς να σβήσεις και να τροποποίησεις. Aρα να σου σβήνουν όλοι οι ήχοι είναι κάτι αδύνατον.

Για το πώς θα λειτουργήσει τον breath controller δές το λινκ που σε στέλνει στο ζιπάκι έχει ένα πολυ καλό tutorial που θα σου κάνει την ζωή εύκολη.

kilon είπε:
Nα αποθηκεύεις έναν και να χάνονται οι υπόλοιποι , το ακούω πρώτη φορά. Υπόψην οτι οι ήχοι χωρίζονται σε factory presets που είναι read only και δεν μπορείς να τους σβύσεις ή τροποποιήσεις και user presets τα οποία είναι τα μόνο που μπορείς να σβήσεις και να τροποποίησεις. Aρα να σου σβήνουν όλοι οι ήχοι είναι κάτι αδύνατον.

Για το πώς θα λειτουργήσει τον breath controller δές το λινκ που σε στέλνει στο ζιπάκι έχει ένα πολυ καλό tutorial που θα σου κάνει την ζωή εύκολη.
Μάλλον εγώ δεν το έθεσα σωστά. Όταν αποθηκεύεις κάποιον ήχο στο motif αποθηκεύονται στα user 1,2.Όταν όμως έχεις μέσα μια κάρτα plg οι ήχοι δεν μπορούν να αποθηκευτούν στα users και αποθηκεύονται μόνο στη θάση plg slot που έχεις την κάρτα. Αποθηκεύοντας λοιπόν τον ήχο στη δικιά του θέση με διαφορετικές ρυθμίσεις όλοι οι άλλοι ήχοι της κάρτας εξαφανίζονται και γίνονται ----------- (έτσι).

ninja είπε:
Μάλλον εγώ δεν το έθεσα σωστά. Όταν αποθηκεύεις κάποιον ήχο στο motif αποθηκεύονται στα user 1,2.Όταν όμως έχεις μέσα μια κάρτα plg οι ήχοι δεν μπορούν να αποθηκευτούν στα users και αποθηκεύονται μόνο στη θάση plg slot που έχεις την κάρτα. Αποθηκεύοντας λοιπόν τον ήχο στη δικιά του θέση με διαφορετικές ρυθμίσεις όλοι οι άλλοι ήχοι της κάρτας εξαφανίζονται και γίνονται ----------- (έτσι).
αυτό δεν είναι νορμάλ ίσως η κάρτα σου να είναι ελλατωματική. Έτσι και αλλιώς η αποθηκευση ήχων δεν είναι και πυρινική φυσική.

kilon είπε:
αυτό δεν είναι νορμάλ ίσως η κάρτα σου να είναι ελλατωματική. Έτσι και αλλιώς η αποθηκευση ήχων δεν είναι και πυρινική φυσική.
Λες να είναι ελλατωματική?

Χμ......Δεν ξέρω θα το ψάξω λίγο ακόμη.

ΟΚ το βρήκα.Λοιπόν όταν αποθηκεύεις έναν ήχο από την κάρτα αποθηκεύεται στα user της κάρτας (το οποίο δεν το είχα προσέξει 8)).Δημιουργεί μια σελίδα bank στο play mode και από κει μπορείς να ξαναγυρίσεις στα preset.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back