Boss RC-2 Looper πρόβλημα-απορία

raindog

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Έχω εδώ και λίγο καιρό το Boss RC-2 Looper και έχω το εξής "πρόβλημα"-απορία, για το οποίο δεν ξέρω αν είναι θέμα λειτουργικότητας του πεταλιού ή αν κάτι δεν κάνω εγώ καλά..

Επισυνάπτω και τη σελίδα 13 του owner's manual για να γίνομαι πιο κατανοητός

Σύμφωνα με τη σελίδα αυτή ακολουθώ τα βήματα:

1. select an empty track

2. select the mode

3. Start recording

4. Stop recording

5. Start overdubbing

Ξεκινάω λοιπόν το Overdubbing, και μόλις περάσει ο χρόνος που διαρκεί η πρώτη φράση που έχω γράψει, αρχίζει και παίζει αυτόματα η φράση που έχω κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή overdub, χωρίς να έχω πατήσει το πετάλι.

Το ερώτημά μου είναι: ο χρόνος που έχει διαρκέσει η (πρώτη) φράση που έχω κάνει record καθορίζει και το χρόνο όλων των φράσεων από κει και πέρα που θα κάνω Overdub? Εγώ θα ήθελα, σε κάποιες περιπτώσεις, αν η πρώτη φράση διαρκεί π.χ. ένα μέτρο να κάνω Overdubb μία φράση που να διαρκεί π.χ. 2 μέτρα και μετά να πατήσω τo pedal για να κάνει Stop overdubbing

Ελπίζω να έγινα κατανοητός

Αν κάποιος που ξέρει το πετάλι μπορεί να δώσει τα φώτα του...

Ευχαριστώ

Γιώργος

Η απάντηση στην ερώτηση σου είναι ναι τα μέτρα των overdubs καθορίζονται απο την αρχική φράση που ηχογράφισες δεν γίνεται να κάνεις ovedub 2 μετρα σε μια φράση του ενός μέτρου εκτός και αν ηχογραφίσεις την φράση αυτη απο την αρχή σε 2 μετρα.

εχω την εντυπωση οτι ετσι ειναι, δηλ: ο χρονος της πρωτης φρασης καθοριζει το χρονο ολων των επομενων..

αυτο

Εγώ θα ήθελα, σε κάποιες περιπτώσεις, αν η πρώτη φράση διαρκεί π.χ. ένα μέτρο να κάνω Overdubb μία φράση που να διαρκεί π.χ. 2 μέτρα και μετά να πατήσω τo pedal για να κάνει Stop overdubbing
δε νομιζω οτι γινεται, εκτος κι αν δεν το εχω ανακαλυψει...

Δυστυχώς δεν γίνεται.

Και στο RC-20 που χρησιμοποιώ εγώ συμβαίνει το ίδιο: η πρώτη φράση καθορίζει τα μέτρα όλων των overdubs.

Δεν γνωρίζω για το RC-50 βέβαια, ίσως έχει περισσότερες δυνατότητες για κάτι τέτοιο.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις

αν έτσι δουλεύει ok, απλά έλεγα μήπως κάτι δεν κάνω καλά

Δυστυχώς και στο Jamman (digitech ) που έχω εγώ συμβαίνει ακριβώς το ίδιο, που βρίσκεται και στην ιδια κατηγορία άρα μάλλον δεν προβλέπεται.  :)

Alter είπε:
αυτο δε νομιζω οτι γινεται, εκτος κι αν δεν το εχω ανακαλυψει...
Φανταζομαι γινεται με το rc50 για το λογο οτι εχει 3 banks που μπορεις να γραψεις διαφορετικες λουπες και να παιζουν simultaneously. :)

Ειμαι επισης βεβαιος οτι γινεται και με αλλα loopers ,σοβαροτερα (,ακριβοτερα) και ειδικοτερα των μαζικης καταναλωσης. (το εχω δει live να το κανει ο Παπαδοπουλος,αλλα δεν μου ερχεται τωρα ποιον χρησιμοποιει)

Alter είπε:
εχω την εντυπωση οτι ετσι ειναι, δηλ: ο χρονος της πρωτης φρασης καθοριζει το χρονο ολων των επομενων..

αυτο δε νομιζω οτι γινεται, εκτος κι αν δεν το εχω ανακαλυψει...
+2112

Γράψε απάντηση...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
8
Εμφανίσεις
2K
Απαντήσεις
7
Εμφανίσεις
2K

Απαντήσεις