aris 17561 είπε:
δηλαδη αν καποιος πει οτι δεν γουσταρω ψηφιακα πραγματα ... δηλαδη δεν θελω ουτε
rp 1000 oute pod x3 ουτε τιποτα.... τι πρεπει να παρει ωστε να εχει μια ευχερεια στην δημιουργια ηχων ? γιατι εχω ακουσει και το αλλο.... θες αναλογικο ηχο παρε πεταλακια...
με τα πεταλακια ομως δεν εχεις προσομειωσεις ενυσχητων..... θα μου πεις θες προσωμειωση παρε το ιδιο τον ενυσχητη... ακυρο και αυτο γιατι παλι θα εχω ενα και μονο ηχο.... ασε που ενυσχητη καλο εχω... το θεμα ειναι οτι αν θελει κανεισ να εχει την μια μερα ηχο iced earth την αλλη θελει να εχει ηχο κλωναριδη η μονη λυση ειναι οι πεταλιερες ? μηπως τελικα αν εχεις εναν καλο ενυσχητη και ενα g-force την εχεισ κανει ταρατσα ? παει πολυ ακριβο ομως και αυτο ... αλλες λυσεις ?? να παρεισ 5 πεταλακια ? δηλαδη τα βασικα chorus delay reverb kai kanena distortion ? και παλι ομως δεν περιοριζεσαι σε εναν ηχο που απλα μπορεις να τον χρωματισεις ? δεν υπαρχει πουθενα λυση... η μουσικη ειναι σαν την γυναικα... αβυσσος η ψυχη της...
για να συνοψισω νομιζω οτι ολοι ακουμε μουσικη και προρνομαστε με τον ηχο που ακουμε... δεν μπορουμε βεβαια να εχουμε τον εξοπλισμο που εχουν ολοι αυτοι που ακουμε αρα τι πρεπει να κανουμε τελικα ωστε να μπορουμε να τον πλησιαζουμε...????????
Γεια και πάλι,
είχα ακριβώς ή μάλλον πανάκριβως(δόκιμος όρος,lol!) το ίδιο πρόβλημα και το ίδιο σκεπτικό! Δηλαδή να έχω πολλούς καλούς ήχους. Έχω τον Flextone III όπως ξαναείπα και αυτό το πετύχαινα αλλά με το master volume στο 3 με 3,5(πολύ δυνατά, αλλά όχι για πρόβα, για πρόβα ήθελε 4!!!) και με την προϋπόθεση ότι έπαιζα μόνος, με backing track και τέτοια κατάσταση! Όταν αγόρασα το pod xt πιστεύωντας ότι θα εχει ό,τι και ο Flextone III και μάλιστα όλα αυτά φορητά και απογοητεύτικα για τους λόγους που εξήγησα νωρίτερα άρχιασα πλέον να κουβαλάω και τον flextone III στις πρόβες πιστεύοντας ότι θα έχω το ίδιο καλό αποτέλεσμα όπως και στο σπίτι(απλά πιο δυνατά!). Παρεπιπτόντως όπως οραματίζεσαι κι εσύ, είχα φτιάξει ήχους: 1 set Dream Theater, ένα Metallica, ένα για Guns, ένα lead για Vai, ακόμα και για φάση
gibson(όχι το ροκάδιοκο-μεταλάδικο, το Gary Moore φάση). Και φυσικά και ένα σετ αγαπημένους μου.
Ε, μέσα στο συγκρότημα τίποτα απ' αυτά δε φαινόταν!! Ειδικά στο ένα συγκρότητμα που είχαμε και 2η κιθάρα κι έπαιζε από ένα τρανζιστοράτο ο δικός μου μου ακουγόταν λίγος. Πολλοί θα σου πουν ότι τα ψηφιακά δε βγάζουν "γεμάτο" ήχο όταν τα δυναμώνεις χάνουν και άλλα τέτοια που όταν μου τα έλεγαν δεν τα καταλάβαινα, καθώς όπως είπα έπαιζα μόνιμα σπίτι! Εγώ θα σου πώ την προσωπική εμπειρία μια που είχα την "τύχη" να ακούσω ψηφιακό δίπλα- δίπλα με τρανζιστοράτο
Τι άκουγαν τα αυτιά μου:
Στη μάχη ψηφιακού- τρανζιστοράτου, ο ήχος του 2ου "έσκιζε" καλύτερα το χώρο με αποτέλεσμα για να ακουστώ εγώ να πρέπει να δυναμώσω πολύ. Υπήρχε λοιπόν ένα οριακό σημείο όπου από εκεί που ένιωθα ότι δεν ακούγομαι δυνάμωνα ελάχιστα παραπάνω και σχεδόν κάλυπτα τα πάντα. Και πίστεψέ με ήταν πολύ δύσκολο να φτιάξουμε τις εντάσεις όπως έπρεπε. Γενικά η αίσθηση του ενισχυτή μου ήταν ότι έβγαινε ο ήχος και ακουγόταν δυνατά το 1ο μισό μέτρο και έμενε εκεί! Σα να μην προχωρούσε!
Η πλάκα ήταν ότι την επόμενη χρονιά που εγώ είχα πλέον το fat foοt kai έμπαινα στο λαμπάτο(όποιος και να ήταν αυτός) το προβλημα πλέον το είχε ο άλλος κιθαρίστας. Τώρα ο δικός μου ήχος "έσκιζε" καλύτερα το χώρο, και ο άλλος ψαχνόταν με την ένταση του ενισχυτή καθώς δεν ακουγόταν και όπως και πριν από ένα σημείο και μετά(δυναμώνοντας) τα κάλυπτε όλα! LOL!!!
Τώρα αυτό που θες να φτιάξεις, αξιόπιστα και ωραίαμ θέλει rack! Οι προενισχυτές σε rack έχουν πολλές μνήμες και μπορείς να αποθηκεύσεις πολλές διαφορετικές παραμορφώσεις. Αλλά θες και εφέ και τελικό και μια καμπίνα να τα ακούς! Πάμε οπότε από 2500-άπειρα χιλιάρικα € όλα μαζί!
Πάντως απ' τη "μεγαλομανία" μου να τα έχω όλα και μάλιστα σε ένα, κατέληξα ότι ας έχω ένα και καλό ήχο(αλλωστε ό,τι υπεργαμάτο ήχο φτιάξεις στο ψηφιακό, μη νομίζεις ότι ο ηχολήπτης θα στο βγάλει όπως πρέπει, και δε μιλάω για τη λεπτομέρεια αλλά ούτε καν χοντρικά!)
Πολλοί θα σου πουν ότι υπαρχουν ενισχυτές που βγάζουν μεγάλη γκάμα ήχων, αλλά θα έχεις κάθε φορά ένα καθαρό ένα βρώμικο και ένα lead(στην καλή περίπτωση που έχεις 3 κανάλια!). Απ' ό,τι κατάλαβα εσύ τα θες όλα και αποθηκευμένα για άμεση χρήση οποιαδήποτε στιγμη(όπως τα ήθελα κι εγώ άλλωστε)! Ή μου ξεφεύγει κάτι?
Πάντως απ' την εμπειρία που είχα υποθέτω ότι η συνδεσμολογία με το ψηφιακό(όποιο κι αν είναι αυτό) στο return ενός καλού ενισχυτή(χρησιμοποιώντας δηλαδή μόνο τον τελικό του) θε έχει τουλάχιστον ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Βρες κάποιον που το έχεικαι δοκίμασέ το!
Οπότε ξαναεπιμένω ότι αν λειτουργήσει καλά (αυτό που θα δοκιμάσεις με την παραπάνω συνδεσμολογία) και είναι να πάρεις κάτι τέτοιο(ψηφιακή πεταλιέρα δηλαδή,επιτέλους ξαναμπάινω
on topic(LOL)) πάρε to
Pod live X3!!
Και μια απορία: Τι ενισχυτή έχεις?