Παρεπιπτόντως αυτό δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν και μάπες στην λαμπάτη οικογένεια :roll: ( :arrow: Marshall DSL' date='TSL π.χ.)[/quote']
Πως γίνεται ρε παιδιά τόσο ακριβοί ενισχυτές να είναι μάπα....? επίσης γιατί ακούω συνέχεια ότι ο παλιός jcm800 είναι καλλίτερος απο τον καινούργιο...δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται τα καινούργια μοντέλα να είναι κατώτερα των παλαιών... δεν έχω γνώμη επι του θέματος γιατί δεν έχω πείρα αλλά δεν είναι λίγο παράξενο... δηλαδή εφόσων ο ήχος των παλαιών μοντέλων είναι ανώτερος γιατί να τον αλλάξουν σε υποδεέστερο... :roll: λόγω αξίας των υλικών?
μήπως είναι απλά θέμα γούστου....? ή όντως υπάρχουν αντικειμενικά "σφάλματα" στις επανεκδόσεις.. ή στους DSL για τους οποίους και ο λόγος....?
ΔΕΝ υπάρχει καινούργιος JCM800 το μοντέλλο εχει καταργηθεί.
Τωρα αν ηταν να σου κανω εναν κατάλογο άχρηστων ακριβων ενισχυτων & κιθαρων δεν θα τελειώναμε ούτε αύριο... :lol:
Πάντως ενας απο τους ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΥΣ λόγους για τον οποίο οι παλαιότεροι ενισχυτες θεωρούνται "καλύτεροι" ειναι οτι μεχρι & τα μεσα της δεκαετίας του 70 η συντριπτικη πλειοψηφία τους ηταν ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΙ point to point (χωρις πλακέτες δηλ.) πράγμα που εκανε το service πολυ ευκολότερο καθως & τον ενισχυτη πιο reliable.
Βεβαια αυτο δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν και σύγχρονοι ενισχυτες με ΠΛΑΚΕΤΕΣ που ειναι παρα πολυ γεροί (Boogie,Rivera,Soldano κτλ) αλλα σιγουρα οι σύγχρονοι Marshall,VOX & Fender δεν εχουν την ποιότητα της κατασκευής των original (ειναι πρακτικα αδύνατον να γινει μαζικη παραγωγη point to point ενισχυτων..)
παρεμπιπτόντως ο JCM800 ΔΕΝ ειναι point to point (παντως ο καινούργιος DSL JCM 2000 ειναι κατα τη γνωμη μου ο καλυτερος ενισχυτης που εχει βγαλει εδω & 20 χρονια η εταιρεία)