Boss ds1 αξια?

Εκεί που ήταν "κατηγορηματικός", είναι στο ότι το συγκεκριμένο πετάλι για να "ακουστεί" θέλει Marshall και λάμπα - και δεν "λαλάει" καλά σε Fender ενισχυτές.
Αυτά μου είπε και αυτά μεταφέρω...

Ισχύει, και για αυτό και εγώ, ελλείψει Marshall ενισχυτή, το χρησιμοποιώ πριν από το J. Rockett Animal, που κάνει ακριβώς αυτό: αξομοιώνει τον Marshall. Με πολύ καλά αποτελέσματα, για ένα smooth / creamy distortion αποτέλεσμα (σκέψου Satriani).

Ισχύει, και για αυτό και εγώ, ελλείψει Marshall ενισχυτή, το χρησιμοποιώ πριν από το J. Rockett Animal, που κάνει ακριβώς αυτό: αξομοιώνει τον Marshall. Με πολύ καλά αποτελέσματα, για ένα smooth / creamy distortion αποτέλεσμα (σκέψου Satriani).

Το ds1 είναι πολύ άψυχο και όντως θέλει Marshall για να του δώσει λίγο ζωή. Είναι για πολύ συγκεκριμένα πράγματα αυτό το πετάλι, το οποίο είναι μόνο για να μπουσταρει. Δεν το συμπαθώ καθόλου, γενικά. Το μόνο που συμπαθώ λιγότερο είναι το mxr που έχεις. Δεν έχει καμία σχέση με το ds1. Πιο κοντά σε rat είναι. Ταιριζουν τα ψηλομεσαια, ξυρίζουν τα πρίμα, δεν έχει κομπρέσμενο ήχο για να είναι smooth (με low/mid gain μαγνήτες), και γενικότερα αποδείχθηκε άχρηστο για τον τρόπο που θέλω να παίζω. Για AC/DC καλό είναι.

Προφανώς εσένα σε βόλεψε.

Used from the early days on his Stratocaster guitars. According to Gary Moore, the pedal gave Strats the exact amount of “kick” that he wanted.

"I use a Boss Distortion (DS-1) on the Stratocaster. I found it’s a really good unit for my particular guitar because it complements the sound. Having gone through just about all the other distortion units available, this is the one that doesn’t make your guitar sound thin. It doesn’t take away the natural sound. It just gives the Strat a real kick up the ass. In fact, I have it on most of the time. I don’t use it on the Les Paul, though."

Απ' ότι θυμάμαι έπαιζε με Marshall στα 80's

Το ds1 είναι πολύ άψυχο και όντως θέλει Marshall για να του δώσει λίγο ζωή. Είναι για πολύ συγκεκριμένα πράγματα αυτό το πετάλι, το οποίο είναι μόνο για να μπουσταρει. Δεν το συμπαθώ καθόλου, γενικά. Το μόνο που συμπαθώ λιγότερο είναι το mxr που έχεις. Δεν έχει καμία σχέση με το ds1. Πιο κοντά σε rat είναι. Ταιριζουν τα ψηλομεσαια, ξυρίζουν τα πρίμα, δεν έχει κομπρέσμενο ήχο για να είναι smooth (με low/mid gain μαγνήτες), και γενικότερα αποδείχθηκε άχρηστο για τον τρόπο που θέλω να παίζω. Για AC/DC καλό είναι.

Προφανώς εσένα σε βόλεψε.

Είχε βγάλει 2 '78 custom badass distortions η MXR, μήπως το μπερδεύεις με το ασημί? Το κόκκινο, που βγήκε πρώτο, είναι ακριβής κλώνος του DS-1, εκτός από τα pot values (εξού και το μεγαλύτερο volume), και το μπλε led mode που είχε, ήταν το Keeley mod πάνω στο DS-1 (το οποίο δε χρησιμοποιώ). Το ασημί που βγήκε μετά ήταν κλώνος / βελτίωση διαφορετικού πεταλιού, ίσως του Rat, δεν είμαι σίγουρος. Το κόκκινο έχει ακριβώς αυτά τα πρίμα και τα μεσαία που έχει το DS-1, και είναι αρκετά creamy & smooth (πριν από έναν Marshall-based ήχο). Και κυριότερα, δεν έχει τον θόρυβο του DS-1.

Το έχω στο δεύτερο board και έχει την φάση του.

Μη χανεις τις ελπιδες σου, αν κανει κανα ντου η Κινα και μπουκαρει μεσα, θα γινουν αναρπαστα.
Καταρχας, ανέλπιστο είναι ότι τα εχω.....τα είχα ξεχάσει.... :LOL:

Δεν έχω ιδέα... Πάντως κοιτούσα τώρα στον Thomann στα Boss Distortion Pedals για να δω το made in...

Σε όλα- πλην δύο- δεν έχει φωτό του κάτω μέρους που αναγράφεται η χώρα παραγωγής. Το ένα είναι το HM-2w Heavy Metal Distortion (made in Japan) και το ST-2 Power Stack (made in Taiwan), και εξεπλάγην όταν το είδα.
Με όλα τα άλλα πετάλια δεν έγινα... σοφότερος.

Τα DS-1 WAZA είναι made in Japan καινούργια στα 135€

Τα DS-1 WAZA είναι made in Japan καινούργια στα 135€

Ναι, αλλα το '80 μυριζαν οι διοδοι αγιοκλιμα και οι πυκνωτες βασιλικο.

Δεν μπορώ να τσεκάρω την χώρα καταγωγής των Boss πεταλιών μου γιατί έχουν τεφλόν από πίσω...μόνο σε ένα που απ'ότι βλέπω και εγώ είναι Made In Malaysia.

Το Boss πετάλι που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο στο να μπουστάρει έναν Marshall είναι το Boss SD-1
Αυτό είναι (από τη στιγμή που έχει silver screw) πριν το 80. Από κατάσταση φαίνεται καλό, αν έχει και τα περιφερειακά (manual etc) μάλλον το 200άρι το έχει

και το πορτοκαλί χάρτινο κουτί του είναι σε τέτοια κατάσταση ενώ είναι πριν το '80? Μου κάνει εντύπωση. Εγώ πιστεύω ότι είναι ένα made in Japan πετάλι πριν βγει η μόδα-μάρκετινγκ όρος ''waza craft''

Με αυτό το εργαλείο: https://serial-number-decoder.co.uk/boss/boss.htm

φαίνεται ότι το πετάλι έχει κατασκευαστεί Νοέμβριο 1980. Έχει αρκετά συλλεκτική αξία,η οποία θα ανεβαίνει σίγουρα με τα χρόνια. Σήμερα max πιάνει 200€ στο Reverb, συνήθως όμως πιο κοντά στα 160€.

Εγώ αγόρασα ένα MIJ του 1984 πρόσφατα από τις αγγελίες του Noiz με 130€.

Trending...

Νέα θέματα

Back