Boss ds1 αξια?

Καινούριο, ένα τυπικό ds1 κοστίζει λίγο κάτω από 80 ευρώ. Από τα πιο iconic πετάλια της boss, και ταυτόχρονα απο τα φτηνότερα που έχει στην γκάμα της.

Απ' ότι βλέπω είναι made in Japan και αυτό από μόνο του του δίνει μια "αξία". Να το δει ο "εκτιμητής" @Nestoras να μας πει.

Έχω 6-7 boss pedals, στα κουτιά τους.
Ούτε τα χρησιμοποίησα ποτέ.
Θα τα πουλήσω και θα πάρω σπίτι στο Μιλάνο.

Έχω 6-7 boss pedals, στα κουτιά τους.
Ούτε τα χρησιμοποίησα ποτέ.
Θα τα πουλήσω και θα πάρω σπίτι στο Μιλάνο.
Japan; Την όποια συλλεκτική "αξία" την έχουν τα πρώτα τα ιαπωνικά. Μετά η παραγωγή έφυγε και πήγε Ταϊβάν και αργότερα κάπου αλλού στην Ασία (δεν θυμάμαι που)...
ΥΓ: Που είναι αυτός ο sir να μας διαφωτίσει... Ακόμα κοιμάται ο γέροντας;

Japan; Την όποια συλλεκτική "αξία" την έχουν τα πρώτα τα ιαπωνικά. Μετά η παραγωγή έφυγε και πήγε Ταϊβάν και αργότερα κάπου αλλού στην Ασία (δεν θυμάμαι που)...
ΥΓ: Που είναι αυτός ο sir να μας διαφωτίσει... Ακόμα κοιμάται ο γέροντας;
Νομίζω κάποια γίνονται και Τουρκία.

Νομίζω κάποια γίνονται και Τουρκία.
Δεν έχω ιδέα... Πάντως κοιτούσα τώρα στον Thomann στα Boss Distortion Pedals για να δω το made in...

Σε όλα- πλην δύο- δεν έχει φωτό του κάτω μέρους που αναγράφεται η χώρα παραγωγής. Το ένα είναι το HM-2w Heavy Metal Distortion (made in Japan) και το ST-2 Power Stack (made in Taiwan), και εξεπλάγην όταν το είδα.
Με όλα τα άλλα πετάλια δεν έγινα... σοφότερος.

Δεν έχω ιδέα... Πάντως κοιτούσα τώρα στον Thomann στα Boss Distortion Pedals για να δω το made in...

Σε όλα- πλην δύο- δεν έχει φωτό του κάτω μέρους που αναγράφεται η χώρα παραγωγής. Το ένα είναι το HM-2w Heavy Metal Distortion (made in Japan) και το ST-2 Power Stack (made in Taiwan), και εξεπλάγην όταν το είδα.
Θα δω , αν θυμηθώ μετά τα δικά μου, και θα σου πω

Τα made in Japan silver screw έχουν καποια υψηλότερη, συλλεκτική αξία, όπως είπαν τα παιδιά.
Κοίταξε στο reverb.com και να δεις πόσο ακριβώς πάνε / πόσο πωλήθηκαν τα τελευταία. Αν και για εμένα, αν θες να πιάσεις το μέγιστο των χρημάτων σου, θα πρέπει να το πουλήσεις εκτός Ελλάδος, σε κάποια από τις πλατφόρμες.

Έχω ακούσει και για Μπαγκλαντες.
Πραγματικά, παγκόσμια επιχείρηση αυτή η Boss.

Τσέκαρα το δικό μου

IMG_1215.jpeg

Αυτό είναι (από τη στιγμή που έχει silver screw) πριν το 80. Από κατάσταση φαίνεται καλό, αν έχει και τα περιφερειακά (manual etc) μάλλον το 200άρι το έχει.

https://stompboxelectronics.com/2022/12/09/history-of-the-boss-ds-1/
Ορίστε... ορίστε... όπως σας τα έλεγα. Ο εκτιμητής μίλησε :cool:
@LK αν τα 6-7 που έχεις είναι του τότε, τότε είσαι... μπρούκλης. 🤑
Μιλάμε ότι θα κρατάς στα χέρια σου ένα μη ευκαταφρόνητο ποσοστό της επόμενης σου Fender αγοράς ;)

Αν αλλάξω βίδες στο δικό μου θα ανέβει καθόλου η αξία του?
Διακρίνω μια αδιόρατη τάση... εξαπάτησης του επενδυτικού κοινού; 😄
Πάντως μέσα έχει s/n οπότε ουδέν κρυπτό υπό τον ήλιο. Άσε δε που έχουμε και τον ειδήμονα εκτιμητή ;)

ΥΓ: Έχει δοκιμάσει κανείς όλη τη σειρά from past to present και αν ναι ποιο θεωρεί το "καλύτερο";

ΥΓ: Έχει δοκιμάσει κανείς όλη τη σειρά from past to present και αν ναι ποιο θεωρεί το "καλύτερο";

Πριν κανα μήνα που με έπιασε μια... λαχτάρα για DS-1, πάντως, μετά από ενδελεχή έρευνα και ακούγοντας όσα περισσότερα demos online συγκρίνοντας τις διάφορες εκδοχές του πεταλιού, κατέληξα στο ότι το καλύτερο DS-1 είναι... αυτό ακριβώς που λέω πιο πάνω, το MXR '78 Custom Badass Distortion. Είναι μια βελτιωμένη (σε όλα) εκδοχή του DS-1 (πολύ χαμηλότερος θόρυβος, πολύ περισσότερο διαθέσιμο volume και πιο χρήσιμο tone knob). Για αυτό το ανέφερα.

Τώρα αν θέλει κάποιος το κλασικό πορτοκαλί Boss-άκι, τα ιαπωνικά έχουν cult following, που λένε.

Πριν κανα μήνα που με έπιασε μια... λαχτάρα για DS-1
Νωρίτερα πάντως που μιλούσα με τον εκτιμητή του έκανα την ίδια ερώτηση. Μου είπε ότι ότι δεν υπάρχει "καλύτερο". Παίζουν "διαφορετικά" τόσο από περίοδο σε περίοδο, όσο και πετάλια της ίδιας περιόδου που έχουν περάσει απ' τα χέρια του.
Οπότε νομίζω είναι ότι κάνει κλικ στα αυτιά του καθενός...
Εκεί που ήταν "κατηγορηματικός", είναι στο ότι το συγκεκριμένο πετάλι για να "ακουστεί" θέλει Marshall και λάμπα - και δεν "λαλάει" καλά σε Fender ενισχυτές.
Αυτά μου είπε και αυτά μεταφέρω...

Trending...

Νέα θέματα

Back