Μπορεί να συνδιαστεί σε καμπίνα 2 χ 12 celestion G12T 75 με Vintage 30 ???

David Gilmour

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Μπορεί να συνδιαστεί σε καμπίνα 2 χ 12  celestion G12T 75  με  Vintage 30 ???

με ενδειαφέρει απόλυτα Vintage tone αν οχι ποιό απο τα δύο θα συστήνατε .

περιμένω τις γνώμες σας ευχαριστώ

Τα παντα συνδιαζονται,το θεμα ειναι αν σου αρεσει εσενα,τεχνικα δεν υπαρχει κανενα προβλημα.(η Matchless χρονια τωρα χρησιμοποιει διαφορετικα μεγαφωνα στους ενισχυτες της)

ναι τεχνικα το γνωριζω οτι δεν υπαρχζει προβλημα απλα επειδη δεν τα εχω ακουσει μαζι και κυριως το 30  εχω ακουσει περισσοτερο, ρωταω μηπως το ενα αλληλοαναιρει το αλλο διοτι απο ποστ εχω διαβασει οτι το καθενα απαιτει και αλλες ρυθμισεις στο εκουαλαιζερ του ενισχυτη .

Δεν τα έχω ακούσει να παίζουν μαζί, τα έχω ακούσει βεβαίως μόνα τους, αλλά από όσα έχω διαβάσει, επειδή κατασκευάζω κ εγώ την δικιά μου 212, έχουν αλληλοσυμληρωτικό χαρακτήρα συχνοτικά. Το 30 ειναιγνωστό για το mid-presence του ενώ το G12T είναι γνωστό και αρεστό για τον scooped-mid χαρακτήρα. Αλλά για vintage ήχο γνώμη μου είναι να μην το χρησιμοποιήσεις κ να στραφείς σε ένα μεγάφωνο όπως το G12H ή το G12M αν οποσδήποτε δεν θες να χρησιμοποιείσεις 2 βινταζ30. Δυστυχώς δεν μπορώ να μιλήσω για μεγάφωνα άλλης εταιρίας (eminence) καθώς έχω μηδενική εμπειρία

David Gilmour είπε:
Μπορεί να συνδιαστεί σε καμπίνα 2 χ 12  celestion G12T 75  με   Vintage 30 ???

με ενδειαφέρει απόλυτα Vintage tone αν οχι ποιό απο τα δύο θα συστήνατε .

περιμένω τις γνώμες σας ευχαριστώ
Λίγο δύσκολα...

Πρέπει να προσέξεις το διαφορετικο sensitivity που έχουν αυτά τα μεγάφωνα. G12T 75=97dB, V30=100dB. To V30 θα είναι πολύ πιο δυνατό.

Σαν ηχεία το πρώτο είναι εντελώς thrash metal/pantera mid scooped και το άλλο πριμομεσαίο, κλασικός ήχος 90s rock.

Για να γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις, θα πρέπει να ξέρουμε και τον ενισχυτή...

επίσης αν δε θες το ένα να λειτουργεί ως φίλτρο για το άλλο θα πρέπει να τα συνδέσεις παράλληλα, οπότε θέλει ψάξιμο και το θέμα των αντιστάσεων καμπίνας - ενισχυτή

τέλος  σε παράλληλη σύνδεση αν το 30 έχει 8Ω και το 75 4Ω, θα εξισσοροπηθεί η διαφορά σε ευαισθησία, αν είναι αντίστροφα θα διπλασιαστεί το πρόβλημα και αν είναι και οι δύο 8Ω θα παραμείνει 3 ντεσιμπέλ  (δεν ξέρω τι αντιστάσεις έχουν στην πραγματικότητα, γράφω τι παίζεται θεωρητικά)

Aν συνδέσει παράλληλα τα 8 ohm με τα 4 ohm, θα πρέπει ο ενισχυτής του να έχει έξοδο 2,7 ohm για να μην υπάρχει impedance mismatching. Λίγο δύσκολο...

Σχεδόν όλη η σειρά classic της celestion βγαίνει σε 8 κ 16 ohms (εκτός από το G12K-100 νομίζω). Επίσης νομίζω ότι δεν πρέπει να ψειρίζουμε τόσο το θέμα δεδομένου ότι ακόμη και εταιρίες όπως η Bogner συνδιάζουν αυτά τα 2 μεγάφωνα στις καμπίνες τους... Ναι τα 3db είναι κάμποσα αλλά δεν είναι καταλυτικός παράγοντας για το αν θα ακούγεται στον φίλο σωστά ή όχι

Σε οριζοντια διαταξη αν σου αρεσει το V30 είσαι οκ γιατί βασικα αυτο θα ακους.Το G12T θα το ακουσεις στις ηχογραφησεις.Σε vertical καμπινα και με το V30 κατω καπως καλυτερευει το ολο balance.

Όποιος έχει εμπειρία από καμπίνες με διαφορετικά μεγάφωνα μεταξύ τους, ας μας δώσει τα φώτα του

Η κεφαλή ειναι HIWATT 50 επειδή θέλω να χρησιμοποιήσω όλο το μήκος του πηνιου (περιέλιξης) εξόδου στα 16 ΩΜ υποχρεωτικά θα παίξω με δυο 8ωμα σε σειρά σύνδεση ,απλά έλεγα από το να παω καρφί σε 2 χ V30 να έκανα καμία μόδα ... κσερω κι εγω είχα σκεφτεί και κανένα Taden μαζι με ενα Fane medusa , αν ειχα την πολυτέλεια της 4χ 12 δεν το συζητουσα θα πήγαινα καρφί για G12M greenback αλλά με 25 και 30 βατ σε 2χ12 δηλαδή 50 άντε 60 βάτ την εχει κάψει την ίδια μέρα ο HIWATT που βγάζει και μια σεβαστή έξοδο εκτός αν τον πάιζω στο 1-2 ... :) χρειάζομαι τουλάχιστον 120 μην πω 150 και 200 βατ για να τα κουνάει αξιοπρεπώς και οχι να τα ξεκολήσει.

παιδιά ξέχασα αυτό δωράκι για εσάς κάτι ψιλονόημα βγάζει κανείς :)

http://www.watfordvalves.com/soundfactory.asp

Αφού θα πήγαινες σε G12-M Greenbacks, σου έχω δύο λύσεις...

Λύση 1η:

Nα βάλεις δύο G12 65. Ουσιαστικά η επανέκδοση του G12-M στις αρχές των 80s.

Στα 65 watt αντέχουν άνετα τον Hiwatt. Oι διαφορά τους με ένα Greenback συνοψίζεται στα λίγο λιγότερα μεσαία και σε ένα ελαφρύ treble roll off με παράλληλη καλύτερη διαχείριση των μπάσων, το οποίο μπορεί άνετα να παίξει από εντελώς καθαρά, μέχρι αρκετά high gain (δεν είναι βέβαια και το πλέον κατάλληλο για metal).

Προσωπικά είναι το αγαπημένο μου μεγάφωνο. Ενισχυτή αλλάζω, τα G12 65 ποτέ... Είναι μεγάλη ευκολία να έχεις ήχο Greenbacks από 2x12. Aν είσαι τυχερός θα τα βρείς αυθεντικά μεταχειρισμένα. Αλλιώς, στη σειρά heritage της Celestion, τα οποία απ' ότι διαβάζω όμως παίρνουν καιρό για να στρώσουν, και οι κριτικές είναι αναμεικτες.

Λύση 2η:

Ένα τηλέφωνο στον κύριο με τα Scumbacks:

http://www.scumbackspeakers.com/

Για ήχο Greenbacks σε ό,τι Power Handling θέλεις...

Y.Γ Το γιατί θέλεις να χρησιμοποιήσεις οπωσδήποτε τα 16 ohm του μετασχηματιστή σου και να μπλέξεις με εν σειρά συνδέσεις δεν το πολυκατάλαβα, αν θέλεις το εξηγείς.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
+1 με τις λύσεις του kpeyos!

David Gilmour είπε:
Η κεφαλή ειναι HIWATT 50 επειδή θέλω να χρησιμοποιήσω όλο το μήκος του πηνιου (περιέλιξης) εξόδου στα 16 ΩΜ υποχρεωτικά θα παίξω με δυο 8ωμα σε σειρά σύνδεση...
Δεν σημαίνει ότι θα παίξει καλύτερα αν χρησιμοποιήσεις την λήψη των 16Ω. Ίσως στα 8Ω ή στα 4Ω να συμπεριφέρεται καλύτερα. Δεν το ξέρεις αυτό... ανάλογα πώς έχει τυλιχτεί!

Θεωρώ πιο σημαντικό το αν τα μεγάφωνα είναι παράλληλα ή σε σειρά ( και θα προτιμούσα να τα συνδέσω παράλληλα ) παρά το ποιά λήψη στο Μ/Σ θα χρησιμοποιήσεις.

Αν έχεις και λήψη στα 4Ω, πάρε δύο 8Ω και δοκίμασε και τις δύο περιπτώσεις!  ;)

Φανταζομαι στην περιπτωση διαφορετικων ηχειων ανησυχουμε μηπως λειτουργει σαν φιλτρο το πρωτο στο δευτερο στην περιπτωση συνδεσης σε σειρα ????

Κάτι τέτοιο... ειδικά αν τα μεγάφωνα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αλλά και ίδια να είναι κατά τη γνώμη μου παίζουν καλύτερα παράλληλα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back