Μπορεί να μάθει ντράμς κάποιος σε πολυκατοικία?

arpegios

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Και χωρίς μόνωση κιόλας?

Θέλω να μάθω ντραμς απο όταν ήμουνα 15 χρονών (10 χρόνια τώρα δηλαδή).Το πρόβλημα δεν είναι τα λεφτά (εννοώ για τα ντράμς, καθότι με άλλου επιπέδου μπάτζετ αγόραζα σπίτι), ούτε ο χρόνος....

Οπότε: μήπως υπάρχει κάπου κάποιο μέρος που να σε αφήνουν να κάνεις εξάσκηση?Φτηνό στούντιο?Ωδείο?Ντράμερ που να νοικιάζει το χώρο του?Κάτι τέλος πάντων... Το σπίτι για πολλούς λόγους,και πρόσθετους εκτός των αυτονόητων, δεν παίζει....

καθότι με άλλου επιπέδου μπάτζετ αγόραζα σπίτι)' date=' ούτε ο χρόνος....
....[/quote']

παρακαλω??

τι? Εχω λεφτά για ντράμς, αλλά δεν έχω για άλλο σπίτι!Δεν το είπα καλά? Με άλλου επιπέδου μπάτζετ (άμα είχα) θα μετακόμιζα.Αλλά τώρα μπορώ απλώς να διαθέσω γύρω στα 1000 ευρώ για ντράμς, τα οποιά και να τα πάρω δεν θα μπορώ να χρησιμοποιήσω.

Ούτε στη δική μου... Αλλά μπορείς να πάρεις ένα σετ mesh heads ("δέρματα" / σίτες) τα οποία είναι σχετικά αθόρυβα, και να τα περάσεις στο σετ σου.

Ένα practice σετ είναι επίσης καλή λύση, αλλά ακόμα και αυτό κάνει πολύ φασαρία για πολυκατοικία.

Δεν χρειάζεται να μελετάς συνέχεια σε κανονικό σετ, και ούτως ή άλλως δεν αντέχεται, αφού μετά από λίγο ο θόρυβος θα σου σπάσει και εσένα τα νεύρα (φαντάζεσαι να παίζεις 1 ώρα rudiments σε κανονικό ταμπούρο; είναι σαν να μελετάς κλίμακες με τον ενισχυτή στο 11 και το αυτί σου κολλημένο στο μεγάφωνο...)

Πάντως τα περισσότερα σοβαρά ωδεία διαθέτουν χώρο και χρόνο για μελέτη, έτσι ώστε να μπορείς να παίζεις σε σετ - και να εξοικειώνεσαι με τον ήχο και την αίσθηση των κανονικών δερμάτων - αυτά που έχεις μελετήσει από πριν στα mesh ή στο practice.

με το που μαζέψεις χρήματα και πάρεις τύμπανα σε πολυκατοικία αυτομάτως μαζευονται και οι υπογραφές από τους άλλους ενοίκους.... και αρχίζουν τα γνωστα....."ουυυ σταμάτα το παιδί μου διαβάζει..." "να πας να παίξεις στο χωριό σου ...." και άλλα .... δυστυχώς...
em.icon.evil.png

Ειχα ενα φιλο που ειχε στο σαλονι του για εξασκηση ενα κανονικο σετ...το εντυνε με δερματα για εξασκηση αλλα σαββατοκυριακο κ σε ωρες κοινης παραφροσυνης βαραγε κανονικα...κανενα προβλημα γιατι στην πολυκατοικια μενανε νεοι ανθρωποι κατα κυριο λογο νεαρα ζευγαρια, οποτε υπηρχε κατανοηση...το προβλημα βεβαια ηταν οι γονεις του...που τον πιεζανε για practise συνεχεια...

Με 1000 ευρώ παίρνεις άνετα ηλεκτρονικά drums. Αυτά κάνουν την ελάχιστη φασαρία πολύ λιγότερη από το να "μουφάρεις" φυσικά drums. Βέβαια έχε υπ'όψη σου ότι και πάλι θα υποφέρει ο από κάτω όσο εσύ πατάς τη μπότα, αλλά το πρόβλημα λύνεται (με χοντρές μοκέτες).

Ασφαλώς και δεν συγκρίνεται όμως η αίσθηση φυσικών drums με τα ηλεκτρονικά, αλλά είναι μάλλον η βέλτιστη λύση για πολυκατοικία.

οχι εκτος και αν οι υπολοιποι στην πολυκατοικια ειναι κωφαλαλοι η ντραμμερ(ενα και το αυτο δηλαδη)...............ολοι οι γνωστοι μου ντραμμερ πουλησαν την ντραμς τους για ηλεκτρονικη ακριβως γιατι αντιμετωπιζαν το προβλημα που αντμετωπιζεις κι εσυ....................

Κανε οτι κανω και εγω παιζε κανονικα σε ωρες που να μην ειναι κοινης ησυχιας.Μπορεις νακοπανας οσο δυνατα θες και δεν μπορει να σου πει κανεις τιποτα!Ενταξει ομως αν κουραζεσαι και εσυ απ'το νταπα ντουπα κατεβαζεις τις χορδες του ταμπουρου.Βεβαια ισως με ολα αυτα να γινεις μισητος σε ολη την πολυκατοικια...Σκεψου να παιζεις 5αρια και 7αρια επι 1 ωρα...

Yπάρχει κάποιος χώρος κάπου στο Γκάζι -αν είσαι Aθήνα-, όπου ενοικιάζονται μικρά studios-δωματιάκια (χωράνε ίσα ένα σετ τύμπανα) γι' αυτή τη δουλειά. Nομίζω πάει με το μήνα.

Aν σε ενδιαφέρει στείλε μου ΠM να ρωτήσω και να σου πω λεπτομέρειες.

Κανε οτι κανω και εγω παιζε κανονικα σε ωρες που να μην ειναι κοινης ησυχιας.Μπορεις νακοπανας οσο δυνατα θες και δεν μπορει να σου πει κανεις τιποτα!Ενταξει ομως αν κουραζεσαι και εσυ απ'το νταπα ντουπα κατεβαζεις τις χορδες του ταμπουρου.Βεβαια ισως με ολα αυτα να γινεις μισητος σε ολη την πολυκατοικια...Σκεψου να παιζεις 5αρια και 7αρια επι 1 ωρα...
Το στάνταρ πρότυπο κανονισμού πολυκατοικίας απαγορεύει αυτό που γράφεις Original21. Όπως απαγορεύει και τη διατήρηση κατοικιδίων ζώων χωρίς την συγκατάθεση των λοιπών ενοίκων και πολλά άλλα. Ακόμη και αν έχεις πέσεις σε περίπτωση που δεν υπάρχει τέτοιο συμφωνητικό, αρκεί να υπογράψουν οι υπόλοιποι ένοικοι και σύντομα δεν θα έχεις όχι που να παίξεις ντραμς, αλλά ούτε που να κοιμηθείς.

Διαφωνώ κάθετα! Κανείς δεν θα μου απαγορέψει εμένα να του ζαλίζω το κεφάλι τουλάχιστον 5 ώρες την ημέρα. Αν δεν μπορούν να εκτιμήσουν το αρχέγονο ηχητικό μεγαλείο που μπορεί να αποδώσει ένα καλο-κοπανημένο ντραμσετ, είναι άμουσοι, ακαλλιέργητοι και ανοργασμικοί!

Υ.Γ. Μήπως μπορεί κάποιος να με φιλοξενήσει για καμιά βδομάδα, άντε κανά χρόνο το πολύ, μέχρι να βρω σπίτι; Δεν θέλω πολύ χώρο, ίσα ίσα ένα δωμάτιο που να χωράει το σετ μου (δεν είναι πολύ μεγάλο, αυτό του Bozzio είναι μεγαλύτερο). Ούτε που θα το καταλάβει ότι είμαι εκεί...

Το στάνταρ πρότυπο κανονισμού πολυκατοικίας απαγορεύει αυτό που γράφεις Original21. Όπως απαγορεύει και τη διατήρηση κατοικιδίων ζώων χωρίς την συγκατάθεση των λοιπών ενοίκων και πολλά άλλα. Ακόμη και αν έχεις πέσεις σε περίπτωση που δεν υπάρχει τέτοιο συμφωνητικό' date=' αρκεί να υπογράψουν οι υπόλοιποι ένοικοι και σύντομα δεν θα έχεις όχι που να παίξεις ντραμς, αλλά ούτε που να κοιμηθείς.[/quote']
ακριβως,και ειναι ΜΕΓΑΛΗ αγενεια (για να μην πω και τιποτα βαρυτερο) προς τους γειτονες σου!

κανεις δεν μπορει να ταλαιπωρει τα αυτια των αλλων (χωρις τη συγκαταθεση τους...),για φαντασου να γουσταρε ο απο πανω σου αν εξασκειται καθημερινα στο...κομπρεσσερ σε ωρες ΜΗ κοινης ησυχιας..

τα ντραμς δυστυχως βγαζουν ΠΟΛΥ περισσοτερα db απο αυτα που ο μεσος ανθρωπος μπορει να ανεχθει χωρις να διαταραχθει η ψυχικη του ηρεμια...

λοιπόν με βλέπω με ηλεκτρονικά βασικά, αν και θα στείλω και ένα πμ στον Thinia να μάθω καμμία τιμή για τους χώρους που λέει...

Δύο ερωτήσεις:

Πάντως τα περισσότερα σοβαρά ωδεία διαθέτουν χώρο και χρόνο για μελέτη, έτσι ώστε να μπορείς να παίζεις σε σετ αυτά που έχεις μελετήσει από πριν στα mesh ή στο practice.
Μπορείτε να μου προτείνετε μερικά τέτοια ωδεία?Εγώ μόνο το Νάκα ξέρω... Να ρωτήσω και πουθενά αλλού, μπορεί να ξέρετε κάτι καλύτερο.

at metalash:

το προβλημα βεβαια ηταν οι γονεις του...που τον πιεζανε για practise συνεχεια...
?? !!

Ουπς!... Sorry... :oops: Φταίνε τα ρατσιστικά στερεότυπα που μας επιβάλει η άτιμη κενωνία.... Μιλάς για ντραμς, και φαντάζεσαι οτι όλοι οι άλλοι είναι κάτι χοντροκέφαλοι σωματώδεις αρσενικοί κοιλαράδες :) :)

Υ.Γ. Just kidding... Πάντως απο το προφιλ τώρα που το κοίταξα δεν φαίνεται τίποτα οπότε δικαιολογούμαι

"Μπορείτε να μου προτείνετε μερικά τέτοια ωδεία?Εγώ μόνο το Νάκα ξέρω... Να ρωτήσω και πουθενά αλλού, μπορεί να ξέρετε κάτι καλύτερο."

Υπάρχει η σχολή του Μεταλληνού στα Εξάρχεια, του Φακανά στο Μοσχάτο (που αν δεν κάνω λάθος στεγάζει και τη σχολή του Τουλιάτου), αλλά και πολλά άλλα ωδεία που έχουν τμήμα κρουστών, διαθέτουν το χώρο και για μελέτη. Εννοείται ότι πρέπει να έχεις γραφτεί και να παρακολουθείς εκεί για να στον διαθέσουν...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back