• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Blues Wire - Blues Cargo - Small Blues Trap στο Vinilion

Οσοι δεν έχετε δει τους Blues Wire μην το χάσετε.

Ο Ιερέας του Blues, Ηλίας Ζάικος (a.k.a. ez) και η παρέα του βρίσκονται σε άλλη κλάση. Εξαγώγιμο προϊόν!

Κάθε κομμάτι που παίζουν έχει κάτι να πει. Σε όλους εκεί μέσα.

Κάθε νότα που φεύγει από το όργανο μετράει... δεν είναι τυχαία.

Γι αυτό ήταν μεγάλη μου τιμή να βρεθώ στο πάλκο με μια τέτοια μπάντα.

Διασκέδασα πραγματικά με τα φιλαράκια μου από εδώ μέσα που ανέβασε έναν - έναν ο ez ιπποτικά και κάποια στιγμή ήμασταν 3 κιθάρες εκεί πάνω trading licks, χωρίς να γίνεται βαβούρα. Ετσι! :D

Ευχαριστώ τον epikouris που είναι η ψυχή της οργάνωσης σε ότι blues συμβαίνει. Το δε Vinilion και ο ιδιοκτήτης του, ευχάριστη έκπληξη.

Συγχαρητήρια σε όλους.

Μου φαίνεται πως πάντα τυχαίνει και χάνω τις καλύτερες φάσεις... όπως τότε με το φεστιβάλ που δυστυχώς έλειπα στο βουνό! ;D

Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ ούτε απόψε αλλα ψυχικά είμαι εκεί. Ελπίζω να σας δω όλους σε άλλη χρονική στιγμή, έστω και ξεχωριστά.

Προβλέπεται τίποτα για Ιανουάριο?

Θαυμάσια βραδιά, πραγματικά πέρασα σούπερ, παρέα περιοπής.

Το εισητήριο δεν με πείραξε, μην ξεχνάμε τι έξοδα πρέπει να καλυφθούν απ' αυτό, ειδικά όταν μια μπάντα έρχεται από άλλη πόλη.

Σχόλια τώρα.

Ο Ηλίας είναι πολύ ευγενικός και καλός συζητητής- ευχαριστώ που μου αφιέρωσες τόση ώρα για κουβέντα.

Ο Επικούρης- Δημήτρη ευχαριστώ για το δώρο σου, με υποχρέωσες για άλλη μια φορά- επίσης ευχαριστώ για την πρότασή σου ν' ανέβω, αλλά τα κυβικά μου δεν φτάνουν γι' αυτή τη μπάντα.

Οι Small Blues Trap μου άρεσαν περισσότερο από την άλλη φορά που τους είχα δει. Παρατήρησή μου, ο κιθαρίστας μου έκανε πιο πολύ στά σημεία που το φευγιό δεν ήταν αυστηρά μπλούζ, και επειδή ρέπει προς τη ψυχεδέλεια μια στροφή προς τα 'κει ίσως έδινε άλλον αέρα στη μπάντα.

Οι Wire ήταν εκπληκτικοί με θαυμάσια κομμάτια, σούπερ ερμηνείες- παίξιμο. Θα 'θελα τη φωνή και την φυσαρμόνικα πιο πάνω. Ευχάριστη έκπληξη ο harp player που και σαν frontman είχε μεγάλη πλάκα. Μπράβο στην κυρία Νίκη που παρ' όλη την αδιαθεσία της έφερε σε πέρας όλο το σετ χωρίς να καταλάβει κανείς το οτιδήποτε.

Στα jam υπήρξαν ευτυχείς και ατυχείς στιγμές, θα σταθώ όμως στην εμφάνιση του φίλου μου Audio... που με τσαμπουκά και χωρίς ίχνος ντροπής ανταπεξείλθε στις μπασιστικές και τραγουδιστικές υποχρεώσεις με ιδιαίτερη επιτυχία.

2 πραγματικα υπεροχες βραδιες. Ευχαριστουμε και τις 3 μπαντες για την καθε τους νοτα.

Ελπιζουμε να δουμε συντομα παλι τους blues wire του Ηλια και του Σωτηρη στην Αθηνα.

Ενα μπραβο επισης στο Δημητρη τον Επικουρη και στο Βινυλιο που στεγασε το event.

Παντα τετοια παιδες!

over n' out  :)

Τα βίντεο από την Παρασκευή ανέβηκαν αλλά έχει βγει πρόβλημα στον ήχο όπως θα ακούσετε, πράγμα που δεν υπάρχει στο original recording. Προφανώς έχει να κάνει με το compression του youtube. Αν ξέρετε κανέναν τρόπο να το διορθώσω πείτε. Έως τότε:

gregg:

Blues Wire Jam @ Vinilion club 1

jazzjoker:

Blues Wire Jam @ Vinilion club 3

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Και εγώ με τη σειρά μου, δεν ξέρω ποιους να πρωτο-ευχαριστήσω για τη συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους μουσικά συμβάντα-μουσικά ταξίδια. Ξεκινώ από όλα τα παιδιά του ΝΟΙΖ.

Τον Yameth, το Νέστορα, το Κωστάκη (που το έχει το μπλουζ μέσα του και το βγάζει με μοναδικό τρόπο, Το Γρηγόρη (το μέλλον για το μπλουζ, όπως λέει και ο Ηλίας, το Σπύρο Jazzjoker) και όλα τα παιδιά από το ΝΟΙΖ που στάθηκαν  και στέκονται συμπαραστάτες σε κάθε μπλουζ ταξίδι. Το φίλο μου το Βασίλη τον Genius, τον αφήνω τελευταίο γιατί για όσους δεν το γνωρίζουν, σήκωσε στις πλάτες του ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του φεστιβάλ στο Αιγάλεω (κυρίως το κομμάτι του ήχου). Επειδή αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει βίντεο ή φωτό για τη συμμετοχή του στο προχθεσινό μουσικό συμβάν, αναρτώ μία φωτό του μαζί με τον τεράστιο Νίκο Ντουνούση από τις 23/10/2010 και πάλι στο Vinillion. Να ευχαριστήσω δημόσια το φίλο συμφορουμίτη Metallos για αυτές τις φωτό που μου παραχώρησε.

Τις μπάντες δεν χρειάζεται να τις ευχαριστήσω ξανά γιατί το έχω ήδη κάνει πριν αρκετά χρόνια και μάλιστα έχω ταχθεί σαν τον τελευταίο τροχό της αμάξης σε κάθε προσπάθεια προώθησης της πολύ ξεχωριστής και εξαιρετικά αξιόλογης Ελληνικής μπλουζ σκηνής χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό ή άλλου είδους όφελος, το αντίθετο θα έλεγα (η Λάρ'σα ακούει, ή να φωνάξω πιο δυνατά κουτοπόνηρε φιλαράκο που δεν έχεις τα άντερα να μιλήσεις στα ίσα και να πάρεις τις απαντήσεις που σου πρέπουν). Είναι τιμή για μένα, να συνδέομαι με ισχυρούς δεσμούς φιλίας με πολλά παιδιά, με πολλούς τεράστιους καλλιτέχνες για τους οποίους αισθάνομαι δέος αλλά συνάμα και περηφάνεια γι' αυτό που κάνουν.

Nick1.jpg

και άλλη μία φωτό από την εμφάνιση του Νίκου στις 23/10/2010. Θα ακολουθήσουν και άλλες με το χτεσινό και προχθεσινό event με τον Ηλία, το Δημήτρη και τον Πάυλο όταν ετοιμαστούν. Το μπλουζ είναι ένα δέντρο και δεν ξεριζώνεται. Ευχαριστώ όλους όσους με τη καρδιά τους το ποτίζουν και το φροντίζουν.

nick2.jpg

Το φίλο μου το Βασίλη τον Genius, τον αφήνω τελευταίο γιατί για όσους δεν το γνωρίζουν, σήκωσε στις πλάτες του ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του φεστιβάλ στο Αιγάλεω (κυρίως το κομμάτι του ήχου). Επειδή αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει βίντεο ή φωτό για τη συμμετοχή του στο προχθεσινό μουσικό συμβάν,
+ Για το Βασίλη. Να πω ότι έχω και από το τζαμάρισμα του Βασίλη βίντεο, αλλά δυστυχώς ο φίλος μου που έπαιρνε, είχε αναγκαστεί να αλλάξει θέση και να πάει σε σημείο που ακούγονταν περισσότερο οι ομιλίες των τριγύρω παρά η μουσική + κακή και διακοπτόμενη από περαστικούς θέα προς τη σκηνή. Βασίλη, την επόμενη φορά θα αναλάβω εγώ να γράψω το performance σου.

Ηταν, ειναι και θα ειναι ΠΑΝΤΑ απολαυση να τζαμαρεις με τους Wire

Σα να αλλαζει ο ηχος ρε παιδι μου

Ανυπομονω την επομενη φορα που οι δρομοι μας θα συναντηθουν σε ....crossroad Ηλια ;)

Ένα  μεγάλο  ευχαριστώ (αν και καθυστερημένα ) στον υπερμέγιστο  Δημήτρη Ιωάννου (τρέχει ,κάνει, ράνει , big man, κανονικός )  για την παραχώρηση του εξοπλισμού….  και τον καμένο peavey  ;D

Όσο για τους cargo…..  big blues cargo   ;)

epikouris είπε:
χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό ή άλλου είδους όφελος, το αντίθετο θα έλεγα (η Λάρ'σα ακούει, ή να φωνάξω πιο δυνατά κουτοπόνηρε φιλαράκο που δεν έχεις τα άντερα να μιλήσεις στα ίσα και να πάρεις τις απαντήσεις που σου πρέπουν)
Off topic   τώρα το πρόσεξα   Δημήτρη μην δίνεις σημασία σε παπαριές ..

Έχουν γνώση οι φύλακες  ;)

Αν και μου χρωστάς  την  8x10 καμπίνα που συμφωνήσαμε ;D

Για του λόγου το αληθές  ορίστε:  http://bass-guitars.musiciansfriend.com/product/Aguilar-DB-810-8x10-Bass-Cabinet?sku=601039

Ευχαριστώ bro. Απλά εκνευρίζομαι με το κάθε ¨"καλόπαιδο" και τους "δημιουργικούς" συλλογισμούς του-συμπεράσματα που είναι παντελώς αναληθή και αυθαίρετα.

Για την καμπίνα, μάλλον θα αναφέρεσαι στο Μήτσο τον Ιωάννου. Μίλα με τον Παύλο γιατί κάτι σιγοβράζει για τις 29 του Γενάρη και αφορά την "κοινοπραξία της βροχής".

epikouris είπε:
Για την καμπίνα, μάλλον θα αναφέρεσαι στο Μήτσο τον Ιωάννου. Μίλα με τον Παύλο γιατί κάτι σιγοβράζει για τις 29 του Γενάρη και αφορά την "κοινοπραξία της βροχής".
Οχι ρε συ.... τι καμπίνα που μου  έταξες  από τις  υπόγειες  υποχθόνιες συμφωνίες

που βγαίνουν στην φόρα απο τους ‘δημιουργικούς ‘’ συλλογισμούς  των ‘’καλόπαιδων’’  ;)

Όσο για τον Γενάρη  μάλλον  ‘κοινοπραξία του χιονιού ‘’ βλέπω  :) 

Το παρακάτω link μου το έστειλε ο Δημήτρης ο Ιωάννου. Θαυμάστε τον master of the ceremonies και Blues father figure Ηλία Zαϊκο, τον αμίμητο Δημήτρη Ιωάννου των θρύλων Blues Cargo, το Στέλιο Ζαφειρίου κιθαρίστα των Cargo, τον Γιάννη τον Κανάλη (Blues Wire) φυσαρμόνικα και τον saxman των Cargo και φυσικά, τον Σωτήρη μας, τη μεγάλη ψυχή, τον μπασίστα των Wire.

Οι δύο αρχαιότερες μπλουζ μπάντες της χώρας για ΠΡΩΤΗ φορά μαζί.

Γράφτηκε ιστορία....................

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πάει κι'αυτό...

Και οι δύο μέρες ήταν καταπληκτικές, τόσο από πλευράς μουσικών, όσο και από πλευράς (ποιότητας, αν όχι ποσότητας) κοινού.

Θα ήθελα να μοιραστώ κάτι σημαντικό κατά τη γνώμη μου. Αυτός που θα βγει μέσα στο κρύο, να πάει να πληρώσει ένα, μικρό ή μεγάλο, ποσό για να δει και να ακούσει αυτούς τους ανθρώπους γνωρίζει την μεγάλη αλήθεια: ότι, πέρα από απίστευτοι μουσικοί, είναι και, αυτό που λέμε, Κανονικοί Άνθρωποι.  ;)

Μπορείτε να πιάσετε τον Ηλία, το Σωτήρη, τη Νίκη, το Γιάννη, το Δημήτρη, το Στέλιο, τον Παύλο, το Λευτέρη, το Μπάμπη και όλα τα άλλα παληκάρια από τις 3 μπάντες, να τους γυρίσετε ανάποδα και να τους τινάξετε δυνατά: δεν πρόκειται να πέσει κάτω ούτε ένα μόριο δηθενιάς, της θανατηφόρου αυτής ουσίας που μας έχει πνίξει καλλιτεχνικά, κοινωνικά και με όποιον άλλο τρόπο, στην καθημερινότητά μας. What you see is what you get, boyz and girlz.

Οπότε ωραίες και οι φωτογραφίες και τα βίντεο και όλα, αυτό που (πρέπει να) μένει όμως είναι η καθαρή εμπειρία να ακούς, να συνομιλείς, να χαίρεσαι και -για κάποιους- να παίζεις με τέτοιους ανθρώπους. Και να έχεις την τιμή να μπορείς να τους αποκαλείς φίλους.

The Genius Loci είπε:
Πάει κι'αυτό...

Και οι δύο μέρες ήταν καταπληκτικές, τόσο από πλευράς μουσικών, όσο και από πλευράς (ποιότητας, αν όχι ποσότητας) κοινού.

Θα ήθελα να μοιραστώ κάτι σημαντικό κατά τη γνώμη μου. Αυτός που θα βγει μέσα στο κρύο, να πάει να πληρώσει ένα, μικρό ή μεγάλο, ποσό για να δει και να ακούσει αυτούς τους ανθρώπους γνωρίζει την μεγάλη αλήθεια: ότι, πέρα από απίστευτοι μουσικοί, είναι και, αυτό που λέμε, Κανονικοί Άνθρωποι.  ;)

Μπορείτε να πιάσετε τον Ηλία, το Σωτήρη, τη Νίκη, το Γιάννη, το Δημήτρη, το Στέλιο, τον Παύλο, το Λευτέρη, το Μπάμπη και όλα τα άλλα παληκάρια από τις 3 μπάντες, να τους γυρίσετε ανάποδα και να τους τινάξετε δυνατά: δεν πρόκειται να πέσει κάτω ούτε ένα μόριο δηθενιάς, της θανατηφόρου αυτής ουσίας που μας έχει πνίξει καλλιτεχνικά, κοινωνικά και με όποιον άλλο τρόπο, στην καθημερινότητά μας. What you see is what you get, boyz and girlz.

Οπότε ωραίες και οι φωτογραφίες και τα βίντεο και όλα, αυτό που (πρέπει να) μένει όμως είναι η καθαρή εμπειρία να ακούς, να συνομιλείς, να χαίρεσαι και -για κάποιους- να παίζεις με τέτοιους ανθρώπους. Και να έχεις την τιμή να μπορείς να τους αποκαλείς φίλους.
Αυτό είναι ένα ΠΟΛΥ ευγενικό και γενναιόδωρο ποστ ΦΙΛΕ μου...

Ευχαριστίες ενός κανονικού ανθρώπου...

The Genius Loci είπε:
Ασε ρε Δήμαρχε.  ;)

Την πρώτη μέρα τουλάχιστον, στον γυναικωνίτη με σούρδιση που θα παιζες με τους Wire την έβγαλες.

Βγήκες από τη σπηλιά με το μέλι, όταν σε φωνάξαν να τζαμάρεις.

δεν πρόκειται να πέσει κάτω ούτε ένα μόριο δηθενιάς, της θανατηφόρου αυτής ουσίας που μας έχει πνίξει καλλιτεχνικά, κοινωνικά και με όποιον άλλο τρόπο, στην καθημερινότητά μας. What you see is what you get, boyz and girlz.
Την μάζεψε όλη ο Δηθενίτης  ;D

Χαλλλαρά, ξαναλέω παίδες.

Όλα ήταν μια χαρά.

+100000000000000000000000000000000000 Genius.

Αυτό που κυριολεκτικά μέτρησε για μένα ήταν ο ιπποτισμός του Ηλία και η διάθεσή του να ανεβάσει όλα τα νέα παιδιά στο πάλκο. Ίσως θα πρέπει ο Ηλίας (του το έχω πει και κατ' ιδίαν και μάλιστα πολύ πρόσφατα) να δει σοβαρά το θέμα της "εκπαίδευσης" όλων αυτών των νέων αλλά μεγάλων ταλέντων. Σαν ο αδιαμφισβήτητος πατριάρχης του μπλουζ στην Ελλάδα νομίζω πως δεν θα είχε αντίρρηση να το κάνει.

Κώστα, κάτι μαγειρεύεται (κυριολεκτικά όμως) στις 29 του Γενάρη...............

σχετικά με την "κοινοπραξία της βροχής". Να είσαι έτοιμος.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back