Φίλε Πάνο,
κρίνοντας από αυτά που έχουν παρουσιάσει γνωστοί συνθέτες μουσικοί, τείνω να πιστεύω ότι όταν ξεπερνούν κάποια ηλικία η "έμπνευση" και οι καινούριες και πετυχημένες ιδέες κάπου... τελειώνουν και όχι ότι ευθύνεται κάποιος άλλος παράγοντας για αυτό (πχ οι νέες τεχνολογίες ή το τι ακούει ο κόσμος πλέον κλπ).
Δεν άκουσα κάποια ιδιαίτερη νέα πρόταση πάνω στη σύνθεση από μουσικούς όπως Jarre, Vangelis, Yanni, Pink Floyd/Roger Waters/David Gilmour, Mick Jagger, U2/Bono, πρότινος οι AΒΒΑ και όποιον άλλον γνωστό μουσικό από παλαιότερες δεκαετίες παρουσίασε κάποια νέα δουλεία την τελευταία και πλέον δεκαετία.
Πάρα πολλοί άλλοι ταλαντούχοι μουσικοί, ούτε καν μπήκαν/μπαίνουν στη διαδικασία να παρουσιάσουν κάποια καινούρια δουλειά λες και ξέχασαν να γράφουν μουσική.
Ίσως φταιν τα αυτιά μου ή τα γούστα μου, ειλικρινά δεν ξέρω....
Συμφωνώ μαζί σου πάντως ότι αν δε σπάσεις τα μούτρα σου πάνω από ένα μουσικό όργανο, να ακούσεις και τις αρμονίες του και τις παραφωνίες σου, θα σε φάει το άρτιο editing αλλά χωρίς απαραίτητα να επιτύχεις και μια πρωτότυπη, όσο αυτό είναι δυνατόν βέβαια, σύνθεση.