new product Behringer Klon Overdrive

Νέα προϊόντα
Επειδή δεν έτυχε ποτέ να έχω ένα πετάλι τύπου Klon (αν και δοκίμασα τον ήχο αυτό στο Tonex One) και βρήκα και ένα φτηνά, παρηγγειλα το TC Electronic Zeus. Στα clips μου ακούγεται… ακριβώς όπως και όλα τα άλλα clones και μου αρέσει που έχει και το bass switch.

For what it’s worth, που λένε και στο χωριό μου, το Klon μέσα στο Tonex One μπόρεσα να το αντιγράψω ακριβώς και σε ήχο και σε αίσθηση, στο Hardwire SC-2. Fun fact: και τα δυο αυτά πετάλια έχουν voltage doubler και δουλεύουν βασικά στα 18 volts με κλασική 9βολτη τροφοδοσία. Για να δούμε και με… τον Δία, τί γίνεται.

Παρέλαβα το Zeus εχτές το βράδυ και πρόλαβα να το δοκιμάσω (μόνο του, εκτός board) με την Strat και την Les Paul για καμιά ώρα. Ενδιαφέρον πετάλι. Όταν περάσω περισσότερο χρόνο μαζί του, ίσως γράψω και ένα πιο αναλυτικό review, αλλά αν κάποιος θέλει την γρήγορη σύνοψη, είναι η εξής:

Εξαιρετικό με την Strat, είναι σαν την εξέλιξη του tube screamer. Όλα όσα θα ήθελε να κάνει ένα tube screamer αλλά δεν μπορεί.
Καθόλου καλό ταίριασμα με την Les Paul, φαίνεται να ενισχύει όλες τις λάθος συχνότητες εκεί. Απλά, όχι.

Θέλω να το χρησιμοποιήσω και με άλλα πετάλια που έχω στο board και να δω πώς ακούγεται και με το Tonex, οπότε έχω κάτι να με απασχολήσει για το υπόλοιπο του καλοκαιριού. Και για τα λεφτά του… εξαιρετική αγορά, θα έλεγα. Α, επίσης λατρεύω όλο το form factor. Άψογο μέγεθος, top mounted jacks, bass boost toggle, soft switch. Πράγματα που νομίζω δεν έχει το αντίστοιχο της Behringer.

Καθόλου καλό ταίριασμα με την Les Paul, φαίνεται να ενισχύει όλες τις λάθος συχνότητες εκεί. Απλά, όχι.

Βάλε έναν κλασικό μοντέρνο βρωμικο ήχο Μαρσαλ στο tonex, βάλε το κλον να μπουσταρει με όλα στη μέση ή vol τέρμα και gain στο 0, και σύνδεσε les Paul…
Δοκίμασε και με bass switch off.

Σε φυσικό ενισχυτή dsl, το klon μαζί με το sd1, είναι οι ιδανικότερες επιλογές για boost. Sd1 δεν έχω, αλλά έχω δοκιμάσει το δικό μου ΕΗΧ κλώνο κλον, μαζί με άλλα 10 πετάλια, και μου άρεσε πολύ καλύτερα διότι ενισχύει τις σωστές συχνότητες στο dsl, χωρίς να αλλάξει τον ήχο του. Και με les Paul.

Βάλε έναν κλασικό μοντέρνο βρωμικο ήχο Μαρσαλ στο tonex, βάλε το κλον να μπουσταρει με όλα στη μέση ή vol τέρμα και gain στο 0, και σύνδεσε les Paul…

Άσε, το δοκίμασα μόλις... :D
Είχα την περιέργεια να δω εαν παίζει το ίδιο καλά στο tonex. Έφαγα λίγη ώρα να βρω το πετάλι μεσα στο ντουλάπι, αλλά δεν πειράζει...

Εδώ jcm800, με gain στο 6 και les paul με ΒΒ pro. Τα έχω όλα στη μεση στο soul food.

Εδώ dls50 με gain στο 5, ίδια les paul. Έχω vol τερμα και gain στο 2 στο πετάλι.

Μπουστάρει και στα δυο υποδειγματικά, για τα γούστα μου, χωρίς να αλλάζει τον χαρακτήρα. Μου αρέσει πιο πολύ, και στον φυσικό ενισχυτή, με το πεταλι όλα στη μεση (όπως ακούγεται με τον jcm).

@gkourmoul1 οπωσδήποτε θα το δοκιμάσω. Αναφερόμουν φυσικά σε χρήση σε καθαρό κανάλι ενισχυτή.

Δεν έχω αμφιβολία ότι θα δουλέψει αυτό που προτείνεις. Ήδη χαρακτήρισα το Klon σαν "εξέλιξη" του TS στα μάτια μου, άρα σίγουρα θα είναι καλό σε χρήσεις που είχε / έχει το TS , όπως να μπουστάρει Marshalls που είναι ήδη "στην βρώμα".

Edit για Fun Fact: Ο Gus G χρησιμοποεί το Archer για να μπουστάρει τα βρώμικα των ενισχυτών. Και κυκλοφόρησε πρόσφατα και Tonex captures, με το Archer μέσα σε κάποιους ήχους.

Αναφερόμουν φυσικά σε χρήση σε καθαρό κανάλι ενισχυτή.

Τότε συμφωνώ μαζί σου. Το klon τονίζει συχνότητες που δεν πρέπει με les Paul. Μέτριο πετάλι για να τον δουλεύεις ως od. Ως clean boost είναι πολύ καλό.

Πάντως ακόμη και με Les Paul σε Mesa Boogie, που είναι πιο χαμηλομεσαίος από τον Marshall, εμένα μου ακούγεται μια χαρά ο κλώνος.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back