Beethoven moonlight sonata copyright claim

gmoukou

Ενεργό μέλος
Πόντοι
438
Δεν είναι κάτι καινούριο.....αλλά δε παύει να είναι κάτι θλιβερότατο που αξίζει να την προσοχή όλων που είναι στο χώρο.

Εγώ θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη του ΙΔΙΟΥ του ΜΠΕΤΟΒΕΝ για το θέμα.

Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα και είναι μια σκέτη αηδία.

Φυσικά το πρόβλημα υπάρχει βασικά στην κλασσική μουσική, καθώς οτιδήποτε άλλο ΕΧΕΙ δικαιώματα και έτσι καλώς κοιτάνε το ποιός χρησιμοποιεί τι.

Ως συνθέτης και εκδότης αυτό το θέμα με αγγίζει. Δε θα ήθελα κάποιος να πάρει τη μουσική μου και να κάνει την μπούρδα του και να βγάζει χρήματα.

Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει με την κλασσική μουσική, αλλά τα appeals πετυχαίνουν τελικά. Τουλάχιστον αυτή είναι η εμπειρία μου.

Έτσι όπως το θέτει η κοπέλα: Corporate κλπ... τρέχα γύρευε. Ναι υπάρχει τo google, facebook, twitter, κλπ... Τίποτε από αυτά δεν έχει να κάνει με το "freedom of speech". Όλα αυτά είναι εταιρίες που δουλεύουν για το κέρδος. Αν σου αρέσει έχει καλώς, αν όχι, πήγαινε αλλού. Στο κάτω κάτω υπάρχει και το vimeo. και το soundcloud, κλπ...

Στο κάτω κάτω, και ο Λάκης μπορεί να το επιβεβαιώσει, η δικαιοσύνη συνήθως οφελεί αυτούς με τα περισσότερα χρήματα (γιατί appeal στο appeal κοστίζει και ο μικρός δε μπορεί να αντέξει τα συνεχή δικαστήρια, ακόμη και αν έχει δίκιο. Μιλάω για μεγάλα ονόματα και τα copyrights εξετάζονται από τα federal courts γιατί το copyright infringment είναι ένα federal crime...).

Μισό λεπτάκι, θα ρωτήσω κάτι αδαές μάλλον γιατί δεν είμαι νομικός.

Εφόσον έχουν περάσει 70 χρόνια από τον θάνατο του Beethoven, πώς στέκονται τέτοια copyright claims;

Εφόσον έχουν περάσει 70 χρόνια από τον θάνατο του Beethoven, πώς στέκονται τέτοια copyright claims;
στήνονται εταιρείες από επιτήδειους Μπιλ. Που εκμεταλλεύονται την αδιαφορία του youtube.

Γυρεύουν από οποιονδήποτε.

εδω σίγουρα δεν υπάρχουν δικαιώματα. Αλλά όπως βλέπεις εκμεταλλεύονται το κενό που έχει το youtube

μόλις έρθει claim το youtube σε κόβει και δίνει τα "λεφτά" σου στον απατεώνα. Ο απατεώνας στηρίζεται στο ότι εσένα σε καίει να είναι το βίντεο επάνω no matter what και έτσι σου παίρνει τις λίγες σου δεκάρες

Η ηχογράφηση ενός έργου που είναι public domain μπορεί να έχει δικαιώματα. Αν εγώ ηχογραφήσω ένα έργο του Beethoven, ΑΥΤΗ η ηχογράφηση έχει δικαιώματα κι εγώ δικαιώματα πάνω της. 

Και φυσικά στην κλασσική μουσική η κάθε εκτέλεση μοιάζει πολύ, αρκετά δε για να μπερδευτεί το AI του google/facebook/youtube και να σου πει ότι το έκλεψες (και μεταξύ μας αυτό γίνεται συνέχεια σε άλλα βίντεο).

Θλιβερά πράγματα όντως. Έχω αρχίσει και κάνω εξάσκηση σε 4 voice leading, αν ανεβάσω δηλαδή μια τέτοια μουσική πατάτα στο YouTube, παίζει και να κατέβει ενώ ο δημιουργός πέθανε πριν 2 αιώνες, μάλιστα...

Ζούμε σε περίοδο shift, ας ελπίσουμε να προλάβουμε και τη σταθεροποίηση, γιατί αυτή τη στιγμή επικρατεί χάος.

Το πρόβλημα είναι η ελλιπέστατη διαδικασία που ακολουθεί ένα claim και μου κάνει εντύπωση που την έχει επιβλέψει - επικυρώσει το νομικό τμήμα του youtube. Σίγουρα έχουν τεράστια κενά όταν ο καθενας μπορεί να κατοχυρώσει ψευδώς έργα άλλων και να κερδίζει στην πλατφόρμα τους.

Η ηχογράφηση ενός έργου που είναι public domain μπορεί να έχει δικαιώματα. Αν εγώ ηχογραφήσω ένα έργο του Beethoven, ΑΥΤΗ η ηχογράφηση έχει δικαιώματα κι εγώ δικαιώματα πάνω της. 

Και φυσικά στην κλασσική μουσική η κάθε εκτέλεση μοιάζει πολύ, αρκετά δε για να μπερδευτεί το AI του google/facebook/youtube και να σου πει ότι το έκλεψες (και μεταξύ μας αυτό γίνεται συνέχεια σε άλλα βίντεο).
Σύμφωνοι, και η εκτέλεση είναι εξίσου σημαντική.

Όμως αν κάτσω και γράψω εγώ στο Cubase ένα βαλς του Chopin, (ας πούμε το Ντο# μινόρε το 64.2 που μαρέσ) και το περιποιηθώ, θα έχω δικαιώματα; Αν δε το κάνω δύο τρία export μετά από λίγο randomize velocities και positions από τον Logical Editor, θα έχω δικαιώματα για τρεις διαφορετικές "εκτελέσεις"; 

Ρωτάω αλήθεια, δεν κοροϊδεύω ούτε ειρωνεύομαι.

εδω μια άλλη άποψη για το πως κινούνται ανενόχλητοι οι κλεφταράδες.

To πρόβλημα λύθηκε.

Τελικά το Youtube επενέβη και παράλληλα εξηγεί στο βίντεο, πως λειτουργεί το σύστημα και πως κάποιοι μπορούν να το εκμεταλλευθούν αλλά και πως μπορούν οι αμφισβητούμενοι να απευθυνθούν στο προσωπικό για την επίλυση.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back