Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα και είναι μια σκέτη αηδία.
Φυσικά το πρόβλημα υπάρχει βασικά στην κλασσική μουσική, καθώς οτιδήποτε άλλο ΕΧΕΙ δικαιώματα και έτσι καλώς κοιτάνε το ποιός χρησιμοποιεί τι.
Ως συνθέτης και εκδότης αυτό το θέμα με αγγίζει. Δε θα ήθελα κάποιος να πάρει τη μουσική μου και να κάνει την μπούρδα του και να βγάζει χρήματα.
Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει με την κλασσική μουσική, αλλά τα appeals πετυχαίνουν τελικά. Τουλάχιστον αυτή είναι η εμπειρία μου.
Έτσι όπως το θέτει η κοπέλα: Corporate κλπ... τρέχα γύρευε. Ναι υπάρχει τo google, facebook, twitter, κλπ... Τίποτε από αυτά δεν έχει να κάνει με το "freedom of speech". Όλα αυτά είναι εταιρίες που δουλεύουν για το κέρδος. Αν σου αρέσει έχει καλώς, αν όχι, πήγαινε αλλού. Στο κάτω κάτω υπάρχει και το vimeo. και το soundcloud, κλπ...
Στο κάτω κάτω, και ο Λάκης μπορεί να το επιβεβαιώσει, η δικαιοσύνη συνήθως οφελεί αυτούς με τα περισσότερα χρήματα (γιατί appeal στο appeal κοστίζει και ο μικρός δε μπορεί να αντέξει τα συνεχή δικαστήρια, ακόμη και αν έχει δίκιο. Μιλάω για μεγάλα ονόματα και τα copyrights εξετάζονται από τα federal courts γιατί το copyright infringment είναι ένα federal crime...).