Μπάσσο για αρχάριο, Cort action ή Yamaha RBX 270 ;;;

SirGus

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Γεια χαρά σε όλους!

Καλώς σας βρήκα και καλώς με δεχθήκατε!

Νέος στο χώρο ... και μάλιστα τώρα θα αρχίσω να μαθαίνω μπάσσο

Είμαι μεταξύ 2 μοντέλων αλλά θα χρειαστώ την βοήθεια σας για την τελική επιλογή.

είμαι τελικά μεταξύ δύο - και μόνο -

YAMAHA RBX 270

ή

CORT ACTION BASS

Με αγορά φυσικά από internet (για το Yamaha για τους γνωστούς λόγους τιμής της Ελλάδας)

Εμπιστεύομαι ένα φίλο που με βοηθά και τελικά μάλλον έχουμε να κάνουμε με 2 μπάσα σχεδόν ίδια.

Τι προτείνετε?

Κάποιος που να εχει παίξει και να γνωρίζει ή να έχει ακούσει κάποια σοβαρή άποψη?

διαφορές στον ήχο, στο παίξιμο κλπ ?

Ποιο θα προτείνατε για μένα και γιατί?

Καλό απόγευμα!

To cort που το άκουσα σε κατάστημα μαζί με μπασίστα που ήθελε μπάσο καινούριο μου φάνηκε πολύ καλό.Παρόλα αυτά θα πρέπει να παίξεις πολύ με EQ κλπ για να βγάλεις ξεχωριστό ήχο γιατί εκεί που το ακούσαμε ο ήχος του δεν είχε κάτι χαρακτηριστικό.

Για το Yamaha δυστυχώς δεν έχω γνώμη.

Υ.Γ Κιθαρίστας είμαι απλώς έτυχε και το άκουσα για αυτό ποστάρω έτσι να έχεις μια γνώμη παραπάνω :wink:

To cort που το άκουσα σε κατάστημα μαζί με μπασίστα που ήθελε μπάσο καινούριο μου φάνηκε πολύ καλό.Παρόλα αυτά θα πρέπει να παίξεις πολύ με EQ κλπ για να βγάλεις ξεχωριστό ήχο γιατί εκεί που το ακούσαμε ο ήχος του δεν είχε κάτι χαρακτηριστικό.
Για το Yamaha δυστυχώς δεν έχω γνώμη.

Υ.Γ Κιθαρίστας είμαι απλώς έτυχε και το άκουσα για αυτό ποστάρω έτσι να έχεις μια γνώμη παραπάνω :wink:
και κιθαρίστας που είσαι, το αυτί σου είναι πιο "ψαγμένο" από το δικό μου!

Σε ευχαριστώ πολύ!

άλλος φίλος?

Αλήθεια πως και κατέληξες στα δύο αυτά μπάσσα?Είναι στα χρήματα που θες να διαθέτεις ή απλά σου αρέσουν εμφανησιακά?

Πόσα σκέφτεσαι να διαθέσεις αλήθεια, γιατί προχθές είδα τη φθηνή σειρά της Warwick δηλαδή τα Rockbass που ποιοτικά άξιζαν πολλά περισότερα χρήματα από όσα στοίχιζαν.... :wink:

Αλήθεια πως και κατέληξες στα δύο αυτά μπάσσα?Είναι στα χρήματα που θες να διαθέτεις ή απλά σου αρέσουν εμφανησιακά?
Πόσα σκέφτεσαι να διαθέσεις αλήθεια' date=' γιατί προχθές είδα τη φθηνή σειρά της Warwick δηλαδή τα Rockbass που ποιοτικά άξιζαν πολλά περισότερα χρήματα από όσα στοίχιζαν.... :wink:[/quote']

χμ!

έκανα ένα advanced search στο thomann και έχω αυτό :

http://www.thomann.de/gb/search.html?gf=misc_4_string_basses&pr=200a270&oa=pra

με λίγες σκέψεις (πχ να αγοράσω κάτι που μπορώ να δοκιμάσω Ελλάδα και άλλους συλλογισμούς) κατέληξα σε αυτά τα 2.

1.μεταξύ των 2 που έδωσα τι προτείνεις?

2. Μπορώ να δώσω μέχρι 250 για μπάσσο (άντε ελάχιστα παράπανω). Αυτά που αναφέρεις πόσο έχουν?

:wink:

Εγώ θα σου πρότεινα κάποιο Squier!

Όπως και αρκετοί άλλοι! 8)

Έχεις κάποιον συγκεκριμένο ήχο μπάσου στο μυαλό σου;

Εγώ θα σου πρότεινα κάποιο Squier!
Όπως και αρκετοί άλλοι! 8)

Έχεις κάποιον συγκεκριμένο ήχο μπάσου στο μυαλό σου;
σίγουρα ΟΧΙ κάτι πολύ σκληρό.

Όταν με το καλό μάθω θα ασχοληθώ μάλλον με pop/funk και χαλαρό rock (σαφέστατος ..χεχε)

Μεταξύ των 2 που προτείνω please?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
χμ..

κάτι ακόμα

μια βασική διαφορά που βλέπω εγώ είναι ότι το ξύλο της Yamaha είναι alder ενώ της Cort agathis.

τι συμπέρασμα βγάζετε εσείς?

χμ..κάτι ακόμα

μια βασική διαφορά που βλέπω εγώ είναι ότι το ξύλο της Yamaha είναι alder ενώ της Cort agathis.

Αν παραβλέψουμε τις πιθανές ηχητικές διαφορές, για τις οποίες έχουν γίνει μάχες αν υπάρχουν...το agathis γενικά είναι βαρύτερο ξύλο.

Είναι πιθανό (όχι σίγουρο) το Cort να είναι βαρύτερο, αρα και πιο κουραστικό όταν παίζεις όρθιος.

Γιατί ανάμεσα στα δύο, μόνο; Έχεις κάποιον λόγο;

Δοκίμασε και το Ibanez GSR200 στον Τρίμη. Είναι τυπικο PJ με πολύ ευκολο και γρήγορο μπράτσο, πανάλαφρο και με ένα χρήσιμο Bass Boost. Γυρω στα 235 ευρω αν θυμάμαι καλά.

χμ..κάτι ακόμα

Αν παραβλέψουμε τις πιθανές ηχητικές διαφορές' date=' για τις οποίες έχουν γίνει μάχες αν υπάρχουν...το agathis γενικά είναι βαρύτερο ξύλο.

Είναι πιθανό (όχι σίγουρο) το Cort να είναι βαρύτερο, αρα και πιο κουραστικό όταν παίζεις όρθιος.

Γιατί ανάμεσα στα δύο, μόνο; Έχεις κάποιον λόγο;[/quote']

αυτά είναι τα μοντέλα που μπορώ να βρω στο ίντερνετ και ταυτόχρονα να δοκιμάσει φίλος μου στην Ελλάδα.

Επίσης αυτά τα μοντέλα με βάση τα λεφτά που δίνω.

Εκτιμώ και σέβομαι τις απόψεις πιο έμπειρων μουσικών από εμένα απλά θα παρακαλούσα θερμά αν γίνεται να μείνουμε μεταξύ αυτών των 2 μοντέλων.

Είναι πιθανό (όχι σίγουρο) το Cort να είναι βαρύτερο' date=' αρα και πιο κουραστικό όταν παίζεις όρθιος.[/quote']

Και ενδεχομένως να έχει πιο βαρύ ήχο :)

Γιατί ανάμεσα στα δύο' date=' μόνο; Έχεις κάποιον λόγο;[/quote']

Αυτό θα ήθελα και εγώ να το μάθω αν γίνεται :wink:

Αν σου φαίνονται ίδια και δεν μπορείς να αποφασίσεις, τότε πάρε το Yamaha, έχει μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία! 8)

παιδιά έμεινα σε αυτά τα δύο γιατί ο χρόνος λόγω του ότι είναι λίγος, μου επέτρεψε να ακούσω τα συγκεκριμένα μπάσσα και να τα ξεχωρίσω από άλλα.

Δεν με εντυπωσίασε (τον φίλο μου κυρίως) το GSR 200 της ibanez, ούτε ένα φτηνό Cort, ούτε ένα φτηνό Squier.

Παίξαμε και ένα Warwick αλλά ήταν ακριβό κλπ κλπ.

βγάλαμε κάποια στην άκρη λοιπόν και άφησα αυτά τα 2.

ακούω λοιπόν!

ποιο αγοράζω?

:D

Αν σου φαίνονται ίδια και δεν μπορείς να αποφασίσεις' date=' τότε πάρε το Yamaha, έχει μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία! 8)[/quote']

αυτό δεν το είχα σκεφτεί.

σωστά.

Βέβαια δεν συνηθίζω να πουλάω τα αντικείμενα μου. (πόσο μάλλον όταν πρόκεται για ένα μπασσο με το οποίο έχεις αρχίσει και ίσως έχεις "δεθεί") οπότε μάλλον δεν ισχύει για μένα.

Δεν μπορεί όμως να είναι 100% ίδια μπάσσα!

κάποιος θα ξέρει και άλλες διαφορές! :lol:

Εγώ λέω Cort.Τα χαρακτηριστικά του μου φαίνονται καλύτερα απο το Yamaha.

Εγώ λέω Cort.Τα χαρακτηριστικά του μου φαίνονται καλύτερα απο το Yamaha.
ποια χαρακτηριστικά εννοείς?

Ένα το σώμα που είναι agathis(λιγότερο ασυνήθιστο απο το alder)και οι μαγνήτες που τουλάχιστον γράφει τουλάχιστον μια υποτυπώδη μάρκα(Powersound)Προτιμότερο απο το να μη γράφει τίποτα όπως το Yamaha.Όπως είπα και στο πρώτο μου ποστ θέλει ψάξιμο ο ήχος του cort αλλα κατα βάση ήταν πολύ καλός

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back