Μπάσσο για αρχάριο, Cort action ή Yamaha RBX 270 ;;;

Ένα το σώμα που είναι agathis(λιγότερο ασυνήθιστο απο το alder)και οι μαγνήτες που τουλάχιστον γράφει τουλάχιστον μια υποτυπώδη μάρκα(Powersound)Προτιμότερο απο το να μη γράφει τίποτα όπως το Yamaha.Όπως είπα και στο πρώτο μου ποστ θέλει ψάξιμο ο ήχος του cort αλλα κατα βάση ήταν πολύ καλός
Από την άλλη όμως, το ξύλο αυτό χρησιμοποιείται σε πολύ οικονομικά όργανα μέχρι 200-300¤ το πολύ...Αυτό δεν πρέπει να μας βάζει σε υποψίες? :roll: :roll:

Εγώ θα ψήφιζα πάντως Yamaha μόνο και μόνο για λόγους agathis vs alder και μεταπωλητικής αξίας....

ΥΓ: ¶ντε βρες εσύ ουσιαστικές διαφορές στην κατηγορία αυτή...

Πράγματι δεν μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστικές διαφορές.Εκτός αν κάποιο απο τα δυο είναι κελεπούρι :o

Ένα το σώμα που είναι agathis(λιγότερο ασυνήθιστο απο το alder)και οι μαγνήτες που τουλάχιστον γράφει τουλάχιστον μια υποτυπώδη μάρκα(Powersound)Προτιμότερο απο το να μη γράφει τίποτα όπως το Yamaha.Όπως είπα και στο πρώτο μου ποστ θέλει ψάξιμο ο ήχος του cort αλλα κατα βάση ήταν πολύ καλός
Από την άλλη όμως' date=' το ξύλο αυτό χρησιμοποιείται σε πολύ οικονομικά όργανα μέχρι 200-300¤ το πολύ...Αυτό δεν πρέπει να μας βάζει σε υποψίες? :roll: :roll:

Εγώ θα ψήφιζα πάντως Yamaha μόνο και μόνο για λόγους agathis vs alder και μεταπωλητικής αξίας....

ΥΓ: ¶ντε βρες εσύ ουσιαστικές διαφορές στην κατηγορία αυτή...[/quote']

ακριβώς.

οι διαφορές στα υπόλοιπα είναι ασήμαντες ως ανύπαρκτες.

και έχουμε μια διαφορά μικρή ίσως...αλλά είναι διαφορά

Από την άλλη 1-2 άτομα μου είπανε ότι και πάλι μπορεί το ένα να έχει καλό agathis και το άλλο φτηνό alder.

χμ? :?

Από την άλλη 1-2 άτομα μου είπανε ότι και πάλι μπορεί το ένα να έχει καλό agathis και το άλλο φτηνό alder.

Καλως ήλθες στον κόσμο των οργάνων λοιπόν, όπου ο καθένας (όπως κι εγώ), λέει ό,τι θέλει! Γι'αυτό πάρε ό,τι σ'αρέσει εμφανησιακά περισσότερο και καθάρισες! (Στην κατηγορία αυτή ε?)

(Που να σουν και κιθαρίστας, να συζητούσαμε για μαγνήτες και πετάλια + όλα τ'άλλα :lol: :lol: )

Καλως ήλθες στον κόσμο των οργάνων λοιπόν' date=' όπου ο καθένας (όπως κι εγώ), λέει ό,τι θέλει! Γι'αυτό πάρε ό,τι σ'αρέσει εμφανησιακά περισσότερο και καθάρισες! (Στην κατηγορία αυτή ε?)

(Που να σουν και κιθαρίστας, να συζητούσαμε για μαγνήτες και πετάλια + όλα τ'άλλα :lol: :lol: )[/quote']

σωστά.

δηλαδή κρίνεις την παραπάνω πρόταση ως λάθος και ότι κάθε alder είναι καλύτερο από το agathis?

Δεν ξέρω. Εγώ επαναλαμβάνω, θα έπαιρνα το Yamaha για λόγους μεταπώλησης και λόγω alder...Έτσι κι αλλιώς η κατηγορία είναι συγκεκριμένη...

Δεν έχω δει πάντως ΚΑΝΕΝΑΝ κατασκευαστή οργάνων να βάζει agathis σώμα και να χρεώνει το όργανο πάνω από 300¤...Βγάλε τα συμπεράσματά σου λοιπόν...Καλή αναζήτηση! :wink:

Δεν ξέρω. Εγώ επαναλαμβάνω' date=' θα έπαιρνα το Yamaha για λόγους μεταπώλησης και λόγω alder...Έτσι κι αλλιώς η κατηγορία είναι συγκεκριμένη...
Δεν έχω δει πάντως ΚΑΝΕΝΑΝ κατασκευαστή οργάνων να βάζει agathis σώμα και να χρεώνει το όργανο πάνω από 300¤...Βγάλε τα συμπεράσματά σου λοιπόν...Καλή αναζήτηση! :wink:[/quote']

Έχεις δίκιο. αφού υπάρχει μια σημαντική διαφορά ας μην αγνοήσω

ευχαριστώ!

:wink:

Eγώ δεν θα έπαιρνα κανένα από τα δύο...

Αλλά αφού είσαι στραμένος μόνο σε αυτά τα δύο πάρε αυτό που νομίζεις εσύ ότι κάθετε καλύτερα σε σένα και σε βολεύει περισσότερο στο παίξημο και στο αυτί και μην ακούς κανέναν.

Και σιγά τη μεταπωλητική αξία που μπορεί να έχει οποιοδήποτε όργανο αυτής της κατηγορίας. Αν θέλεις να το ξεφορτωθείς το δίνεις 150-180 ευρώ και καθάρισες.

Ξέρω ότι θα ακουστώ κάπως και ότι θέλεις γνώμη αλλά αφού είσαι στην αρχή ακόμη γιατί να κάνεις βιαστικές κινήσεις? Λίγο υπομονή και μπορείς να πάρεις ένα μπάσο που θα το γουστάρεις και σε 2 χρόνια από τώρα, γιατί πίστεψε με θα το μετανιώσεις....

Α και για ξύλα περί ορέξεως κολοκυθοσπανακόπιτες! Αυτό που μετράει είναι τουλάχιστον να έχει μια ταστιέρα της προκοπής και ηλεκτρονικά που δεν θα τα τινάξουν σε δύο μήνες. ¶ και να είσαι σίγουρος πως σε κανά 6άμηνο θα θελήσεις να αλλάξεις και μαγνήτες, οπότε θα πλησιάζεις όλο και ποιο επικίνδυνα το κόστος ενός καλού οργάνου...

It's your choice :wink:

δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος στον πλανητη που αν του βαλεις να ακουσει ενα μπασο θα σου πει οτι ειναι φτιαγμενο απο agathis και οχι απο alder... :lol: επομενως μην ακους τις παπαριες που σου λενε οι διαφοροι ειδημονες... :wink:

το agathis ειναι ενα συγγενικο με το μαονι δεντρο που φυεται κατα κορον στην απω ανατολη & για αυτο παρα πολλοι κατασκευαστες που εχουν εργοστασια εκει το χρησιμοποιουν,εχει λιγο μεγαλυτερο ειδικο βαρος απο το κανονικο μαονι & γενικα ειναι μια χαρα ξυλο.

και τα δυο οργανα που εχεις λινκαρει σε καποιο απο τα πολλα εργοστασια που κανουν "φασον" στην Απω Ανατολη θα εχουν φτιαχτει (μπορει και στο ιδιο...)

και τα δυο ειναι "αντιγραφα" του precission (& ενα μαγνητη jazz bass) οποτε η βασικη διαφορα ειναι το feel του μπρατσου που μονο εσυ το ξερεις μια και τα δοκιμασες (προσωπικα δεν θα πλησιαζα ΚΑΝΕΝΑ απο τα δυο even with a 10 feet pole.. :lol: )

παρε αυτο που στο χερι σου σε βολεψε (οσον αφορα δηλ. το σχημα του μπρατσου γιατι το Playability ειναι καθαρα θεμα setup)

Τα περι μεταπωλητικης αξιας σε τετοιας κατηγοριας οργανα ειναι αστεια ,ουτε 150 ευρω δεν θα μπορεσεις να το ξεφορτωθεις..

δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος στον πλανητη που αν του βαλεις να ακουσει ενα μπασο θα σου πει οτι ειναι φτιαγμενο απο agathis και οχι απο alder... :lol: επομενως μην ακους τις παπαριες που σου λενε οι διαφοροι ειδημονες... :wink:
Τα περι μεταπωλητικης αξιας σε τετοιας κατηγοριας οργανα ειναι αστεια ' date='ουτε 150 ευρω δεν θα μπορεσεις να το ξεφορτωθεις..[/quote']

Πλάκα πλάκα...δεν έχεις άδικο και για τα δύο...

παρε αυτο που στο χερι σου σε βολεψε (οσον αφορα δηλ. το σχημα του μπρατσου γιατι το Playability ειναι καθαρα θεμα setup)
όταν λες σχήμα μπράτσου?

:oops: :oops:

@fleamail

σωστό αυτό που λες αλλά σίγουρα μιλάς για +300 ευρώ παραπάνω.

Αυτό που μετράει είναι τουλάχιστον να έχει μια ταστιέρα της προκοπής και ηλεκτρονικά που δεν θα τα τινάξουν σε δύο μήνες.

χμ.

σε αυτό φημίζεται η Yamaha ή η Cort?

Για καλά ηλεκτρονικά δηλαδή?

(γιατί για την ταστίερα δεν είδα διαφορά :oops: )

για το cort υπάρχει δυνατότητα να το πάρω από Ελλάδα με την ίδια τιμή από internet.

άρα το να το πάρω από εδώ, θεωρώ ότι είναι βασικό πλεονέκτημα για :

- το μικρό ρίσκο να έρθει το Yamaha με κάποιο ελλάτωμα

- το ότι κρατάς μια επαφή με το κατάστημα που το πήρες σε περίπτωση που θες κάτι.

ως πιο έμπειροι συμφωνείτε?

ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΟΝΟ TO MAPLE ΩΣ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ.

ΩΣΤΟΣΟ, EΙΔΑ ΟΤΙ Ο THOMANN ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ 30-DAY MONEY BACK ΕΓΓΥΗΣΗ.

ΑΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ, ΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΩΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΑΛΛΟ.

ΛΟΓΙΚΑ ΙΣΩΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ (ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΡΑΓΕ;).

ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ.

Π.Χ. ΣΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ (MUSIC STORE) ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟ ΓΚΑΙΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΚΡΗ.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΟΝΟ TO MAPLE ΩΣ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ.ΩΣΤΟΣΟ' date=' EΙΔΑ ΟΤΙ Ο THOMANN ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ 30-DAY MONEY BACK ΕΓΓΥΗΣΗ.

ΑΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ, ΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΩΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΑΛΛΟ.

ΛΟΓΙΚΑ ΙΣΩΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ (ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΡΑΓΕ;).

ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ.

Π.Χ. ΣΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ (MUSIC STORE) ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟ ΓΚΑΙΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΚΡΗ.[/quote']

Υποθέτοντας ότι παίρνει το Yamaha δεν του αρέσει και τους λέει να στείλουν το άλλο.Αν to cort του αρέσει λιγότερο τι γίνεται;Ξανά πίσω;;Αυτή τη δουλειά θα κάνει;; :wink:

όχι δεν θα μπω σε τέτοια διαδικασία.

απλά λέω ότι εφόσον οι διαφορές είναι ασήμαντες ας αγοράσω αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα. (και το yamaha υπάρχει αλλά σε τιμή Νάκα :lol: :twisted: :evil: :lol: )

άρα Cort από Ελλάδα ή Yamaha από νετ.

ε, οκ όσο και καλά μαγαζιά να είναι το thomann & musicstore. η αγορά από την χώρα σου πάντα θα είναι καλύτερη ως πιο ασφαλής.

σωστά?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back