Είσαι έτοιμος να δείρεις τον μπασίστα σας ή έτσι μου φαίνεται...; ?Ό,τι λέει ο τίτλος. Πείτε.
Πρεσίζιον καρφί οπουδήποτε.(μεταξύ100% σοβαρα φυσικακαι αστείου.)
Aν ο ενισχυτής/καμπίνα είναι γκαραντί, και τα δύο αν γίνεται. Μπορεί το "δωματιάτο" να παίξει ελάχιστα ή καθόλου αλλά δεν πειράζει.Ό,τι λέει ο τίτλος. Πείτε.
Δεν ξέρω ακόμα Φώτη, αλλά δεν το αποκλείω.?Είσαι έτοιμος να δείρεις τον μπασίστα σας ή έτσι μου φαίνεται...; ?
Είσαι τυχερός που το επίπεδό μου και η ανατροφή μου δεν μου επιτρέπουν να σου απαντήσω κατάλληλα. ?Tzάμπα σου γράφουν...drummer δεν είσαι? Τι να καταλάβεις.....?
Ε, είπα κι εγώ να αφήσω μια χαραμάδα έκφρασης στους αντιφρονούντες.?κορεκτεντ
Sorry για την σφήνα, αλλά βρίσκω την ευκαιρία να ρωτήσω πως γράφουν τα rock/metal μπάσα. Τα περισσότερα έχουν ένα ελαφρύ overdrive, ο ήχος δεν είναι σε καμία περίπτωση "clean" και direct.
Πετάλι, λάμπα που σπάει? Αν βάλεις od σε direct σήμα χωρίς καμπίνα σε κιθάρα ακούγεται χάλια. Για πείτε οι γνώστες, με τρώει η απορία?
Ακριβώς όπως το σκεφτόμουν δλδ. Άρα το σκέτο di είναι μόνο για καταστάσεις που χρειάζεται τέρμα καθαρός ήχος.
Το "σκέτο di" δίνει τη δυνατότητα να κάνεις sculpt τον ήχο του μπάσου ώστε να μη χρειάζεται να παλέυεις με τα άλλα όργανα για χώρο. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις αρκεί. Εκεί που για μένα υπολείπεται είναι όταν θες ο ήχος του μπάσου να έχει έναν πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα: Πχ το light drive του SVT Classic όταν παίζεις ροκομεταλλιές, το τάπα γκάζι ενός Orange στη φάση του Stoner ή το mid emphasis ενός Trace Elliot στο New Wave κλπ. Βέβαια μετά θα πρέπει να τοποθετηθεί και το μπάσο στη μίξη ώστε να ακούγονται αυτά. Αν είναι να το θάψουν οι μπότες και οι κιθάρες, τότε τζάμπα ο κόπος.Ακριβώς όπως το σκεφτόμουν δλδ. Άρα το σκέτο di είναι μόνο για καταστάσεις που χρειάζεται τέρμα καθαρός ήχος.
Γεγονός είναι πως τα plugins σήμερα ιδιαίτερα στο low end τα καταφέρνουν μια χαρά. Δεν δίνουν την ίδια χαρά στο χέρι αλλά σε ένα μπάσο στη μίξη θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι μπορώ να τα ξεχωρίσω. Αρκεί να μην το παρακάνεις και να μη θες distortion σε υψηλομεσαίες περιοχές.υπάρχουν τόσα plug ins πλέον που the sky is the limit .
Ωραία φάση κι αυτό! Θυμάμαι την εποχή που έγραψα το μπάσο με ένα MKI Tonebender direct. To θέμα είναι βέβαια ότι με τα χρήματα που χρειάζεται για να βρεί RAT σαν κι εκείνα αγοράζει και καναν μεταχειρισμένο Gallien KruegerΤα χρόνια τα παλιά δεν μασαγαμε πάντως να βάλουμε και πετάλια distortion ή overdrive στο patch bay της κονσόλας, μια χαρά "ροκ" ήχο έβγαζαν και αυτά, ειδικά το RAT.
Sorry για την σφήνα, αλλά βρίσκω την ευκαιρία να ρωτήσω πως γράφουν τα rock/metal μπάσα. Τα περισσότερα έχουν ένα ελαφρύ overdrive, ο ήχος δεν είναι σε καμία περίπτωση "clean" και direct.
Πετάλι, λάμπα που σπάει? Αν βάλεις od σε direct σήμα χωρίς καμπίνα σε κιθάρα ακούγεται χάλια. Για πείτε οι γνώστες, με τρώει η απορία?
thx για τις απαντήσεις παιδιά.Επίσης νομίζω ότι ο συγκεκριμένος θέλει λίγες άκρες στον ήχο του, τύπου Newsted