B εντελώς εκτος tune

panafana

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με την 2η μου χορδή. Ενώ στο ανοιχτο της κούρδισμα είναι μια χαρά οταν παίζω περίπου στο 10-12 τάστο και μετά είναι πολυ κάτω. Μπορώ να κάνω κάτι για να διορθώσω μόνο αυτή (οι άλλες είναι οκ) για να μην την πάω για σεταρισμα? (προσπάθησα να διαβάσω το σχετικό άρθρο για σεταρισμα αλλα δεν κατάλαβα τίποτα)

Πάντως με κόβω για σετάρισμα γιατί αν και έκανα αυτό που λέει στο βίντεο τίποτα δεν έγινε (φοβερό??). Υπάρχει μήπως και καμια άλλη ρύθμιση?

Κατ'αρχάς πες μας τι κιθάρα έχεις;

Δλδ θες να πεις ότι το σελάκι κουνήθηκε αλλά δεν άλλαξε το pitch στο δωδέκατο τάστο καθόλου;

εχω μια Harley Benton SG (κουπί εντελώς). ναι το δοκίμασα με κουδιστήρι ανοιχτό και δεν γινόταν τίποτα

Το σελάκι κουνιόταν όταν βίδωνες-ξεβίδωνες; Η ανοιχτή χορδή άλλαξε pitch;

ναι κουνιότανε και ναι άλλαζε η ανοιχτή αλλα στο 12 τίποτα

Τίποτα; Είσαι σίγουρος (βασικά αυτό δεν είναι δυνατόν...);

Ή οχι αρκετά.

Επίσης παρατήρησα ότι η αρμονική στο 12 δεν είναι στο 12 ακριβώς αλλα κάπου ανάμεσα 12-13

και ότι εχει σχεδόν ένα ημιτόνιο διαφορά η ανοιχτή απο το 12

Εφόσον η πατημένη νότα είναι off θα είναι και η αρμονική.

Επαναλαμβάνω είσαι σίγουρος ότι ενώ το σελάκι μετακινήθηκε δεν είχες ΚΑΜΙΑ αλλαγή; Ή όχι αρκετή;

Το πήγα όλο μπροστά ολο πίσω αλλά τίποτα δεν με πήγε έστω και λίγο προς τη σωστή κατεύθυνση. στο 12 συνεχίζει να μου δείχνει το κουρδιστήρι ότι είμαι απο Β φουλ αριστερά (δηλαδή κάτω)

Έχεις κουρδιστήρι μόνο για κιθάρα ε; Όχι χρωματικό. Προφανώς υπάρχει αλλαγή η οποία δεν φαίνεται επειδή είναι πολύ flat.

Στις άλλες χορδές, δεν υπάρχει πρόβλημα;

όταν κουνάς το σελάκι πρέπει να ξανακουρδίσεις μετά

skantzos είπε:
όταν κουνάς το σελάκι πρέπει να ξανακουρδίσεις μετά
Λες τα ευκόλως εννοούμενα να μην πρέπει να παραλείπονται;

Οχι είναι ελάχιστα εκτός οι άλλες (κοθρδιστηρι κιθάρας ναι). Και βέβαια ξανακουρδίζω μετά το πείραγμα

Μήπως βιδώνεις αντί να ξεβιδώνεις ή ανάποδα;

Αμα βιδώνω τα φέρνω προς το μπράτσο, αυτό δεν σημαίνει οτι ανεβάζω το ιντονεισιον?

Trending...

Νέα θέματα

Back