Αξίζει να σπουδάσεις στο Βerklee?

Τελικά παρά τις επιτυχίες, τις απίστευτες συνεργασίες (τα ονόματα με τα οποία έπαιξε και ακόμα και σήμερα παίζει όποτε βρεθεί ευκαιρία φέρνουν ζάλη) σήμερα ψάχνει να βρεί τον δρόμο του στην Ελλάδα.

Δυστυχώς η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της.
να του πεις να πάει στον Αργυρό, έχει οντισιόν την Τρίτη...

άμα δεν τον πάρει ο Αργυρός έχω Βρετό-Τάμτα για καλοκαίρι ψάχνει και ο Καρράς και ο Οικονομόπουλος, ε κάπου θα το βολέψουμε το παιδί??....

να του πεις να πάει στον Αργυρό, έχει οντισιόν την Τρίτη...

άμα δεν τον πάρει ο Αργυρός έχω Βρετό-Τάμτα για καλοκαίρι ψάχνει και ο Καρράς και ο Οικονομόπουλος, ε κάπου θα το βολέψουμε το παιδί??....
άσε θα βρει τον δρόμο του μόνος του.

Αν είναι να πάει να καεί δίπλα σ αυτούς....

πρόσφατα βγήκε ο πρωτος δίσκος (αν και ήδη οι συνεργασίες είναι πολλές)

https://www.allmusic.com/album/enjoy-jazz-mw0003201458

Δεν εχω παει μπερκλι για να εχω αποψη.

Η μονη εμπειρια μου επι του θεματος, ειναι η συνεργασια με μουσικους που εχουν αποφοιτησει απο εκει.

Μαλλον θα ημουν ατυχος γιατι δεν ηταν κανενας μεσα στη "λιστα" με τους καλυτερους μου συνεργατες.

Μαλλον ηταν περισσοτερο μεσα στην αλλη "λιστα". Βεβαια μπορει κι εγω να ειμαι στη αλλη "λιστα" τους.

Μπορει να κανω και λαθος και να ηταν καποιος απο την καλη μου λιστα, που ηταν αποφοιτος ή εστω περασε καποιο καιρο εκει, και δεν το γνωριζω ή το εχω ξεχασει. Απλα μου ειχαν μεινει χαραγμενες οι εντυπωσεις της φασης "τι ξερουμε για τον καινουριο;",  "ηρθε απο μπερκλι, θα γ..αει" και μετα μας επεφτε.?
Μπορει λοιπον σαν μουσικοι να μη με ενθουσιασαν, αλλα ειναι τουλαχιστον επαγγελματιες. Οργανωμενοι, τεχνικη, πριμαβιστες κλπ. Αυτα τους τα μαθαινουν καλα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Απλα μου ειχαν μεινει χαραγμενες οι εντυπωσεις της φασης "τι ξερουμε για τον καινουριο;",  "ηρθε απο μπερκλι, θα γ..αει" και μετα μας επεφτε.

ΑΦτοι φιλωΟΥς εχουν τελειωσει Μπερκελεϊ?   :classic_biggrin:

Ειδικα ο κλαριντΖης και ο βιολιντζΗς ψιλοπαιζουν καλα....ποια μεθοδο εχουν σπουδασει?  :classic_biggrin:

https://www.youtube.com/watch?v=PwcDTWtTXrQ

Δεν έχω ιδέα αλλά εδώ το παλικάρι έχει άποψη και ποιος είμαι εγώ να διαφωνήσω;

Τωρα που το ξανασκεφτομαι.

Λαθος μου πριν να αναφερω οσα ειπα. Ειναι αχρηστα στη συζητηση

Το ζητουμενο ειναι, μπορει καποιος που παει εκει, να γινει ο καλυτερος που θα μπορουσε να γινει?

Μπορει αυτη η σχολη να του βγαλει τον καλυτερο του εαυτο?

Τωρα που το ξανασκεφτομαι.

Λαθος μου πριν να αναφερω οσα ειπα. Ειναι αχρηστα στη συζητηση

Το ζητουμενο ειναι, μπορει καποιος που παει εκει, να γινει ο καλυτερος που θα μπορουσε να γινει?

Μπορει αυτη η σχολη να του βγαλει τον καλυτερο του εαυτο?
Καθε σχολη {η μεμονωμένος καθηγητης} που μπορει να εδραιωσει ενα προγραμμα στο μαθητη , μπορει να του βγαλει το καλυτερο εαυτο του.

Αυτοι πουλανε ολο το κυκλο σπουδων..οπου ο μαθητης ανεξαρτητως οργανου θα πρεπει να κανει καποια χρονια πιανο, αρμονια , eartraining , κρουστα κλπ.

Αντιστοιχο προγραμμα εχει κ ο Νακας. Προσωπικα ειχα αρκετους συμφοιτητες απο χωρες της Ευρωπης αλλα κ απο Κυπρο.

Καθε σχολη {η μεμονωμένος καθηγητης} που μπορει να εδραιωσει ενα προγραμμα στο μαθητη , μπορει να του βγαλει το καλυτερο εαυτο του.

Αυτοι πουλανε ολο το κυκλο σπουδων..οπου ο μαθητης ανεξαρτητως οργανου θα πρεπει να κανει καποια χρονια πιανο, αρμονια , eartraining , κρουστα κλπ.

Αντιστοιχο προγραμμα εχει κ ο Νακας. Προσωπικα ειχα αρκετους συμφοιτητες απο χωρες της Ευρωπης αλλα κ απο Κυπρο.
Δλδ ολα τα ... εδραιωμενα προγραμματα, θα εχουν το ιδιο αποτελεσμα? να βγαζει τον καλυτερο εαυτο?

Καποιο δεν μπορει να βγαλει καλυτερο εαυτο?

Καποιο δεν μπορει να φρεναρει μαθητη?

Δλδ ολα τα ... εδραιωμενα προγραμματα, θα εχουν το ιδιο αποτελεσμα? να βγαζει τον καλυτερο εαυτο?

Καποιο δεν μπορει να βγαλει καλυτερο εαυτο?

Καποιο δεν μπορει να φρεναρει μαθητη?
Φρεναρε καποιος αποκτωντας...γνωση?

Αποκτωντας μια συνολικη ματια γυρω απο την μουσικη κ οχι μονο γυρω απο το οργανο του?

Σε προσωπικο επιπεδο δεν νομιζω οτι θα με φρεναρε πουθενα αν ειχα παρει τον κυκλο σπουδων του Νακα αντι για μονο του οργανου, και παραλληλα με τα drums, να μαθαινα και πιανο, κ αρμονια, κ eartraining και συνθεση κ κρουστα.

Μακαρι να ειχα το χρονο κ την οικονομικη δυνατοτητα να το κανω τοτε..{γιατι κ ο Νακας το 99 για τον κυκλο σπουδων - ηταν πολλα τα χρηματα ακομα κ για τοτε.}

Φρεναρε καποιος αποκτωντας...γνωση?

Αποκτωντας μια συνολικη ματια γυρω απο την μουσικη κ οχι μονο γυρω απο το οργανο του?

Σε προσωπικο επιπεδο δεν νομιζω οτι θα με φρεναρε πουθενα αν ειχα παρει τον κυκλο σπουδων του Νακα αντι για μονο του οργανου, και παραλληλα με τα drums, να μαθαινα και πιανο, κ αρμονια, κ eartraining και συνθεση κ κρουστα.

Μακαρι να ειχα το χρονο κ την οικονομικη δυνατοτητα να το κανω τοτε..{γιατι κ ο Νακας το 99 για τον κυκλο σπουδων - ηταν πολλα τα χρηματα ακομα κ για τοτε.}
Δεν καταλαβες παλι. Να το πω χυμα.

Αν πηγαινε σε αλλη σχολη, μηπως θα ηταν καλυτερα?

Δεν υπαρχει μονο το μπερκλι ή το καθε μπερκλι.

.......... double post

Δεν καταλαβες παλι. Να το πω χυμα.

Αν πηγαινε σε αλλη σχολη, μηπως θα ηταν καλυτερα?

Δεν υπαρχει μονο το μπερκλι ή το καθε μπερκλι.
δεν ξερω αν θα ηταν καλυτερα η χειροτερα..

Οπως ειπα σε προηγουμενο μου ποστ.

Θεωρω οτι μπορεις να βρεις αντιστοιχου ποιοτητας γνωση κ εμπειριες τοσο στην Ελλαδα οσο κ χωρες της Ευρωπης στο 5% -  της τιμης /χρονια στο Berklee.
Σιγουρα το berklee ειναι ενα ξακουστο ωδειο που οπως ειπα θα ψαρωσει καλλιτεχνικους διευθυντες ωδειων κ μαναδες..αλλα μεχρι εκει..

Νομιζω κανενας  σοβαρος μουσικος πλεον δεν ψαρωνει στο ακουσμα..τελειωσα το Berklee.

Νομιζω κανενας  σοβαρος μουσικος πλεον δεν ψαρωνει στο ακουσμα..τελειωσα το Berklee.

Εννοείς σοβαρός μουσικός χωρίς να έχει τελειώσει το Berklee;;; Γίνεται;;;

? ? ?

Εχω την εντυπωση οτι το θεμα εχει ξανασυζητηθει στα topics αν αξιζουν τα λεφτα τους οι custom shop κιθαρες, τα boutique πεταλια & ενισχυτες κλπ κλπ

Θα ήθελα εδώ να πιθανολογήσω για κάποια ενδεχόμενα:

Τι ποσοστό των αποφοίτων του Berklee βρίσκουν μια δουλειά που τους αποφέρει αυτά τα χρήματα που έδωσαν πίσω; Αν το ποσοστό είναι γύρω στο 50% (που υποθέτω ότι είναι χαμηλότερο) τότε δεν αξίζει το ρίσκο.

Η ιδιωτική εκπαίδευση ή η δημόσια θα σου εξασφαλίσουν επαγγελματική αποκατάσταση; Νόμίζω καμία. Μόνο οι δικές σου μετέπειτα ενέργειες.

Τι ποσοστό των σπουδαίων μουσικών πάλι είναι αυτοδίδακτοι; Θα έλεγα ένα 40-60%.

Όλα αυτά με κάνουν να αναρωτιέμαι...αξίζουν τελικά οι σπουδές στη μουσική;

Και θα έλεγα πως αξίζουν, όπως και σε οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα. Άλλοι θα βοηθηθούν σε μία επαγγελματική αποκατάσταση, άλλοι θα γίνουν μεγάλα ονόματα, άλλοι θα αλλάξουν επάγγελμα και θα γίνουν χομπίστες.

Και τι έγινε; Σίγουρα βέβαια για κάποιον που δεν του περισσεύουν δεν αξίζει να υποθηκεύσει το σπίτι του για να πάει ένα εξάμηνο στο Berklee. Οι σπουδές στην Ελλάδα και στα ΑΕΙ, και σε αρκετά ωδεία και σε αρκετές ιδιωτικές σχολές μια χαρά είναι και οικονομικές.

Το ερώτημα θα έπρεπε να είναι: Αν είχατε 300χιλ. θα τα δίνατε για 5 χρόνια στο Berklee; Αν όχι πως θα τα χρησιμοποιούσατε;;;  ?

Trending...

Νέα θέματα

Back