Audio Pc , αντικατάσταση του παλιού με νέο

Τι να κάνω με το παλιό audio pc

• Σύνολο ψηφοφόρων
    8
το 2
δεν αξίζει να προσκολληθεί κανείς στο παρελθόν παρά για νοσταλγικούς λόγους.
Πάρε καινούργιο και κράτα το παλιό να το βάζεις μπρος μια φορά την εβδομάδα. Και όσο πάει.
(Σορρυ για την καθυστερημενη απάντηση για κάποιο λογο δεν μ αφηνει η πλατφορμα πσνω απο 5 αναρτησεις τη μερα)

το 2
δεν αξίζει να προσκολληθεί κανείς στο παρελθόν παρά για νοσταλγικούς λόγους.
Πάρε καινούργιο και κράτα το παλιό να το βάζεις μπρος μια φορά την εβδομάδα. Και όσο πάει.
(Σορρυ για την καθυστερημενη απάντηση για κάποιο λογο δεν μ αφηνει η πλατφορμα πσνω απο 5 αναρτησεις τη μερα)
Δεν είναι ακριβώς "προσκόλληση στο παρελθόν", αλλά πιο πολύ η φιλοσοφία ``If it ain't broke, don't fix it'.
Έχω περίπου 20 vintage pc, που τα κάνω αυτό το rotation που λες.....once a month....από commodore και amstrad , μέχρι 286..386...etc. Το να προσθέσω ένα ακόμα δεν με πειράζει....το ανοίγω και ανα εξάμηνο.
Προφανώς δεν μιλάμε για "πρόβλημα" τουλάχιστον τεχνικό (ψυχολογικό ίσως).
Μου αρέσει το mojo του "παλιου αυτού Pc"...έχω γράψει όλες τις επιτυχίες μου σε αυτό και είναι 100% λειτουργικό , από την άλλη δεν ξέρω αν θέλω να το δω "να χαλαέι".....αυτό είναι το δίλημμα....
Θα μου πεις τι να χαλάσει;
Αν χαλάσει κάτι θα είναι η motherboard....για όλα τα άλλα έχω ανταλλακτικά.

Τελικά άκουσα τα 75%.
Μετά από 20 χρόνια το pc αποσύρθηκε (φωτο).
Ανάμεικτα συναισθήματα.
Αισθάνομαι περίεργα, αλλά ανακούφιση.
Από άποψη ταχύτητας, ένα κομμάτι 32 κανάλια για να γίνει export στον παλιό ήθελε 2:30 λεπτά.
Πλέον 26 δευτερόλεπτα....
Τελικά...έπρεπε να γίνει. Ευχαριστώ για τη συμμετοχή.

Attachments

• instasize_241219234547.jpg
    instasize_241219234547.jpg
    487.6 KB · Εμφανίσεις: 0
Το νέο studio στήθηκε πάνω σε έναν i5 10ης γενιάς, 32gb ram και με εγκέφαλο την ,u-phobia umc204HD της behringer.
Με windows 11 professional 24H2.

Attachments

• instasize_241220000446.jpg
    instasize_241220000446.jpg
    595.4 KB · Εμφανίσεις: 0
Ωραια πραγματα.

Ειναι κριμα ομως να μην αξιοποιεις το hardware.

Αν δουλευεις με cubase 20ετιας, ειναι σιγουρο οτι ουτε τη RAM σου αξιοποιεις, λογικα ουτε καν ολους τους πυρηνες του επεξεργαστη.

Οπως ειπες οτι "τελικα επρεπε να γινει" για το hardware, ειναι 300% βεβαιο οτι το ιδιο θα πεις και για το software, οταν και αν αποφασισεις να ψαχτεις με αυτο.

Απο την αλλη, η δυσκολια μεταβασης σε καινουργιες εκδοσεις λογισμικου αυξανει γεωμετρικα με την παροδο του χρονου, οποτε καταλαβαινω το σκεπτικο σου. Θα πρεπει βεβαια να σκεφτεις οτι οι ευκολιες των καινουργιων εκδοσεων τελικα σου γλυτωνουν περισσοτερο χρονο οσο δουλευεις με αυτες, απο αυτον που σου τρωνε μεχρι να τις συνηθισεις.

Απο την αλλη, η δυσκολια μεταβασης σε καινουργιες εκδοσεις λογισμικου αυξανει γεωμετρικα με την παροδο του χρονου, οποτε καταλαβαινω το σκεπτικο σου
Και εγώ είμαι της άποψης όπως ειπώθηκε πιο πάνω πως τα νέα DAW όχι μόνο εκμεταλλεύονται στο μέγιστο βαθμό τους πόρους και εξασφαλίζουν τη σταθερότητα των plug in, είναι πολύ πιο εύκολα στην εκμάθηση και τη συνήθεια, σε μια μέρα τα συνηθίζεις και δουλεύεις ασύγκριτα πιο πρακτικά και ουσιαστικά τα audio και midi κανάλια, τα effect, τα όργανα, τις ρυθμίσεις, ακόμα και τις πληροφορίες του project.

Ακριβώς αυτό.

Προχθές γύρισα στο Sonar Producer x3 για κάτι παλαιό που ήθελα να διορθώσω και μετά από ένα χρόνο ενασχόλησης με το Studio One που συνήθισα σε 2 μέρες, είπα, πως μπορούσα και δούλευα εκεί, που είναι και σχετικά σύγχρονη και πρακτική η έκδοση του Sonar που κατείχα πάρα πολύ καλά.

φτιάχνω δε κομμάτια στο μισό χρόνο, διότι είναι πολύ πιο πρακτικό, άρα δουλεύω γρηγορότερα και δεν αντιμετώπισα ούτε ένα πρόβλημα σταθερότητας εδώ και ένα χρόνο με όλα τα plugin. Δε με έχει προδώσει καθόλου, ούτε έχει κολλήσει πουθενά, σε τίποτα. Και φημίζομαι 🤣 για το πλάκωμα των projects με plugin και effects διαφορετικών εποχών και με τρελό midi input αφού παίζω πλήκτρα σαν επαγγελματίας δακτυλογράφος😄

Δεν κολλάνε.
Ακριβώς και για εμένα είναι κρίμα να χρησιμοποιείς ισχυρό μηχάνημα σε επεξεργαστη και μνήμη και το DAW να μην μπορεί να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο λόγο παλαιότητας.

Πραγματικά, με τη σύγχρονη έκδοση DAW αισθάνομαι πιο δυνατός, πιο σίγουρος και πιο ασφαλής από ποτέ στο θέμα της μουσικής δημιουργίας.

Πανω απο ολα ειναι θεμα ηχου: Ενα καινουργιο synth, ενα καινουργιο εφε, ακομα και καποια καινουργια δυνατοτητα οπως π.χ. το sidechaining που δεν υπηρχε στα προιστορικα DAW, θα σου δωσει εναν αλλο ηχο που δε θα τον επαιρνες στο παλιο.

Δηλαδη δεν ειναι μονο θεμα ευκολιας και σταθεροτητας, αλλα και αποτελεσματος.

Πανω απο ολα ειναι θεμα ηχου: Ενα καινουργιο synth, ενα καινουργιο εφε, ακομα και καποια καινουργια δυνατοτητα οπως π.χ. το sidechaining που δεν υπηρχε στα προιστορικα DAW, θα σου δωσει εναν αλλο ηχο που δε θα τον επαιρνες στο παλιο.

Δηλαδη δεν ειναι μονο θεμα ευκολιας και σταθεροτητας, αλλα και αποτελεσματος.
Έχεις απόλυτο δίκιο. Τελευταία, λόγω πρακτικότητας δούλεψα το EQ sidechain και COMP sidechain από τα standard plugin του Studio One και μάλιστα μελετώντας ένα εξαιρετικό tutorial της Presonus με τα αντίστοιχα ωφέλη στα αποτελέσματα. Έχεις απόλυτο δίκιο Απόλυτο.

Ωραια πραγματα.

Ειναι κριμα ομως να μην αξιοποιεις το hardware.

Αν δουλευεις με cubase 20ετιας, ειναι σιγουρο οτι ουτε τη RAM σου αξιοποιεις, λογικα ουτε καν ολους τους πυρηνες του επεξεργαστη.

.
Άνοιξα 20 κανάλια με ,guitar rig...και η μπάρα φόρτωσης του επεξεργαστή... ούτε κουνήθηκε....
Αυτό ακριβώς θέλω..
Παλιά στα 4-5 γονατίζει....

Πάντως @manosx δεν αμφιβάλλω ότι το καινούριο software είναι improved.
Τωρα που πήρα το keystep μου έδωσε η arturia το analog lab, που έχει τα πάντα όλα.
Από grand piano...μέχρι ό,τι θες από synths και effects,
Είναι ένα σύγχρονο hypersonic ......που δεν ξέρω αν είναι καλλίτερο ή πολύ καλλίτερο, αλλά μέσα σε μια μιξη δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά 100%.
Το πρόβλημα δεν είναι βέβαια να αλλάξω vst, αλλά daw.
Δεν θέλω να χάνω χρόνο πια να ψάχνω βασικές λειτουργίες που πλέον έχω μυικη μνήμη και τις κάνω με κλειστά μάτια.
Επίσης είναι και τα λεφτά.
Προτιμώ να τα χώνω στο hardware.

Μωρε σε καταλαβαινω, σε καταλαβαινω απολυτα.

Αλλα ειναι ΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ.:ROFLMAO:

Εφοσον δεν εχεις software πειρασμους, εισαι μια χαρα και κατσε στα κυβικα σου, κανε παιχνιδι με τους hardware πειρασμους. Ετσι και αλλιως με αναλογης γενιας προγραμματα, καναμε κανονικες παραγωγες τω καιρω εκεινο, δεν καταλαβα, εδω κλασσικοτατοι δισκοι βγηκαν με ΤΕΤΡΑΚΑΝΑΛΑ.

Εδω λεει ο Cosdr οτι στο synth solo στο κομματακι με τον Κουστω που εβαλα, θα τη βγαλει λεει και θα την π@1Zει :ROFLMAO:

Ξερεις με τι synth γραφτηκε το σολακι;

Με τι λες;

Με το SYNTH 1 φιλε μου :ROFLMAO: το παλαιοτερο ισως freeware vst :ROFLMAO:

Ακομα και το cubase 20ετιας, με τα αναλογα plug ins της εποχης εκεινης, ειναι αεροπλανοφορο σε σχεση με τα studio συστηματα που γραφτηκαν ολοι οι κλασσικοι δισκοι που λατρεψαμε. Απειρα audio καναλια στα 24/96, floating point μιξη, total recall και automation, ατελειωτα δυναμικα και εφε επεξεργαστες, UNDO, επαναλαμβανω, UNDO, η μεγαλυτερη εφευρεση ever, αυτα ολα ηταν ονειρα θερινης νυκτος ακομα και στα pro στουντιο του παρελθοντος.

ΟΚ, εχει νοημα η εξελιξη, και τα καινουργια DAW και VST ειναι ΚΛΑΣΕΙΣ ανωτερα, αλλα μην τρελαθουμε κιολας, εκατομμυρια δραχμες διναμε καποτε για studio hardware που τα "ξεπερασμενα" DAW το τρωνε για πρωινο, τα ιδια αυτια και τις ιδιες αναγκες ειχαμε και τοτε και τωρα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back