Audient Id4mkii κάρτα ήχου σε Roland SP404 mkii

stratigos

Μέλος
Πόντοι
28
Έχω για κάρτα ήχου την Audient Id4 mkii και βγάζει ένα στέρεο out (που πάει κατευθείαν στα ηχεία μου). Θέλω όμως ήχο από την κάρτα να μπορεί να πηγαίνει και στο Roland SP 404 mkii για να περνάω ήχους.

Αν... Βάλω το audio out της κάρτας ήχου στο audio in του SP και από το audio out του SP το στέλνω από εκεί τελικά στα ηχεία χάνω κάτι? Εννοώ θα πέσει η "ποιότητα" του ήχου?

δε γνωρίζω το SP αλλά η id4 έχει πολύ καλό dac (πάντα τηρουμένων των αναλογιών σε σχέση με την τιμή της) και θεωρητικά πάντα θα υπερτερεί ηχητικά οπότε ο ήχος του υπολογιστή σου (έστω και ελάχιστα) θα υποβιβαστεί... μόνο και μόνο το AD στάδιο που προστίθεται στην αλυσίδα φτάνει για ενδεχόμενες περεταίρω "απώλειες"...

βέβαια μόνο μια δοκιμή Α/Β θα σε πείσει περί αυτού γιατί αυτή η διαφορά μπορεί να μην φτάνει καν στα αυτιά σου... μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζουν και τα ηχεία σου και η ικανότητά τους ως προς τις monitor ιδιότητες... πχ με ένα φθηνό studio monitor μπορεί κάλλιστα να μην ακούς "σοβαρή" διαφορά σε αντίθεση με ένα ακριβότερο που η ανάλυσή του θα στη "σερβίρει στο πιάτο"... επίσης σημαντικό είναι και το τι είδος μουσικής ακούς (ή επεξεργάζεσαι)... άλλο είναι να ασχολείσαι με audiophile jazz παραγωγές και άλλο με τραποκαταστάσεις... ;)

άκου εναλλασσόμενα δύο τρία κομμάτια με καλή παραγωγή που γνωρίζεις καλά και μάλλον θα πάρεις άμεσα την απάντηση σου πέραν των δικών μου υποθέσεων...

ΥΓ. στο daisy-chaining παίζουν μεγάλο ρόλο και οι σωστές ρυθμίσεις των in out gain μεταξύ των συσκευών... δώσε ιδιαίτερη προσοχή και σε αυτό...

Last edited:
δε γνωρίζω το SP αλλά η id4 έχει πολύ καλό dac (πάντα τηρουμένων των αναλογιών σε σχέση με την τιμή της) και θεωρητικά πάντα θα υπερτερεί ηχητικά οπότε ο ήχος του υπολογιστή σου (έστω και ελάχιστα) θα υποβιβαστεί... μόνο και μόνο το AD στάδιο που προστίθεται στην αλυσίδα φτάνει για ενδεχόμενες περεταίρω "απώλειες"...

βέβαια μόνο μια δοκιμή Α/Β θα σε πείσει περί αυτού γιατί αυτή η διαφορά μπορεί να μην φτάνει καν στα αυτιά σου... μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζουν και τα ηχεία σου και η ικανότητά τους ως προς τις monitor ιδιότητες... πχ με ένα φθηνό studio monitor μπορεί κάλλιστα να μην ακούς "σοβαρή" διαφορά σε αντίθεση με ένα ακριβότερο που η ανάλυσή του θα στη "σερβίρει στο πιάτο"... επίσης σημαντικό είναι και το είδος μουσικής ακούς (ή επεξεργάζεσαι)... άλλο είναι να ασχολείσαι με audiophile jazz παραγωγές και άλλο με τραποκαταστάσεις... ;)

άκου εναλλασσόμενα δύο τρία κομμάτια με καλή παραγωγή που γνωρίζεις καλά και μάλλον θα πάρεις άμεσα την απάντηση σου πέραν των δικών μου υποθέσεων...

ΥΓ. στο daisy-chaining παίζουν μεγάλο ρόλο και οι σωστές ρυθμίσεις των in out gain μεταξύ των συσκευών... δώσε ιδιαίτερη προσοχή και σε αυτό...
Θα το δω αναλυτικά μετά
Ευχαριστώ για την απάντηση
Ηχεία εχω αυτοενισχυομενα Tannoy reveal active 6"

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back