Asymetrical Waveform

philippe

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Σε ηχογράφηση ανδρικής φωνής βγαίνει η κυμματομορφή σε υψηλές εντάσεις ασύμετρη.

Είναι φυσιολογικό; Μπορεί να αποφευχθεί;

Η εικόνα της κυματομορφής (και στη φωνή και σε όλα τα όργανα) εξαρτάται από τις δυναμικές κατά την ηχογράφηση. Αν στην μία λέξη π.χ. «τραγουδάει» πιο σιγά από ότι στην άλλη και το αντίθετο, λογικό και το ασύμμετρο στην κυματομορφή. Με τη χρήση κατά το editing volume envelope ,eq και compressor  μπορείς να εξομαλύνεις την κατάσταση.

Μιλάω για ασυμετρία όχι στο μήκος αλλα στο ύψος της κυματομορφής στα +&- db.

Πχ σταθερα τα + db να είναι πιο ψηλά σταθερα σε σχέση με τα -

Μπορείς να πάρεις ένα snap shot από το daw σου;

noiz.jpg

Αχα! Μήπως είναι θέμα αλλαγής του phase του μικροφώνου στην προενίσχυση;

LK είπε:
Αχα! Μήπως είναι θέμα αλλαγής του phase του μικροφώνου;
και εγω αυτο πιστευω - αν τραγουδαει με πυκνωτικο βαλτον να τραγουδισει απο την αλλη μερια του μικροφωνου και δες τι θα συμβει  ;)

παλι πρωι ρε λακη ? κακια συνηθεια θα σου γινει  :D :D :D

messalion είπε:
παλι πρωι ρε λακη ? κακια συνηθεια θα σου γινει  :D :D :D
0:00-08:00 οι ιδανικές ώρες για beauty sleep και παραγωγή ιστών στον άνθρωπο!  ;D

Vaggelis_Revolted είπε:
Προσπάθησε να κάνεις remove Dc offset στο track και πες μας αν ήρθε στο κανονικό.
Είναι εμφανής η διαφορά ότι δεν πρόκειται για dc offset. H κυματομορφη ειναι απολυτα κεντραρισμένη αλλα ασύμετρη.

Μόνο με αυτό το μικρόφωνο στο παρουσιάζει;

Τι προενισχυτη έχεις;

O προενισυχτής σου έχει κάνα κουμπάκι “phase” μπρος, πίσω , δεξιά, αριστερά, στα πλάγια;

LK είπε:
Μόνο με αυτό το μικρόφωνο στο παρουσιάζει;

Τι προενισχυτη έχεις;

O προενισυχτής σου έχει κάνα κουμπάκι “phase” μπρος, πίσω , δεξιά, αριστερά, στα πλάγια;
Polar Pattern έχει στη τροφοδοσία του μικροφώνου γιατι γράφει και απο τις δύο πλευρές.

O προενισχυτής μου είναι sm tc01

pa-dj-preamp-16956-mic-preamp-sm-pro-audio-tc01.jpg

philippe είπε:
Polar Pattern έχει στη τροφοδοσία του μικροφώνου γιατι γράφει και απο τις δύο πλευρές.

O προενισχυτής μου είναι sm tc01

pa-dj-preamp-16956-mic-preamp-sm-pro-audio-tc01.jpg
Ναι είδα ότι είναι omnidirectional  mic. Αυτή την κυματομορφή την έχω ξαναδεί μόνο ως «πρόβλημα» φάσης και μάλιστα σε snare.

ΟΧΙ εννοώ ότι:  Ο προενισχυτής σου έχει switchable phase, άλλαξέ το και δες αν διορθώθηκε το θέμα.  

edit: Το κουμπάκι δίπλα από το low cut , πάνω από το phantom είναι

Το πάτησα με αποτέλεσμα να αντιστραφεί η ασυμετρία, ήρθαν τα πάνω κάτω δηλαδή..

philippe είπε:
Το πάτησα με αποτέλεσμα να αντιστραφεί η ασυμετρία, ήρθαν τα πάνω κάτω δηλαδή..
Αυτό στο κάνει και στα τρία patterns cardioid, omnidirectional , figure eight ;

LK είπε:
Αυτό στο κάνει και στα τρία patterns cardioid, omnidirectional , figure eight ;
παραξενο μου κανει - σε καρδιοηδες επρεπε να δουλευει σωστα - μηπως ο τραγουδιστης σου μιλαει στο μικροφωνο σε λαθος μερια ?

Trending...

Νέα θέματα

Back