Asio vs Asio4all vs Factory device drivers

Ανδρέας Αμπράμοβ

russian32gb

Νέο μέλος
Πόντοι
8
Καλημέρα παιδιά, είπα να ανοίξω το θέμα των drivers ήχου των midi controllers και midi controller keyboards και τις διαφορές τους μεταξύ των Asio Asio4all και των εργοστασιακών οδηγών ήχου κλπ των συσκευών αυτών . Έχω δει σε διάφορα βίντεο και φόρουμ ότι χρειάζονται ειδικά σε περιπτώσεις που υπάρχει καθυστέρηση ανάμεσα στο πάτημα του πλήκτρου η κουμπιού στην συσκευή και την έξοδο στα ακουστικά η στα ηχεία του υπολογιστή κινητού λάπτοπ η τάμπλετ κλπ . Νομίζω ότι ήταν οδηγοί για τα DAW Ableton Asio αλλά έβγαλαν και τα 4all , Asio4all

Λύση
Καλησπέρα.
Υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις στην Πληροφορική και στους υπολογιστές που ένα κομμάτι υλικού ή λογισμικού που σε μια δεδομένη στιγμή μας φαίνεται εντελώς άχρηστο ή εμφανώς περιττό, ξαφνικά - μέσα σε συγκεκριμένες περιστάσεις - να έρχεται και να μας σώζει την παρτίδα με συνοπτικές διαδικασίες!
Στην πραγματικότητα αυτό είναι αρκετά συνηθισμένο επειδή οι υπολογιστές και οι συνθήκες μέσα στις οποίες τους χρησιμοποιούμε είναι συνήθως εξαιρετικά πολύπλοκες..
Άχρηστος εντελώς λοιπόν ο Asio4all αν έχουμε καλή κάρτα ήχου;
- Τί γίνεται αν δεν υπάρχει παρόμοιος driver για το νέο λειτουργικό σύστημα που μόλις έχουμε βάλει;
- Τί γίνεται αν ο driver που έχουμε μερικές φορές δεν λειτουργεί καλά;
- Τί γίνεται αν η εταιρεία που βγάζει την κάρτα...
Αναβαθμίζοντας το laptop μου σε Windows 11 με κάρτα της Behringer UMC 204HD και βάζοντας τους αντίστοιχους drivers από το site, μου προέκυψε latency στο Guitar Rig μέσω DAW (Cakewalk Sonar), κάτι που δεν είχα στα Windows 10. Να δοκιμάσω ASIO4ALL ή πάω για downgrade σε Windows 10 ?
Ο driver της κάρτας σου που εγκατέστησες δεν έχει κάποιο περιβάλλον όπου μπορείς να ρυθμίσεις το buffer?

Αναβαθμίζοντας το laptop μου σε Windows 11 με κάρτα της Behringer UMC 204HD και βάζοντας τους αντίστοιχους drivers από το site, μου προέκυψε latency στο Guitar Rig μέσω DAW (Cakewalk Sonar), κάτι που δεν είχα στα Windows 10. Να δοκιμάσω ASIO4ALL ή πάω για downgrade σε Windows 10 ?
Κάτι κάνεις λάθος.
Έχω την ίδια κάρτα και δουλεύει ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ σε windows 11 24H2 και με το sonar και με το αρχαίο cubase sx 2.2

Κάτι κάνεις λάθος.
Έχω την ίδια κάρτα και δουλεύει ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ σε windows 11 24H2 και με το sonar και με το αρχαίο cubase sx 2.2
Ποιον driver έχεις εγκαταστήσει ? Τον UMC Driver 5.57.0 (for Windows 10 + 11) ?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back