- Πόντοι
- 2,368
Alder 100% , όπως και οι περισσότερες tele από το 1960 και μετά.Κούκλα!
Alder 100% , όπως και οι περισσότερες tele από το 1960 και μετά.Κούκλα!
αν είναι μεγαλύτερη από τη διαφορά που ακούω όταν αλλάζω ΠΕΝΑ ?
Εμένα πάντως αν μου δώσεις μαλακή πένα, εκτός της διαφοράς στον ήχο, θα έχω και αδυναμία παιξίματος
Δεν μπορώ όμως να μην αναγνωρίσω πως στα καθαρά/crunchy της, η πανάλαφρη Squier Strat μου (παρά τις μόντες και τις αναβαθμίσεις, τους hot μαγνήτες κλπ), στις μεγάλες συναυλίες και τα πολλά watt, ακούγεται πολύ πιο "αδύναμη" και με λιγότερο όγκο από την πολύ πιο βαριά, φθηνή επίσης, βιετναμέζικη LP με τους στοκ P90 της.
Α ρε μπαγάσα με παγίδεψες αλλά τώρα θα το πω καλύτεράAlder 100% , όπως και οι περισσότερες tele από το 1960 και μετά.
γιατι ρε, τις ξυλινες που έχουμε που θα τις αφήσουμε;τα εγγόνια μας θα παίζουν σε συνθετικές από printer 3d
Γιατί, τι λιγότερο έχουν οι συνθετικές?γιατί τα εγγόνια μας θα παίζουν σε συνθετικές από printer 3d
μεγάλη κουβέντα....Αν έστηνα κιθάρα απο την αρχή θα επέλεγα Swamp ash. Αρκεί να ήταν ελαφρύ.
Αν έστηνα κιθάρα απο την αρχή θα επέλεγα Swamp ash. Αρκεί να ήταν ελαφρύ.
ΣωστόςΤο swamp ash είναι ΠΑΝΤΟΤΕ ελαφρύ.
Η βαριές Fender είναι φτιαγμένες από northern ash.
Η Les Paul έχει ένα παχύ σώμα που ακόμα και ελαφριά LP να έχουμε είναι συνήθως πιο βαριά από μια strat. Επειδή έχω bolt-on neck LP (Warmoth) και set neck LP και ακούω μικρές διαφορές που πιστεύω ότι οφείλονται πιο πολύ στους διαφορετικούς μαγνήτες, θεωρώ ότι ο όγκος της Les Paul οφείλεται στο πάχος του σώματος της. Σε κάποιο βαθμό και στα ξύλα, LP's με swamp ash (έχει φτιάξει η Gibson) δεν έχουν τις ίδιες χροιές. Φυσικά όπως με όλες τις κιθάρες παίζεις τα πάντα αλλά λόγω ηχητικού όγκου θεωρώ την LP την απόλυτη μεταλοκιθάρα. Αυτό το καταλαβαίνεις όταν παίζεις, όχι από YT clips.... η πανάλαφρη Squier Strat μου (παρά τις μόντες και τις αναβαθμίσεις, τους hot μαγνήτες κλπ), στις μεγάλες συναυλίες και τα πολλά watt, ακούγεται πολύ πιο "αδύναμη" και με λιγότερο όγκο από την πολύ πιο βαριά, φθηνή επίσης, βιετναμέζικη LP με τους στοκ P90 της.
Ούτε για αστείο δε το πιστεύω, έπαιζα χρόνια σε μπάντα που ο έτερος κιθαρίστας είχε αμερικάνικη στρατ με διπλό και είχε τελείως διαφορετικό ήχο από εμένα με την SG που είναι και πιο λεπτή και πιο κοντά το σώμα της σε αυτό της στρατ. Όπως και δεν έχει σχέση με τις LP's που πήρα αργότερα και συγκρίναμε. Οι μαγνήτες δεν το λύνουν αυτό. Υπάρχουν διαφορές στο πως η κάθε κιθάρα έχει κατασκευαστεί και στο τι έχει (ξύλα, hardware, ηλεκτρικά κ.α.) που από λίγο ως πολύ επηρεάζουν τον ήχο της.Αν σε ενοχλεί το βάρος της LP απλά βάλε τους μαγνήτες της στην Squier και θα έχεις το 95% του ήχου της LP
Εννοείται πως η γέφυρα παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από το ξύλο και το σχήμα της κιθάρας.