ΧΩΡΙΣ να έχω διαβάσει τις 22 προηγούμενες σελίδες, απαντώντας μόνο στον τίτλο:
Για εμένα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, η ξένη αγορά στα μουσικά όργανα υπήρξε και θα υπάρχει πάντα μία εκπληκτική σύγκριση τιμών.
Βρισκόμαστε σε εποχές όπου αν δεν κάνεις φιλίες και παζάρια, ε όχι δεν αγοράζεις. Δεν μπαίνεις σε μαγαζί όπως πριν 20 χρόνια, λες πόσο κάνει, πληρώνεις και φεύγεις (νταξει δεν ήταν κι έτσι ακριβώς, αλλά το πιάνετε το νόημα ;D).
Εάν το thomann κ το οποιοδήποτε thomann μπορεί να μου προσφέρει την τάδε κιθάρα στην τάδε τιμή και ο έλληνας μαγαζάτορας μου την πασάρει στην τάδε+(2x τα μεταφορικά), ε όχι. Ας την κρατήσει. Αυτό που βλέπω όμως είναι ότι και οι δικοί μας οι μαγαζάτορες τον πιάνουνε τον παλμό και χαμηλώνουν τις τιμές, έτσι ώστε η τιμή σε αυτό που θέλεις να είναι η τάδε χαμηλότερη ΑΚΡΙΒΩΣ.
Γιατί λοιπόν να μην αγοράσω
1. από Έλληνα που όντως κάνει καλύτερη τιμή
2. την κιθάρα που θα κάνει 2 βδομάδες να μου έρθει άμεσα και το βασικότερο απ'όλα
3. μια κιθάρα ή τέλος πάντων ένα όργανο το οποίο ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ πριν το αγοράσω.
Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα μπιχλιμπίδια, πετάλια, χορδές, drumsticks κ δεν συμμαζεύεται, θα πω πάλι τα ίδια: εάν ο Έλληνας μαγαζάτορας μπορεί (που -μεταξύ μας- μπορεί) να μου κάνει ανταγωνιστικές τις τιμές, ναι θα αγοράσω και θα αγοράζω από αυτόν. Και θα ξαναπάω. Και θα ξανααγοράσω.
Και δεν τα λέω έτσι αυτα σε φάση "που ρε φίλε να βρεις καλύτερες τιμές", προσωπικά μιλώντας και πάλι έχω βρει 2 μαγαζιά (ούτε καν μόνο ένα παρακαλώ παρακαλώ) με τα οποίο διατηρώ πολύ καλές σχέσεις και τα οποία και τα δύο μου κρατάνε σε ένα ποσοστό 100% καλύτερες τιμές, για να μη μιλήσω για 2-3 προϊόντα που έχω πάρει μάλιστα
φτηνότερα από οπουδήποτε αλλού.
Τέλος, μη λέμε βλακείες "Αγοράζουμε από ελλάδα, στηρίξτε ελληνική αγορά γιατί οι ξένοι μας γιουχάρουνε". Για να στηρίξω την αγορά πρέπει να με στηρίξει κι αυτή. Ανταγωνιστικές τιμές, ευγενικό προσωπικό που να θέλει να βοηθήσει με την αγορά σου και πάνω απ'όλα, σωστές συναλλαγές. Και δεν πρόκειται να στηρίξω την ελληνική αγορά γιατί είμαι έλληνας, ασχέτως αν γιουχάρουν ή δεν γιουχάρουν ξένοι (που είναι διχασμένα αυτά τα θέματα), αλλά γιατί μου προσφέρει η ελληνική αγορά αυτά που χρειάζομαι.
Άλλο το "αγοράζουμε από Ελλάδα" σε τυροκομικά, ελιές και τέτοια που έχει κάποιο νόημα λόγω του ελληνικού κλίματος και υποτίθεται ότι πρέπει να είναι κ φτηνότερα, και άλλο "αγοράζουμε από ελλάδα" σε μουσικά είδη, στα οποία δεν έχω ακούσει κάποια ανταγωνιστική εταιρία μουσικών ειδών στα μέρη μας...(εκτός φυσικά του πεταλα του jam που σπέρνει...βλέπετε??Μόνο του πάει το πράμα ^_^)
Επίσης άλλο το "βγαίνω στους δρόμους και στηρίζω την Ελλάδα και προσπαθώ για αυτή τη χώρα" και άλλο το "δεν κάνω τίποτα για να αλλάξει η κατάσταση αλλά αγοράζω Ελληνικά".
Έκθεση έγραψα μου φαίνεται.
Άντε και καληνύχτες