Arturia Origin Keyboard ή Alesis andromeda

ruffneck

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπέρα σε όλους καταρχήν ;),εδώ και μέρες ψήνομαι για την αγορά του Οrigin ή του andromeda μιας και είμαι στην δυσάρεστη θέση  να πω ότι το poly evolver keyboard δεν με ενθουσίασε και τόσο σε θέμα όγκου(εξαιρείτε το mono evolver keyboard μιας και είναι ποιο paunchy όντως) στον ήχο οπότε έφυγε και από το studio μου.Τώρα ας μπούμε στο ρεζουμέ της υπόθεσης.Γνωρίσω ότι το origin δεν είναι analog πρώτα απ΄ όλα απλώς ζητάω την άποψή σας.Ανάμεσα σε αυτά τα δύο που προαναφέρω ποιο θα προτιμούσατε και γιατί σε θέμα dance music(trance,house)?Υπάρχει κάποιος που έχει ακούσει και το origin?

Aν και δεν έχω παίξει με κανένα (και ως εκ τούτου δεν εκφέρω γνώμη), αναμένω κάποια σοβαρή τοποθέτηση με ενδιαφέρον. Το Andromeda το΄χει πάρει το μάτι μου αλλά ο βλαξ δεν είχα ζητήσει να μας... αφήσουν μόνους με κόκκινο κρασί, αρωματικά κεράκια και Barry White στο στερεοφωνικό.

Αλήθεια, τι πάει να πει "PC σε συσκευασία keyboard"; Ανέλυσέ το σε παρακαλώ. Ακόμη κι έτσι να ήταν (όπως πχ. ένα παλιό Hartmann Neuron), σε ποια περίπτωση θα ήταν χειρότερο από ένα κανονικό ψηφιακό συνθ; Ή μήπως δεν είναι και τα δυο ψηφιακά; H τεχνογνωσία που έχει επενδυθεί στο Origin είναι τεράστια, και όσοι τη σνομπάρουν αδικαιολόγητα κακό δικό τους. Προσωπικά με ενοχλεί η υψηλή τιμή του.

YΓ. Το "άρθρο", αν είχε φτάσει στα χέρια μου προς δημοσίευση, θα είχε ήδη ανακυκλωθεί.

ok

για 190 ευρω μου αρεσει και σε ρακ.

για 1900 δεν μου αρεσει.

καλη τεχνογνωσια αλλα εγω μουσικη θελω να φτιαχνω με πραγματα που με εμπνεουν.

αμα θελω softsynth το τρεχω και απο το pc-aki μου.

Μου αρεσουν οι προσωμοιωσεις της arturia ειδικα ελειψει των πραγματικων μηχανηματων. αλλα ως εκει.

αμα θελω να ξοδεψω αρκετα λφτα για κατι προσωπικα θελω να το αξιζει.

H andromeda μου φενεται μεταξυ των δυο πιο σοι.

>>Αλήθεια, τι πάει να πει "PC σε συσκευασία keyboard";

οχι winXP pc.... αλλα embedded pc custom made .

>>Ή μήπως δεν είναι και τα δυο ψηφιακά;

το Ανδρομεδακι ειναι αναλογικο (οχι virtual).

Eχει bugs στο λειτοργικο του κτλ δεν ειναι η πανακεια αλλα ειναι analog

(αληθινο αναλογικο οχι σαν το φιλο στις αγγελιες αυτη τη στιγμη που πουλαει yamaha cs1x "αναλογικο")

>>σε ποια περίπτωση θα ήταν χειρότερο από ένα κανονικό ψηφιακό συνθ

η τιμη    ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τι εννοείς ότι σου φαίνεται πιο σόι η Ανδρομέδα; Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς και τι σύγκριση κάνεις.

Επίσης, όταν ρωτούσα το τι πάει να πει "PC σε συσκευασία keyboard" δεν αναζητούσα την κατά γράμμα απόδοση (αυτό το ήξερα, όπως είναι προφανές από αυτά που έγραψα) αλλά όπως σημείωσα, την ουσία πίσω από αυτόν τον χαρακτηρισμό, ο οποίος συν τοις άλλοις είναι και λανθασμένος μιας και έχει όπως όλα τα υπόλοιπα ψηφιακά συνθ του κόσμου dedicated DSP chips (δυο της Analog Devices).

Το Ανδρομεδα έχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ όγκο. Από τα πιο γεμάτα και ξεχωριστά όργανα για μένα.

Δεν έχω ακούσει το Origin αλλά το Andromeda είναι ένα πολύ ιδιαίτερο όργανο σε μια εποχή του me too...

Επίσης το Ανδρομέδα έχει πιθανότητες να γίνει ένα κλασσικό συνθ. του μέλλοντος, κατά κάποιο τρόπο ήδη είναι.

Δεν νομίζω το άλλο πως πρόκειται να μείνει για πολύ στη μνήμη μας σε λίγα χρόνια.

Όσο για τα λεφτά αυτά... Ουδέν σχόλιον

Ανδρομεδα = two analog oscillators per voice, sub-oscillators, hard and soft sync

Origin        = softsynth με καλη προσωμειωση * αλλα..... οχι ρευματακι μεσα απο VCO's .οποτε οχι για μενα προσωπικα

(and my hardworking $$$).

* και output stage οπως τα πιο πολλα ψηφιακα hardware συνθ που απο του δινει πιο υφη hardware .

mamonu είπε:
Ανδρομεδα = two analog oscillators per voice, sub-oscillators, hard and soft sync

Origin        = softsynth με καλη προσωμειωση * αλλα..... οχι ρευματακι μεσα απο VCO's .οποτε οχι για μενα προσωπικα

(and my hardworking $$$).

* και output stage οπως τα πιο πολλα ψηφιακα hardware συνθ που απο του δινει πιο υφη hardware .
Mamonu επειδή και εμένα με ενδιαφέρει το θέμα, σε παρακαλώ μην γράψεις άλλο.

ok. Αν και σε φορουμ συζητησης ολες οι γνωμες επιτρεπονται. Ακομα και αυτες που δεν συμφωνουμε. Anyway δεν ξαναγραφω τιποτα αλλο στο θεμα.

mamonu είπε:
καθαρα το andromeda ....

Αν και δεν το εχω ακουσει οποτε .....  ;D η γνωμη μου δεν μετραει.
Δε φτάνει που δε μετράει, την είπες και τρεις φορές.

Αυτό εννοώ.

Ευχαριστώ για την κατανόηση.

bloody_sunday είπε:
Τι εννοείς ότι σου φαίνεται πιο σόι η Ανδρομέδα; Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς και τι σύγκριση κάνεις.

Επίσης, όταν ρωτούσα το τι πάει να πει "PC σε συσκευασία keyboard" δεν αναζητούσα την κατά γράμμα απόδοση (αυτό το ήξερα, όπως είναι προφανές από αυτά που έγραψα) αλλά όπως σημείωσα, την ουσία πίσω από αυτόν τον χαρακτηρισμό, ο οποίος συν τοις άλλοις είναι και λανθασμένος μιας και έχει όπως όλα τα υπόλοιπα ψηφιακά συνθ του κόσμου dedicated DSP chips (δυο της Analog Devices).
Να στο εξηγήσω εγώ.

Έχω το Roland Jupiter 6.

H Arturia έβγαλε σε λογισμικό το Jupiter 8 που είναι ανώτερο από το Jupiter 6 ...

Όμως το plug in ναί μέν είναι καλό σε ήχο, ναί μένθυμίζει Jupiter,

αλλά  το Jupiter 6  το "σκέπάζει" σε ήχο είτε σε σύγκριση ένα - ένα, είτε μέσα στην μίξη.

Θα συμβούλευα το φίλο να πάρει κάποιο μεταχειρισμένο αναλογικό της εποχής.

Όσο για service να μήν στενοχωριέται, υπάρχουν τα πάντα αλλά σαφώς κοστίζουν. 

Από την άλλη ... και με vst παίζω μιά χαρά.

ο ακροατής δεν γνωρίζει οτι το real thing θα έπαιζε καλύτερα.

Αν μάλιστα είναι τζαμπατζής του mp3 ... δεν θα καταλάβει απολύτως τίποτα.  ;D

Φίλε Ιχνηλάτη, είναι λίγο εκτός θέματος όσα έγραψες γιατί αφενός δε μιλάμε για reissue κάποιου κλασσικού synth (είναι άλλο καπέλο αυτή η υπόθεση) και αφετέρου, δε μιλάμε για VSTs, μιας και το Origin είναι ένα hardware synth, ασχέτως τί τρέχει κάτω από τα καλύμματα.

Πέραν αυτού, είναι τραγικό το λάθος να απορρίπτεται συλλήβδην μια ολόκληρη κατηγορία οργάνων αποκλειστικά και μόνο για λόγους τεχνολογίας (π.χ. PC σε συσκευασία keyboard).

Το ζήτημα για μένα είναι ο ήχος που παράγει ένα μηχάνημα και δεν μπορώ να θεωρήσω ατάκες του στυλ "δεν περνάει ρευματάκι από τα VCOs" σοβαρές γιατί είναι κολλήματα, όχι επιχειρήματα.

Θα ψηφίσω κι εγώ Ανδρομέδα στην προκειμένη, κυρίως γιατί πιστεύω ότι είναι ένα όργανο με φοβερό χαρακτήρα και πολύ ξεχωριστό σε σχέση με τα υπόλοιπα αναλογικά synths που κυκλοφορούν.

πλήρως.

θα παρακαλουσα να μη συνεχιστει παραπερα το θεμα με απαντησεις σε αυτα που ειπα γιατι ειναι off topic με αυτο που ζηταει ο ruffneck.

Δεν μπορω να επιφερω καμια (σοβαρη) γνωμη γιατι δεν εχω δει κανενα απο τα δυο αλλα σαν λιγο πιο "συντηρητικος" σε καποια θεματα θα προτιμουσα Ανδρομεδα. (αν και πιο πολυ θα προτιμουσα ενα μερος στην αθηνα οπου θα ειχα την δυνατοτητα να ακουσω και τα δυο..)

To andromeda έχει δουλέψει για λίγο καιρό στα χέρια μου και είναι ένα εκπληκτικό όργανο.Το origin από την άλλη έχει κάτι εκπληκτικό δηλ. τη δυνατότητα να πάρεις τα φίλτρα από τα legend synths (cs80,minimoog,prohet vs κτλ.) και να τοποθετήσεις όπου εσύ θέλεις.Με λίγα λόγια μιλάμε για μια εντελώς ξεχωριστή σύνθεση ήχου που δεν έχει ξαναγίνει σε synth  με τόση μεγάλη γκάμα επιλογής φίλτρων.Πάντως είναι κρίμα να το κρίνουμε σαν συσκευασία pc σε keyboard από την στιγμή που έχει δύο δυνατά dsp μέσα του αυτό το οργανάκι.Μην ξεχνάμε ότι το virus ΤΙ-ΤΙ2 στο DSP βασίζετε αλλά βγάζει εκπληκτικό ήχο.Οπότε εδώ πέφτει και μια νέα ερώτηση Analog synthesis(andromeda) ή prototype synthesis(origin)?

ruffneck είπε:
Ανάμεσα σε αυτά τα δύο που προαναφέρω ποιο θα προτιμούσατε και γιατί σε θέμα dance music(trance,house)?
Τα κλασσικά sawtooth (sawteeth ?  ;D) που ακούει κανείς σε διάφορα tranceοειδή - χορευτικοειδή clubs, στο Andromeda βγαίνουν σε 3 λεπτά.  :D

Τα resonant basses ala Moog που βγάζει το Andromeda είναι απλώς καταστροφικά: με χαμηλό cutoff frequency και αρκετό resonance (και τα φίλτρα συνήθως σε σειριακή τοπολογία) το Andromeda κατεβαίνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χαμηλά, οπότε μπορεί εύκολα κανείς να πετύχει τις subsonic frequencies. Φυσικά, χρειάζεται και ένα ζευγάρι καλά ηχεία για να αντιληφθεί κανείς τις εν λόγω συχνότητες.

Στον τομέα pads, δεν θα αναφέρω τίποτε πέραν του ότι δεν έχω ξανακούσει πιο πλούσιο και 3D ήχο, όταν απενεργοποιηθούν τα onboard FX και δρομολογηθεί ένα πολύ καλό FX unit στην θέση τους. Στην κυριολεξία πλημμυρίζει ο χώρος...  :D (Yes, I am much too sentimantal  ;D)

Υπάρχει δε, και μία γκάμα ήχων η οποία δύσκολα βγαίνει στο Andromeda, κυρίως γιατί πέραν του hands-on interface είναι ένα πολύ πλούσιο σε δυνατότητες synthesizer οι οποίες δεν εκμαιεύονται τόσο εύκολα. Λίγοι γνωρίζουν ότι μπορεί π.χ. να αναποδογυρίσει το κλαβιέ, ή ότι υπάρχει optimisation engine για διάφορους ήχους, ή ότι η modulation wheel μπορεί να επαναπρογραμματιστεί, να δρομολογηθεί σε 800 παραμέτρους και να ξεκινάει το sequencer, κ.λ.π.  ;D

Γενικά μιλώντας είναι ένα δύσκολο synthesizer και ελπίζω να μπορέσεις να το βρεις, γιατί πρόσφατα κάποιος γνωστός μου ζήτησε να αγοράσει ένα και στάθηκε άτυχος. Φήμες λένε ότι η Alesis παράγει το Andromeda ανά εξάμηνο και ότι πρέπει να γίνει παραγγελία εκ των προτέρων. Πολλά online-shops διαφημίζουν ότι το έχουν σε stock αλλά στην πραγματικότητα δεν το έχουν.

Υπάρχει κάποιος που έχει ακούσει και το origin?
Το έχω ακούσει, αλλά μόνο μέσω YouTube και όχι live. Το πρώτο demo που άκουσα ήταν.. ας πούμε... απαράδεκτο;; Το δεύτερο και τρίτο σαφώς καλύτερα αλλά απέχουν αρκετά από το να δελεάσουν κάποιον να το αγοράσει κατ ευθείαν.

Το concept του να μπορεί κάποιος να δρομολογεί CS80 ταλαντωτές σε Minimoog φίλτρα και ARP 2600 περιβάλλουσες είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον, πλην όμως θα χρειαστεί κάποιος ένα CS80, ένα Minimoog και ένα ARP 2600  ;D Αυτά που υπάρχουν στο Origin (τα οποία βέβαια είναι σχεδόν ίδια με τις software εκδόσεις τους) είναι πολύ καλά και καλοδεχούμενα αλλά δεν είναι τίποτε παρά διαφορετικά flavors ταλαντωτών, φίλτρων κλπ και ως τέτοια πρέπει να εκτιμηθούν. Αν εκτιμηθούν ως τέτοια, τότε φρονώ πως το Origin είναι ένα πολύ αξιόλογο synthesizer.

Το rack Origin είναι καλαίσθητο, το keyboard Origin είναι απαράδεκτο.  :D

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back