Arturia keyboard synths

akra2

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Ερώτηση:

Τα μικρά keyboards της Arturia (Factory experience κ.τ.λ.) παρόλο που γράφουν, ότι είναι synths, πρόκειται για έναν απλό συνδυασμό MIDI και Software (exhibition των analog Moog).Σωστά;

Παρόλαυτα γιατί δηλώνονται ως synthesizers;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Διότι ο συνδυασμός του keyboard μαζί με το software που δίνει η Arturia είναι όντως ένα synthesizer. Τι να δηλώνονται δηλαδή;

Το Analog Factory Experience που έχω είναι πολύ ικανοποιητικό ως keyboard, σαφώς καλύτερο από άλλα που κυκλοφορούν στην ίδια περίπου τιμή.

Και βέβαια, πρέπει να ξέρεις ότι γενικώς τα software synths σε τιμή μέχρι 500 ευρώ (τουλάχιστον) είναι καλύτερα ως synths από τα hardware synths μέχρι 500 ευρώ (τα οποία συχνά είναι για πέταμα).

Mάλιστα.

Δεν ήξερα, ότι είχε κάνει τόσο σοβαρή δουλειά η Arturia με τα εν λόγω synths.Είδα όλη τη σειρά (ξεκινάει από τα 150Ευρώ το The Player και φτάνει μέχρι τα ~300 το Factory Experience).

Είναι τόσο καλή η ποιότητα;Διάβασα για τους ήχους της Moog, αλλά μπορεί να φτάσει το επίπεδο και τη ζεστασιά τους;

Είδα και μερικά video με demo κ.τ.λ., αλλά δεν κατάφερα να βγάλω συμπεράσματα..

pla.g είπε:
Είναι τόσο καλή η ποιότητα;Διάβασα για τους ήχους της Moog, αλλά μπορεί να φτάσει το επίπεδο και τη ζεστασιά τους;
Όχι, δεν μπορεί.

Αλλά αυτή η διαπίστωση έχει θεωρητική σημασία και μόνον. Όπως ξέρεις, τα πρωτότυπα όργανα δεν υπάρχουν πλέον. Ενώ δεν υπάρχουν, οι μύθοι γύρω από αυτά γίνονται διαρκώς περισσότεροι. Η Arturia προσπαθεί να "μιμηθεί" τον ήχο τους για εκείνους που φαντάζονται πως ακουγόντουσαν (όλους εμάς δηλαδή), όχι για εκείνους που τα είχαν.

Ωραία  ;D

Ας το θέσω αλλιώς λοιπόν:Τυχαίνει να είμαι χρήστης κάποιων μηχανημάτων της Moog, κυρίως όμως πετάλια κιθάρας.Γνωρίζω την ποιότητα της Moog και δηλώνω μεγάλος fan.

Σε περίπτωση, που αγόραζα ένα synth της Arturia, θα έμενα ικανοποιημένος από την ποιότητα του;

pla.g είπε:
Ωραία  ;D

Ας το θέσω αλλιώς λοιπόν:Τυχαίνει να είμαι χρήστης κάποιων μηχανημάτων της Moog, κυρίως όμως πετάλια κιθάρας.Γνωρίζω την ποιότητα της Moog και δηλώνω μεγάλος fan.

Σε περίπτωση, που αγόραζα ένα synth της Arturia, θα έμενα ικανοποιημένος από την ποιότητα του;
Ειλικρινά, δεν ξέρω.

Αλλά μπορείς πάντα να κατεβάσεις ένα demo και να το διαπιστώσεις μόνος σου.

Η διεύθυνση είναι : http://www.arturia.com/evolution/en/downloads/demos.html

Εκτιμώ, ότι αρχικά θα μείνεις ευχαριστημένος, αλλά αυτό θα οφείλεται στην πρώτη εντύπωση. Θα πρέπει να δοκιμάσεις να κάνεις κάτι με το synth για να δεις αν η αρχική αίσθηση διαρκεί, ή όχι.

Διάβασα για τους ήχους της Moog, αλλά μπορεί να φτάσει το επίπεδο και τη ζεστασιά τους;
Σίγουρα όχι, αλλά είναι το πιο πειστικό (το moog modular) που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο είδος του. Το δουλεύω περίπου 3 χρόνια και δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ, άσε που είναι και ελαφρύ για τον υπολογιστή (ακόμα το έχω στο παλιό Pentium 4 με 1,5GB Ram και πάει σφαίρα).

WilliamSats είπε:
Σίγουρα όχι, αλλά είναι το πιο πειστικό (το moog modular) που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο είδος του. Το δουλεύω περίπου 3 χρόνια και δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ, άσε που είναι και ελαφρύ για τον υπολογιστή (ακόμα το έχω στο παλιό Pentium 4 με 1,5GB Ram και πάει σφαίρα).
Εμένα η εμπειρία μου ήταν διαφορετική με το συγκεκριμένο synth. Έτρεχε μεν, αλλά ήταν ξεκάθαρα "βαρύτερο" από άλλα της εποχής του.

Εδώ πρέπει να προσθέσουμε ότι τα περισσότερα hardware synthesizer σήμερα είναι ακριβώς αυτό: keyboard controller + ένας επεξεργαστής που τρέχει ειδικό software.

Η ψευδαίσθηση ότι υπάρχει point to point κύκλωμα με γεννήτριες ήχου (αυτό εννοούμε αναλογικό) όπως ήταν τα σύνθια το '70, απλά πρέπει να πάψει αφού δεν κυκλοφοράει τίποτα τέτοιο από τις γνωστές μεγάλες εταιρείες συνθετητών εδώ και τουλάχιστον 2 δεκαετίες.

Δεν κυκλοφορουν πλεον πληρως αναλογικα synth? Δεν ασχολουμαι με το χωρο, οποτε δε ξερω τι κατασταση επικρατει...απο οτι ειδα, τα περισσοτερα οντως τα χαρακτηριζουν virtual analog (@@ analog δηλαδη), αλλα δε θα υπαρχει και καποιο πληρως αναλογικο? Κανα moog? H κινηθηκαν και αυτα σε virtual analog κατευθυνση?

Λέω να δοκιμάσω την τύχη μου με το Arturia.Ήμουν μεταξύ του να αγοράσω ένα Sampler ή να καταφύγω σε κάτι νέο με πλήκτρα και με πείθει άσχημα.Πριν από λίγο μάλιστα έκανα μία δοκιμή το demo και μπορώ να πω, ότι είναι αρκετά δουλεμένα τα samples.

odis13 είπε:
Δεν κυκλοφορουν πλεον πληρως αναλογικα synth? Δεν ασχολουμαι με το χωρο, οποτε δε ξερω τι κατασταση επικρατει...απο οτι ειδα, τα περισσοτερα οντως τα χαρακτηριζουν virtual analog (@@ analog δηλαδη), αλλα δε θα υπαρχει και καποιο πληρως αναλογικο? Κανα moog? H κινηθηκαν και αυτα σε virtual analog κατευθυνση?
Απ'όσο ξέρω κυκλοφορούν αναλογικά synths, απλά οι τιμές τους είναι τραγικά υψηλές.Πρόσφατα έτυχε να ακούσω από κοντά ένα μηχάνημα-ρέπλικα του Ondes Martenot, που κοστίζει ~4000 Ευρώ.

Η Moog επίσης δεν κυκλοφορεί ακόμα πλήρως αναλογικά synthesizers + πετάλια;Η αναλογικότητα είναι το βασικό μότο της εταιρίας άλλωστε.

Είμαι 100% σίγουρος για το Voyager, ότι λειτουργεί με γεννήτριες ήχου.

Ολα τα synthesizer έχουν γεννήτριες ήχου. Διαφέρουν στο είδος και την υλοποίηση. Δεν είναι αυτό που κάνει κάτι αναλογικό.

Αναλογικά συνθ υπάρχουν όπως το μονοφωνικό Moog Voyager που έχει αναλογική μηχανή και επίσης κάποιες άλλες υλοποιήσεις από μπουτικ (πολύ μικρες) κατασκευάστριες σε αστρονομικές τιμές.

Ρωτησα επειδη ειχαμε σκεφτει πριν απο καποιο καιρο, μαζι με ενα συνφοιτητη μου, να ασχοληθουμε με την σχεδιαση & prototyping ενος απλου αναλογικου συνθ περιορισμενων δυνατοτητων, βασισμενο σε σχεδιασεις του 70, κλασσικες ή μη...Ειχα αρχισει να μαζευω και την απαραιτητη βιβλιογραφια πανω στο θεμα μαλιστα, καθοτι οπως ανεφερα δεν εχω πολυπαρακολουθησει τον χωρο γενικα.

Το εγχειρημα μπηκε "στο ψυγειο" λογω ελλειψης πορων και χρονου. Αρχιζω ομως να το ξανασκεφτομαι...ειδικα αν υπαρχει ελλειψη τετοιων μηχανηματων απο την αγορα ενω υπαρχει ζητηση απο το αγοραστικο κοινο, ισως αξιζει να το δουμε λιγο πιο θερμα το θεμα.

Αnyway, sorry για το hijack  :)

odis13 είπε:
Το εγχειρημα μπηκε "στο ψυγειο" λογω ελλειψης πορων και χρονου. Αρχιζω ομως να το ξανασκεφτομαι...ειδικα αν υπαρχει ελλειψη τετοιων μηχανηματων απο την αγορα ενω υπαρχει ζητηση απο το αγοραστικο κοινο, ισως αξιζει να το δουμε λιγο πιο θερμα το θεμα.
Χρόνος = χρήμα και λείπει απ' όλους μας. Μην παρασύρεσαι... αν θες να δεις ποια ακριβώς ζήτηση υπάρχει γι' ακριβά synthesizer, δεν έχεις παρά να δεις ποιες είναι οι πωλήσεις πραγμάτων όπως το Oasys σε παγκόσμιο επίπεδο, δηλ. τίποτε το αξιοπρόσεκτο.

Είτε υπήρχε (και πολλές φορές ΔΕΝ υπήρχε) κάτι αξιοπρόσεκτο στα αναλογικά synths, η εποχή τους έχει περάσει και δεν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ. Αν έχεις ταλέντο στο να φτιάχνεις synthesizers φτιάξε ένα καλό σε Java (δεν υπάρχει ούτε ένα στον πλανήτη της προκοπής) ή σε Flash (υπάρχουν, αλλά όχι σε καλή διαθεσιμότητα), είτε σε Csound (οπότε θα το αγοράσω εγώ, σε διαβεβαιώνω).

odis13 είπε:
Δεν κυκλοφορουν πλεον πληρως αναλογικα synth?
Η αγορά είναι γεμάτη πλέον με αναλογικά synthesizers (ModCan, STS, Buchla, synthesizers.com, Helmtronic, Analog Systems, Doepfer, Vermona, Moog, DSI, Wiard, STS/Serge, Cynthia, MOTM, Cwejman,κ.λ.π.)

Απλά δεν είναι Roland, Korg, Yamaha. Ε και; We have shitted ourselves and the boat has toppled.  ;D

Κανα moog?
Voyager, Voyager rack και Voyager OS (το οποίο δεν παράγεται πλέον)

Απ'όσο ξέρω κυκλοφορούν αναλογικά synths, απλά οι τιμές τους είναι τραγικά υψηλές.
Μάντεψε λοιπόν πόσο κάνει αυτό το διφωνικό αναλογικό που έχω παραγγείλει από Γερμανία:

4699784854_9127bf2114_b.jpg

;)

100 ευρω

anyway..το θεμα ηταν η Arturia...

παντως προσωπικα τα βλεπω εργαλεια δουλειας και ποσο προχωρουν το εργο που εχω στο μυαλλο και στα δαχτυλα μου,ειτε ειναι αναλογικα,ειτε ειναι προσωμοιωτες αναλογικου,ειτε ειναι ψηφιακα workstations.

Korgious είπε:
παντως προσωπικα τα βλεπω εργαλεια δουλειας και ποσο προχωρουν το εργο που εχω στο μυαλλο και στα δαχτυλα μου,ειτε ειναι αναλογικα,ειτε ειναι προσωμοιωτες αναλογικου,ειτε ειναι ψηφιακα workstations.
Φυσικά και είναι εργαλεία... για τους λογικούς μουσικούς.

Υπάρχουν και άλλες κατηγορίες όμως... των κακομαθημένων πλουσιόπαιδων, των ανθρώπων που πιστεύουν ότι θα αγοράσουν ένα vintage αναλογικό και θα αναρριχηθούν σε επίπεδα Jarre ως δια μαγείας, των μανιωδών συλλεκτών που τα επιδεικνύουν όπως κάνουν τα παιδάκια τα pokemon τους, κ.λ.π.

100 ευρω
You wish. :D

trolley είπε:
Αν έχεις ταλέντο στο να φτιάχνεις synthesizers φτιάξε ένα καλό σε Java (δεν υπάρχει ούτε ένα στον πλανήτη της προκοπής) ή σε Flash (υπάρχουν, αλλά όχι σε καλή διαθεσιμότητα), είτε σε Csound
Τωρα κοιταω την Csound και φαινεται απλα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ οχι μονο για ενα τετοιο εγχειρημα αλλα και για πολλα αλλα που εχω στο μυαλο μου (ο χωρος του signal processing ειναι ο τομεας στον οποιο αρχιζω να κινουμαι ακαδημαικα).

Κοιτα να δεις τι μαθαινεις...

odis13 είπε:
Τωρα κοιταω την Csound και φαινεται απλα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ οχι μονο για ενα τετοιο εγχειρημα αλλα και για πολλα αλλα που εχω στο μυαλο μου (ο χωρος του signal processing ειναι ο τομεας στον οποιο αρχιζω να κινουμαι ακαδημαικα).

Κοιτα να δεις τι μαθαινεις...
Αν δεν ήξερες τη Csound και την άκουσες από 'μένα (παρ' ότι την έχουμε αναφέρει και άλλες φορές στο παρελθόν, και εγώ και ο OurDarkness), τότε χρωστάς μπυρίτσα... :)

Αν θέλεις και άλλες τέτοιες πληροφορίες, πες μου να σε αρρωστήσω... μέχρι τότε, δες τι μπορεί να γίνει με flash (αλλά πρόσεχε μη λιποθυμήσεις).

http://www.audiotool.com/app

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back