Όχι, δεν μπορεί.pla.g είπε:Είναι τόσο καλή η ποιότητα;Διάβασα για τους ήχους της Moog, αλλά μπορεί να φτάσει το επίπεδο και τη ζεστασιά τους;
Ειλικρινά, δεν ξέρω.pla.g είπε:Ωραία ;D
Ας το θέσω αλλιώς λοιπόν:Τυχαίνει να είμαι χρήστης κάποιων μηχανημάτων της Moog, κυρίως όμως πετάλια κιθάρας.Γνωρίζω την ποιότητα της Moog και δηλώνω μεγάλος fan.
Σε περίπτωση, που αγόραζα ένα synth της Arturia, θα έμενα ικανοποιημένος από την ποιότητα του;
Σίγουρα όχι, αλλά είναι το πιο πειστικό (το moog modular) που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο είδος του. Το δουλεύω περίπου 3 χρόνια και δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ, άσε που είναι και ελαφρύ για τον υπολογιστή (ακόμα το έχω στο παλιό Pentium 4 με 1,5GB Ram και πάει σφαίρα).Διάβασα για τους ήχους της Moog, αλλά μπορεί να φτάσει το επίπεδο και τη ζεστασιά τους;
Εμένα η εμπειρία μου ήταν διαφορετική με το συγκεκριμένο synth. Έτρεχε μεν, αλλά ήταν ξεκάθαρα "βαρύτερο" από άλλα της εποχής του.WilliamSats είπε:Σίγουρα όχι, αλλά είναι το πιο πειστικό (το moog modular) που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο είδος του. Το δουλεύω περίπου 3 χρόνια και δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ, άσε που είναι και ελαφρύ για τον υπολογιστή (ακόμα το έχω στο παλιό Pentium 4 με 1,5GB Ram και πάει σφαίρα).
Απ'όσο ξέρω κυκλοφορούν αναλογικά synths, απλά οι τιμές τους είναι τραγικά υψηλές.Πρόσφατα έτυχε να ακούσω από κοντά ένα μηχάνημα-ρέπλικα του Ondes Martenot, που κοστίζει ~4000 Ευρώ.odis13 είπε:Δεν κυκλοφορουν πλεον πληρως αναλογικα synth? Δεν ασχολουμαι με το χωρο, οποτε δε ξερω τι κατασταση επικρατει...απο οτι ειδα, τα περισσοτερα οντως τα χαρακτηριζουν virtual analog (@@ analog δηλαδη), αλλα δε θα υπαρχει και καποιο πληρως αναλογικο? Κανα moog? H κινηθηκαν και αυτα σε virtual analog κατευθυνση?
Χρόνος = χρήμα και λείπει απ' όλους μας. Μην παρασύρεσαι... αν θες να δεις ποια ακριβώς ζήτηση υπάρχει γι' ακριβά synthesizer, δεν έχεις παρά να δεις ποιες είναι οι πωλήσεις πραγμάτων όπως το Oasys σε παγκόσμιο επίπεδο, δηλ. τίποτε το αξιοπρόσεκτο.odis13 είπε:Το εγχειρημα μπηκε "στο ψυγειο" λογω ελλειψης πορων και χρονου. Αρχιζω ομως να το ξανασκεφτομαι...ειδικα αν υπαρχει ελλειψη τετοιων μηχανηματων απο την αγορα ενω υπαρχει ζητηση απο το αγοραστικο κοινο, ισως αξιζει να το δουμε λιγο πιο θερμα το θεμα.
Η αγορά είναι γεμάτη πλέον με αναλογικά synthesizers (ModCan, STS, Buchla, synthesizers.com, Helmtronic, Analog Systems, Doepfer, Vermona, Moog, DSI, Wiard, STS/Serge, Cynthia, MOTM, Cwejman,κ.λ.π.)odis13 είπε:Δεν κυκλοφορουν πλεον πληρως αναλογικα synth?
Voyager, Voyager rack και Voyager OS (το οποίο δεν παράγεται πλέον)Κανα moog?
Μάντεψε λοιπόν πόσο κάνει αυτό το διφωνικό αναλογικό που έχω παραγγείλει από Γερμανία:Απ'όσο ξέρω κυκλοφορούν αναλογικά synths, απλά οι τιμές τους είναι τραγικά υψηλές.
Φυσικά και είναι εργαλεία... για τους λογικούς μουσικούς.Korgious είπε:παντως προσωπικα τα βλεπω εργαλεια δουλειας και ποσο προχωρουν το εργο που εχω στο μυαλλο και στα δαχτυλα μου,ειτε ειναι αναλογικα,ειτε ειναι προσωμοιωτες αναλογικου,ειτε ειναι ψηφιακα workstations.
You wish.100 ευρω
Τωρα κοιταω την Csound και φαινεται απλα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ οχι μονο για ενα τετοιο εγχειρημα αλλα και για πολλα αλλα που εχω στο μυαλο μου (ο χωρος του signal processing ειναι ο τομεας στον οποιο αρχιζω να κινουμαι ακαδημαικα).trolley είπε:Αν έχεις ταλέντο στο να φτιάχνεις synthesizers φτιάξε ένα καλό σε Java (δεν υπάρχει ούτε ένα στον πλανήτη της προκοπής) ή σε Flash (υπάρχουν, αλλά όχι σε καλή διαθεσιμότητα), είτε σε Csound
Αν δεν ήξερες τη Csound και την άκουσες από 'μένα (παρ' ότι την έχουμε αναφέρει και άλλες φορές στο παρελθόν, και εγώ και ο OurDarkness), τότε χρωστάς μπυρίτσα...odis13 είπε:Τωρα κοιταω την Csound και φαινεται απλα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ οχι μονο για ενα τετοιο εγχειρημα αλλα και για πολλα αλλα που εχω στο μυαλο μου (ο χωρος του signal processing ειναι ο τομεας στον οποιο αρχιζω να κινουμαι ακαδημαικα).
Κοιτα να δεις τι μαθαινεις...