- Πόντοι
- 18
Πολλές άγνωστες λέξεις σε ένα post.
Στον Καιάδα θα πάει.
Τα έχω ψάξει λίγο δεν μου είναι εντελώς άγνωστα. Θα κατεβάσω άμα είναι Reaper να δω την διαφορά με audacity και επίσης θα δω τι ακριβώς είναι το monitoring και πως βοηθάει. Έχει ένα κουμπί το audio interface μου που λέει monitoring αλλά δεν ξέρω τι κάνει. Για το clipping όμως έχω καταλάβει πως να ρυθμίζω το gain για να το αποφύγω.
Γενικά στο τελευταίο κομμάτι που ακούγετε σαν να το ηχογράφησα από μικρόφωνο, το λάθος που πιστεύετε ότι βρίσκεται, στο πεταλάκι (gain, equalizer κτλ) ή στον λάθος τρόπο που χρησιμοποιώ το audio interface και το DAW (audacity)? To παίξιμο μου είναι μακριά από τέλειο, αλλά πιστεύω είναι ικανοποιητικό.
Α επίσης για τους ASIO drivers, κανένα DAW μέχρι τώρα που χρησιμοποίησα δεν αναγνωρίζει το audio interface μου. Πρέπει να διαλέξω Windows mixer extensive η όπως λέγετε τέλος πάντων.
Ουτε το DAW θα σε βοηθησει να γινεις ρυθμικο τερας, ουτε καν το ωδειο. Ειναι καθαρα θεμα σκαψιματος- εξασκησης και IMHO στο τοπ επιπεδο παιζει και το νευρολογικο συστημα η κατι τετοιο τελος παντων.
Το να χανεις χρονο σε ψαλιδια και DAW πατεντες, μονο κακο θα σου κανουν. Αν μπορουσα θα σε πηγαινα πισω στο χρονο, να δεις τι γκρουβα εβγαινε με σωστα ρυθμικα και ΜΠΟΜΠΙΝΑ, ξερεις, αυτη η γκρουβα που σκανε ολα μαζι στο ms και ακουγονται κατι απροσδιοριστα ΟΥΜΦ γιατι σκανε ολα στην ιδια φαση ? Αυτο το πραγμα κανενα ψαλιδι δε θα στο δωσει, και κανενα ωδειο δε θα στο μαθει, μονο ατελειωτες ωρες εξασκησης, και μικρη ηλικια, διοτι τωρα το μονο ΟΥΜΦ που βγαινει ειναι οταν ανεβαινω καμια σκαλα. ?
Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα τι λες. Γενικά εννοείς πως με την εμπειρία θα μάθω σιγά σιγά να είμαι μέσα στον ρυθμό καθώς κάνω ηχογράφηση ένα ολόκληρο τραγούδι;
Γενικά πάντως δεν χρησιμοποιώ πατέντες και editing κόλπα με audacity επειδή δεν ξέρω τίποτα. Τα περισσότερα που ηχογράφησα μέχρι τώρα είναι καθαρά παίξιμο δικό μου προσπαθώντας να μπω στον ρυθμό και στο σωστό σημείο που σταμάτησα (όταν ηχογραφώ σε κομμάτια δηλαδή).
Τελευταία επεξεργασία από moderator: