Είμαι μάλλον ο τελευταίος που θα θεωρήσει τον εαυτό του "ειδικό". ΔΕΝ είμαι και ΔΕΝ ήμουν ύτε θα γίνω ποτέ.
Ξανα-γράφω και κλείνω γιατί ίσως να ήμουν ολίγον φάουλ ή ίσως παραπλάνησα - παραπληροφόρησα.
ΟΚ και μετρονόμος χρειάζεται και δάσκαλος και η καλή κιθάρα και ο ακριβός λαμπάτος ενισχυτής.
Τίποτα δεν είναι άχρηστο.
Αλλά στην αρχή? Τώρα που ακόμα δεν ξέρουμε ούτε πως να κρατάμε μια κιθάρα? Που δεν ξέρουμε αν θα καταφέρουμε να κολλήσουμε το μικρόβιο?
Γράφω και μια πρόταση και (ελπίζω) Όλα Καλά.
- για αρχή μάλλον δεν θα έπαιρνα κάτι από ΙΝΕΤ, θα προτιμούσα κάτι οικονομικό από Ελλάδα, από μαγαζί που μπορεί να με υποστηρίξει για τα πρώτα μου βήματα. Που να μπορώ να συννενοηθώ με τους πωλητές, να ακουμπίσω την κιθάρα, να την ακούσω, να μου την σετάρουν ΣΩΣΤΑ και να έχω το θάρρος να ξαναπεράσω και να τους πρήξω με καμμιά δεκαριά ερωτήσεις - απωρίες που θα μου δημιουργηθούν.
- για ενισχυτή, πάλι θα απέφευγα λαμπάτες λύσεις. Καλοί και άγιοι οι λαμπάτοι, αλλά για αρχή θα προτιμούσα κάτι απλό σε τρανζίστορ, ίσως με drive και 3πλό eq ώστε να μάθω λίγο να παίζω / να διαμορφώνω τον ήχο ως προς τα πολύ βασικά.
- πεταλάκια, μετρονόμοι και λοιπα αξεσουάρ, λίιιιιγοοο πιο μετά. Να πορωθώ λίγο στην αρχή, να καταλάβω και τι πραγματικά μου λείπει.
Για αρχή ατελειώτες ώρες με ότι έχω, πολύ ακρόαση μουσικής, "τζαμάρισμα" δίπλα στο ηχοσύστημά μου (ακόμα και αν παίζω μόνο 3 συγχορδίες, ξανά και ξανά) με τα αγαπημένα μου τραγούδια.
Επίσης, ο φίλος - κιθαρίστας ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΦΟΔΙΟ, πιο απαραίτητο από marshall full stack και
fender stratocaster. Κολλάμε από κοντά και ρουφάμε γνώση.....
Σωστοί οι "από πάνω" φίλοι, και Marathon εννοείτε ότι δεν ήταν ειρωνικό το ύφος σου, το κατάλαβα, απλά ο γραπτός λόγος δεν είναι από τα θετικά μου ....