cubase απορία σε mac mini και cubase

Αν θέλουμε να ειμαστε σοβαροι ουτε τα μπιτ ουτε οι δειγματοληψίες εχουν σχέση με την ποιότητα ήχου. Ειναι καθαρα θέμα software, αν εχεις samplitude εχεις καλυτερο ηχο :)

**πλάς σε αρμέγουν σαν αγελάδα με κάθε update.

Σοβαρά ομως, δεν νομιζω να χρειαζεσαι cd για να κανεις ηνστολ το cubase. Σε mac και εγω θα το σκεφτόμουν το logic στα λεφτά που ειναι, αν και δεν ξερεις ποτε, μπορει να αποφασισουν να πάνε την επομενη βερσιον σε cloud...

Οσο για το μάκ-πισι, αυτη την στιγμη γράφω σε ενα macbook mid 2012,  το οποιο εχει αποφασισει την τελευταια εβδομαδα να κολλάει καθε 4-5 λεπτά οταν ειμαι στο νετ. Ενα imac που ειχα μεχρι πρόσφατα υπερθερμενόταν και εκλεινε οποτε ηθελε. Ενα macbook φιλου αφου του εριξε νερό πηγε για πέταμα , 1300 ευρώ ετσι απλά.

Δεν ειναι λοιπον ανώτερα. Oταν δουλεουν δουλέουν καλά, αλλα το τραγικό ειναι οτι οταν δεν δουλευουν σχεδον ποτέ δεν μαθαινεις το γιατι…

Μάλλον ο μτ μας..γράφει από κινητο  :)

Από ποιά οπτική εξετάζουμε το ζήτημα 32 vs 64bit?

Από τη μεριά του προγραμματιστή (δεν ειμαι) προφανώς και το μόνο θέμα είναι το πόση μνήμη μπορεί να αξιποιηθεί.

ΟΚ.

Από τη μερια του μουσικου-παραγωγου-συνθέτη όμως (ειμαι) δεν νομίζω να τίθεται καν ζήτημα τι είναι καλύτερο. Φυσικά και το 64bιτο ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ του 32bitου!!!

Χρησιμοποιώ μεγαλύτερα δείγματα, περισσότερα ''βαρια'' plugins και περισσότερα κανάλια. Ναι είμαι ''διεστραμμένος'' και θέλω να χρησιμοποιώ το iZotope Ozone 5 σε ΚΑΘΕ κανάλι μου (απο τα  80-100 μου) σαν default compressor και eq. (λεμε τώρα  ;). Χρησιμοποιώ 1Gb δείγμα πιάνου, 1,5Gb τύμπανα, 1,2Gb μπάσσο, καμιά 15αριά ορχηστρικά σύνολο 2Gb, ό,τι plugin μου κατέβει όσες φορές θέλω κλπκλπ.

Ε, αυτό δεν ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ?!!!  :)

ev88 είπε:
Φυσικά και το 64bιτο ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ του 32bitου!!!
Άλλο όμως το υπερτερεί (που όντως υπερτερεί γι' αυτό και θεωρείται αναβάθμιση) κι άλλο το ακούγεται καλύτερα. ;)

Εδω προσπαθουμε να μαθουμε οσο περισσοτερα μπορουμε για ηχοληψια κα μιξη, αλλα τελικα μου φαινεται θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε...

Λεγοντας για αυτο, ειναι σαν να λεμε οτι ενας υπολογιστης με γρηγορο cpu εχει καλυτερο ηχο απ εναν αλλο

Πιο γρηγορος κτλ υπολογιστης, στα χερια και αυτια αυτου που ξερει, βαζει περισσοτερα καλουδια κα ετσι μπορει να εχει καλυτερο αποτελεσμα
Τα περισσοτερα....καλουδια...σπανια φερνουν καλυτερο αποτελεσμα...το αντιθετο μαλιστα ;)

Τωρα αν μιλαμε για καθαρα vst based μουσικη και....100 καναλια (αληθεια ΤΙ να τα κανει καποιος τα 100 καναλια ποτε μου δεν το καταλαβα) με 42 plug ins στο καθενα....εκει ναι οσο πιο πολυ RAM εχεις τοσο καλυτερα για να μη γονατισει το συστημα....αλλα και παλι δεν θα ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ καλυτερα... ;)

Superfunk είπε:
αληθεια ΤΙ να τα κανει καποιος τα 100 καναλια ποτε μου δεν το καταλαβα) με 42 plug ins στο καθενα....
Δεν το κατάλαβες γιατί η μουσική που γράφεις είναι του δημοτικού ;D ;D ;D

Ρώτα και εμάς που γράφουμε συμφωνικές ;)

κοιταξτε...σαφως ενα 64μπιτ προγραμμα ειναι κλτερο..εγω πιστευω πως επηρεαζει τν ηχο...οκ μπορει να ειναι και ιδεα μ..εκτος αυτου εχω διαβασει πολλα...σε καποιους ακομη ακουγονται οι επεξεργαστες, τα λειτουργικα, και πολλα αλλα!αλλα δυστυχως απο οτι μ φαινεται κανενας ουτε κ γω μπορει να αποδειξει τη διαφορα..εδω ολα ειναι υποκειμενικα..εγω πχ οταν εκτελω ας πουμε χρεη ηχοληπτη παραγω το δικο μ αποτελεσμα κ αυτο που ταιριαζει στην αισθητικη μ..υπαρχουν κ πραγματα που μπορει να ακουω μονο εγω ακομη κ τν ωρα π μιξαρω...το 64μπιτ αποδιδει καλυτερα σε ολους τους τομεις που ισως αυτο να συνεπαγεται με ωραιοτερο ηχο!

Σου ΞΑΝΑ-ΞΑΝΑ-ΞΑΝΑ-ΛΕΩ... ;D....οτι με βαση τη ΛΟΓΙΚΗ και την ΕΠΙΣΤΗΜΗ το ΜΟΝΟ που  (ισως) επηρεαζει το ΗΧΗΤΙΚΟ αποτελεσμα ειναι το SAMPLE RATE, το αν τρεχει στα 32 ή στα 64 bit εχει να κανει ΜΟΝΟ με τη λειτουργικοτητα...

Αν ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ (λογω βαριων project,αισθητικης,workflow ή απλα επειδη ετσι γουσταρεις) ΤΕΡΑΣΤΙΑ αποθεματα μνημης κανεις ΠΟΛΥ καλα και δουλευεις στα 64bit....αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι αν παρεις ενα project που δουλευει τελεια στα 32 bit & το ανοιξεις στα 64 θα εχεις ΚΑΛΥΤΕΡΟ ηχο.

Φιλε μου μτ,

μηπως ο,τι εχεις διαβασει το μπερδευεις με αυτο που υπαρχει στο sample rate που γραφεις στο προγραμμα, καθως πραγματικα οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερα;

Αλλά, άλλο το ενα και αλλο το αλλο ;)

φιλε μου δεν ειπα οτι αμα εχεις καρτα ηχχου τν 100ε με 26ε μικροφωνο και γραφεις 44.100 16 μπιτ και 64 μπαφερ σαηζ το 64μπιτο προγραμμα θα σε σωσει!αμαν!το προγραμμα ειναι η τελευταια πινελια!και το 64μπιτ εχει καμποσα καλουδια! αν θες να πετυχεις πολυ ωραιο αποτελεσμα πρεπει  να τα σκασεις και σε κονβερτορα και σε προενυσχητες και μικροφωνα και σε χωρο και σε μονιτορ συστημα...δε ξερω, μου φαινεται πως κολλησες πολυ σ αυτο..

μτ είπε:
...σε καποιους ακομη ακουγονται οι επεξεργαστες, .....
;D ;D ;D ;D ;D

Θέλω blind test τώρα. Βρες τον επεξεργαστή, ποιός είναι intel ποιός είναι amd. Όποιος βρεί και το μοντέλο δώρο εξοχικό στο Malibu.

Φίλε μτ, αυτοί που λένε ότι ακούνε διάφορα λένε μπούρδες, απλά και όμορφα. Όπως σου είπε ο SF και σου λέω κι εγώ το τελικό αποτέλεσμα, αυτό που στέλνεται στην κάρτα ήχου δηλαδή είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. Δεν υπάρχει mojo στα bits, πως αλλιώς να στο πω.

χαχαχαχαχαχαχα! λοιπον εγω απλα ενιωσα διαφορα! ενταξει δεν ειπα πως αυτο θα καθορισει το αποτελεσμα σου!στο κατω κατω πολλα αγγιζουν και την υποκειμενικοτητα..τι να πω!απλα ειναι καλο εφοσον εχεις τη δυνατοτητα να τερματιζεις οτι εχεις στν κατοχη σ..!και αν ειναι να παρεις κατι καινουριο να παρεις το καταλληλοτερα για τα λεφτα που δινεις!

Φίλε μτ, και όμως υπάρχει ένας απλός και επιστημονικά τεκμηριωμένος τρόπος να ελέγξεις αν το ηχητικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Null test λέγεται, μπορείς αν θέλεις να το ψάξεις, και ναι έχουν γίνει δοκιμές ανάμεσα σε διάφορα DAW συστήματα, μάλιστα αν θυμάμαι καλά ο γκουρού Νικόδημος είχε κάνει και εδώ ένα, με αποτελέσματα που δείχνουν πολλά.

ο φιλος μτ θα μπορουσε να εχει δίκιο αν υπάρχει σχέση μεταξυ τα μπιτ της εσωτερικης επεξεργασιας των plug-ins και των μπιτ του λειτουργικου συστηματος.

Αλλα το γεγονος οτι καποιος μπορει να χρησιμοποιησει περισσοτερα plug-ins κτλ κτλ δεν μπορει να παιζει κανενα ρόλο. Αλλωστε για αυτο υπάρχουν τα mixdown, render κτλ διαδικασια που δυσκολα μπορω να φανταστω καποιον να μπαινει τα τελευταια 5-7 χρόνια εκτος αν το'χει ριξει στα tablet ή αν μιξαρει των αρχοντα των δαχτυλιδιων :)

Μήπως ο μτ μπερδεύει τα 64-bit προγράμματα με 64-bit ηχογραφήσεις σε samples κλπ? Που εκεί υπάρχει διαφορά!

Nikolas είπε:
Μήπως ο μτ μπερδεύει τα 64-bit προγράμματα με 64-bit ηχογραφήσεις σε samples κλπ? Που εκεί υπάρχει διαφορά!
Super, άλλη μια νοιζιακή κόντρα! Gentlemen start your engines! (κάποιοι μαρσάρουν ήδη)

Και να μην αναφέρουμε το λοιπόν και το 2x32=64bit internal processing βλεπε StudioOne, Sonar κλπ (το διπλασίασμένο 32bit point εννοω)

Παραθέτω το πληροφορίες για το 64bit processing όπως τις αντιλαμβάνονται οι του Sonar:

The 64-bit Double Precision Engine provides greater resolution, meaning more accurate audio reproduction and more headroom. You'll especially notice the benefits of the 64-bit Double Precision Engine when working in large projects containing many audio tracks and plugs-ins. Your chances of clipping will be significantly reduced.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
Τωρα αν μιλαμε για καθαρα vst based μουσικη και....100 καναλια (αληθεια ΤΙ να τα κανει καποιος τα 100 καναλια ποτε μου δεν το καταλαβα) με 42 plug ins στο καθενα...)
Αυτο μου ξέφυγε :)  (αναρωτιέμαι όμως αν χρειαζεται όντως απαντηση..)

ειτε vst (η rtas οντας protoolατζής - εκει να δεις γαμ@στ@υρίδι@ για το ''low memory'' πριν τα 11) based παραγωγη είτε φυσικες ηχογραφήσεις….

8-10 κανάλια τύμπανα (και εννοειται το sampler το μιξάρεις εχοντας κάθε output σε ξεχωριστά aux)

6 ch πιάνο (θέση παίκτη-κοντα-μακρυα)

και από 2 ΌΛΑ τα υπόλοιπα, ε δεν είναι κάτι το 70ch ας πούμε…αλλα είναι off topic οποτε να μην επεκταθούμε άλλο σ' αυτό.

μτ είπε:
ειναι κλτερο..εγω πιστευω πως επηρεαζει τν ηχο... ιδεα μ..
φιλε μτ τον υπολογιστη σου μην τον χρησιμοποιείς μόνο για τα 64bit  ;D , γραφε και τιποτα στο νοιζ απ΄αυτόν, μας εβγαλες τα ματια, οκ τo καταλαβαμε, μπαινεις από κινητό! με αγαπη πάντα  :P

ev88 είπε:
Αυτο μου ξέφυγε :)  (αναρωτιέμαι όμως αν χρειαζεται όντως απαντηση..)

ειτε vst (η rtas οντας protoolατζής - εκει να δεις γαμ@στ@υρίδι@ για το ''low memory'' πριν τα 11) based παραγωγη είτε φυσικες ηχογραφήσεις….

8-10 κανάλια τύμπανα (και εννοειται το sampler το μιξάρεις εχοντας κάθε output σε ξεχωριστά aux)

6 ch πιάνο (θέση παίκτη-κοντα-μακρυα)

και από 2 ΌΛΑ τα υπόλοιπα, ε δεν είναι κάτι το 70ch ας πούμε…αλλα είναι off topic οποτε να μην επεκταθούμε άλλο σ' αυτό.
περιεργο καποτε καναμε ΔΙΣΚΑΡΕΣ σε 16 καναλια analog.....και μας περισσευανε κι ολας... ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back