Απορια: Μα καλα 2 λιτρα μπυρα 2,5ευρω??

aenimal είπε:
3.Και καλυτερη finkbrau!!!!!    (Μπορει να θελει μια κασα ο καθενας αλλα αυτη η μπυρα εχει αλλαξει την ζωη μου  ;D )
Είναι άλλη αίσθηση να φεύγεις απο τα σουπεμάρκετ με 3 καφάσια μπύρες και να έχεις δώσει 20 ευρώ! :P

3.Και καλυτερη finkbrau!!!!!    (Μπορει να θελει μια κασα ο καθενας αλλα αυτη η μπυρα εχει αλλαξει την ζωη μου   )
οντως ειναι η καλυτερη μπυρα  :P...η χαρα του Γερμανικου trailer trash!! ;D ;D...στο Βερολινο απο Lichtenberg &...ανατολικοτερα....με αυτη ζουνε αγκαλια.... ;D ;D

Miltos23 είπε:
Οντως η Φιξ ειναι κορυφαια και διαβασα και οικονομικα αποτελεσματα και εμφανισε αυξηση κερδων η εταιρεια (και χαρηκα) αλλα και η Μυθος πραγμα που δεν καταλαβα ποτε γιατι εγινε αφου ειναι χαλια...
Για την πρωτη +1000, μακραν η καλυτερη...για τη δευτερη αγορασα 3 κουτακια λογω αναγκης και με επιασε τρομερος πονοκεφαλος μετα, αυτη τη στιγμη εχω ακομα υστερα απο χτες το βραδυ (και ηπια μονο ενα)

Ritchie77 είπε:
Για την πρωτη +1000, μακραν η καλυτερη...για τη δευτερη αγορασα 3 κουτακια λογω αναγκης και με επιασε τρομερος πονοκεφαλος μετα, αυτη τη στιγμη εχω ακομα υστερα απο χτες το βραδυ (και ηπια μονο ενα)
Για τη ΦΙΞ δεν το ζητάω, είναι πολύ καλή. Η Μύθος είναι λιγότερο καλή αλλά θέμα με πονοκέφαλο δεν είχα ποτέ. Ίσως να μην έφταιγε μόνο η μπύρα.

Eχω 2 στα 2 σε διαφορετικες μερες. Θα δοκιμασω και την τριτη και θα σου πω  ;D

gdevelek είπε:
Τη σερβίρουν λέει και στις αγγλικές pub με κάποιο ιδιαίτερο όνομα, το ξέρει κανείς;
Shandy lager (ή black shandy για τους ιερόσυλους που το κάνουν με stout). Υποτίθεται ότι είναι για αυτούς που οδηγούν αργότερα.

Υπάρχει και η black lager (με blackcurrant) και η επίσης διάσημη η lager & lime.

Ritchie77 είπε:
Eχω 2 στα 2 σε διαφορετικες μερες. Θα δοκιμασω και την τριτη και θα σου πω  ;D
Δοκίμασε να πιεις μια άλλη και δες τι θα γίνει.  ;D

Πέραν της πλάκας, δεν είναι απίθανο να προκαλείται από τη μπύρα...απλά παραξενεύομαι γιατί φέτος το καλοκαίρι έτυχε να πιω αρκετές "Μύθος" χωρίς να πάθω κάτι παρόμοιο.

geodimitri είπε:
Δοκίμασε να πιεις μια άλλη και δες τι θα γίνει.  ;D

Πέραν της πλάκας, δεν είναι απίθανο να προκαλείται από τη μπύρα...απλά παραξενεύομαι γιατί φέτος το καλοκαίρι έτυχε να πιω αρκετές "Μύθος" χωρίς να πάθω κάτι παρόμοιο.
Χαχα, μαλλον ειμαι η εξαιρεση με τη συγκεκριμενη

Δοκιμάζοντας αρκετές μπύρες στη Γερμανία ακόμη πιστεύω ότι τίποτα δε συγκρίνεται με τη Guinness, η οποία βέβαια είναι μια κατηγορία από μόνης της.

Καλοκαιράκι όμως, οι μπύρες τύπου Sol τα σπάνε...

[Λίγο εκτός θέματος, απλά καλύτερα 2 μπύρες και να τις φχαριστηθείς, παρά 3 και να μη νιώσεις μία.. ισοσκελίζεται καμιά φορά το κόστος με την απόδοση χοχοοχ - επίσης κορυφή το θρεντ, να ξέρουμε τί ειναι καλό και φθηνό απο τα σουπερμαρκετ]

Γενικώς στην Ελλάδα πολλά πράγματα είναι παράλογα ακριβά (όπως π.χ. ένα κουτάκι heineken).

Για παράδειγμα σ' ένα αξιοπρεπές μαγαζί (στο νότο της Ισπανίας) που έχω πάει μερικές φορές τώρα τελευταία, ένας κουβάς μπίρες (5 X 250 ml) στοιχίζει 3 ευρώ.

Σε supermarket κάνουν περίπου 2 ευρώ η εξάδα.

Και είναι μια χαρά μπίρες.

cubo_cinco_cerveza.jpg

Καλά ρε φίλως αν πίνεις μπύρα με τον κουβά από κάποιο σημείο και μετά δεν έχει πολύ σημασία ούτε τι σόι μπύρα είναι ούτε πόσο κοστίζει...

harilatron είπε:
Γενικώς στην Ελλάδα πολλά πράγματα είναι παράλογα ακριβά (όπως π.χ. ένα κουτάκι heineken).

Για παράδειγμα σ' ένα αξιοπρεπές μαγαζί (στο νότο της Ισπανίας) που έχω πάει μερικές φορές τώρα τελευταία, ένας κουβάς μπίρες (5 X 250 ml) στοιχίζει 3 ευρώ.

Σε supermarket κάνουν περίπου 2 ευρώ η εξάδα.

Ίσως επειδή έχουν δικιά τους παραγωγή και δε τα εισάγουν όλα όπως εμείς.

Vegeterian είπε:
Ίσως επειδή έχουν δικιά τους παραγωγή και δε τα εισάγουν όλα όπως εμείς.
δυστυχως οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ μπυρες ειναι ακριβες (ή μαλλον αυτες που παραγονται στην Ελλαδα) οι περισσοτερες  ξενες (αυτες που αναφερω παραπανω οχι οι Premium μαρκες) ειναι φθηνοτερες.... :'(

οι Ισπανικες μπυρες ειναι φοβερες,ειδικα οι Estrella.

gdevelek είπε:
Καλά ρε φίλως αν πίνεις μπύρα με τον κουβά από κάποιο σημείο και μετά δεν έχει πολύ σημασία ούτε τι σόι μπύρα είναι ούτε πόσο κοστίζει...
Πράγματι έτσι είναι. Δεν μιλάμε για κάτι σπουδαίο αλλά για μπίρες της "σειράς". Όμως το σχόλιο ήταν για την τιμή καθώς για το αντίστοιχο ζουμί (π.χ. heineken) στην Ελλάδα πληρώνουμε τα 5πλά (σε μαγαζί).  

(Η Cruzcampo ανήκει στην Heineken)

Κι εγώ μια φορά την εβδομάδα για μπύρες στο Lidl παω.

Είναι αστείο και εξόφθαλμο πιάσιμο του κώλου να αγοράζεις το κουτακι των 330ml Heineken-Amstel-και-δεν-συμμαζεύεται προς 1 και κάτι, όταν προς 67 λεπτά παίρνεις Veltins 500ml.

Ασε δε που τώρα που βάλθηκα να γίνω μανεκέν παίρνω ένα κιβώτιο (24 κουτιά των 330ml) Grafenwalder Pils με λιγότερο απο 10 ευρώ και βγάζω τη βδομάδα μου. Και η μπύρα είναι εξαιρετική.

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση αλλά κυρίως κάποιοι πρέπει να αλλάξουν μυαλά. Μπύρα made in Greece ακριβότερη απο την γερμανική εισαγόμενη... Κάτσε καλά...

Μπύρα made in Greece ακριβότερη απο την γερμανική εισαγόμενη... Κάτσε καλά...
δυστυχως ακομα και απο τη....μπυρα βλεπει καποιος ποσο ΤΡΑΓΙΚΑ ελαχιστα ειναι ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ η χωρα μας....(και πως να ειναι με τετοια φορολογια και τοσο υψηλο εργατικο & λειτουργικο κοστος θα μου πεις αλλα λεμε τωρα...)

AuditoryDriving είπε:
Δοκιμάζοντας αρκετές μπύρες στη Γερμανία ακόμη πιστεύω ότι τίποτα δε συγκρίνεται με τη Guinness, η οποία βέβαια είναι μια κατηγορία από μόνης της.
...και πού να την πιεις draft στο Δουβλίνο, στο οποίο (και στα πέριξ) υπάρχει η ντόπια ποικιλία που δεν εξάγεται... http://www.noiz.gr/index.php?topic=8176.msg147216#msg147216

Εϊθπανικές θερβέθας: όθεθ (λίγεθ) έχω πιει εκαλούλεθ αλλά τίποτα το ιδιαίτερο kate me, ανάμεθα θε αυτέθ και η Εθ Τρέλα. Η Amstel οκ, κι εγώ την θεωρώ αίσχος, αλλά την Heineken όχι και τόσο...

δυστυχως ακομα και απο τη....μπυρα βλεπει καποιος ποσο ΤΡΑΓΙΚΑ ελαχιστα ειναι ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ η χωρα μας....(και πως να ειναι με τετοια φορολογια και τοσο υψηλο εργατικο & λειτουργικο κοστος θα μου πεις αλλα λεμε τωρα...)
Και άλλες βιομηχανίες μπύρας υπάρχουν σε χώρες με πολύ υψηλότερο εργατικό και λειτουργικό κόστος από τις Βαλκανικές που ανέφερες, ή στα ίδια επίπεδα με Γερμανία (πχ. Βέλγιο, Ολλανδία, Βρετανία κλπ.) και αποτελούν πολύ επιτυχημένες πολυεθνικές. Επομένως αυτό που γράφεις είναι μονοδιάστατη περιγραφή αιτιών του προβλήματος. Αν και εννοείται πως δεν θα πάρω την πάσα για πολιτική συζήτηση...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
οι Ισπανικες μπυρες ειναι φοβερες,ειδικα οι Estrella.
Πριν πολλά χρόνια γνώρισα μια ισπανίδα ονόματι Estrella και ήταν... να την πιείς στο ποτήρι!

Και άλλες βιομηχανίες μπύρας υπάρχουν σε χώρες με πολύ υψηλότερο εργατικό και λειτουργικό κόστος από τις Βαλκανικές που ανέφερες, ή στα ίδια επίπεδα με Γερμανία (πχ. Βέλγιο, Ολλανδία, Βρετανία κλπ.) και αποτελούν πολύ επιτυχημένες πολυεθνικές. Επομένως αυτό που γράφεις είναι μονοδιάστατη περιγραφή αιτιών του προβλήματος. Αν και εννοείται πως δεν θα πάρω την πάσα για πολιτική συζήτηση...
Ουτε και εγω και ας εχω ΦΥΣΙΚΑ δικιο... ;D...η ανταγωνιστικοτητα αυτων των βιομηχανων που αναφερεις ως ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ βασιζεται ΑΚΡΙΒΩΣ σε αυτο...οτι ειναι δηλαδη ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ....

Με τα λεφτά που θα έδινες για να αγοράσεις μια εξάδα εμφιαλωμένα χλιαρά κάτουρα φυματικού σκύλου (βλέπε αθηναϊκή "ζυθοποιϊα" ) πηγαίνεις σερβία σε μια καφάνα γεμάτη πανύψηλα δροσερά κορίτσα και πίνεις μέχρι αηδίας.

Η μόνη μπύρα (ευρείας κυκλοφορίας) που δεν θα ντρεπόμουνα να δώσω σε γερμανό φίλο μου είναι η βεργίνα ΑΑυστηρά.

Trending...

Νέα θέματα

Back