Απίστευτη τύχη...

Lampiris

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Την προηγούμενη Κυριακή σε βόλτα στο Μοναστηράκι ένας παππούς είχε μια κούτα με διάφορες παλιατζούρες από καλώδια με διακόπτες για πορτατίφ, κάτι 45άρια δισκάκια λιωμένα τελείως και διάφορα μπιχλιμπίδια, και όπως τα είχε αραδιάσει πέφτει το μάτι μου σε αυτό.

Του λέω παππού τι είναι και πόσο το δίνεις?

Αυτό μου λέει είναι για να ακουμπάνε το πόδι τους αυτοί που παίζουνε κιθάρα για να μην κουράζονται εσύ παίζεις κιθάρα?

Παίζω του λέω αλλά δεν έχω τέτοιο λές γι αυτό να κουράζεται το πόδι μου?

Ναί μου λέει να το πάρεις θα στο δώσω δέκα ευρώ.

Φυσικά δεν έκανα παζάρια ούτε άφησα να φανεί στο προσωπό μου καμιά έκφραση χαράς γιατί ήταν παμπόνηρος γέροντας.

Το πήρα στο σπίτι του έβαλα μπαταρία και δουλεύει μια χαρά.Το φωτογράφησα όπως ήτανε για σας με όλη την ΜΠΙΧΛΑ και την σκόνη που είχε επάνω του.

Τού έκανα ένα καθάρισμα και του έβαλα λίγο σπρέυ στο ποντεσιόμετρο και φυσάει...

Δεν θέλω ζήλιες όποιος ψάχνει καμιά φορά βρίσκει.

Cry_baby_front.jpg

Cry_baby_back.jpg

Η τύχη τοις τόλμηροίς βοηθείν μάγκα μου! Αλλά πιο πολύ από την τιμή εμένα θα με έφτιαχνε ο τρόπος που το κονόμησες :lol: και το γεγονός πως από τους 1.000.000 έλληνες κιθαρίστες εσύ ήσουν ο πρώτος

Την προηγούμενη Κυριακή σε βόλτα στο Μοναστηράκι ένας παππούς είχε μια κούτα με διάφορες παλιατζούρες από καλώδια με διακόπτες για πορτατίφ' date=' κάτι 45άρια δισκάκια λιωμένα τελείως και διάφορα μπιχλιμπίδια, και όπως τα είχε αραδιάσει πέφτει το μάτι μου σε αυτό.
Του λέω παππού τι είναι και πόσο το δίνεις?

Αυτό μου λέει είναι για να ακουμπάνε το πόδι τους αυτοί που παίζουνε κιθάρα για να μην κουράζονται εσύ παίζεις κιθάρα?

Παίζω του λέω αλλά δεν έχω τέτοιο λές γι αυτό να κουράζεται το πόδι μου?

Ναί μου λέει να το πάρεις θα στο δώσω δέκα ευρώ.

Φυσικά δεν έκανα παζάρια ούτε άφησα να φανεί στο προσωπό μου καμιά έκφραση χαράς γιατί ήταν παμπόνηρος γέροντας.

Το πήρα στο σπίτι του έβαλα μπαταρία και δουλεύει μια χαρά.Το φωτογράφησα όπως ήτανε για σας με όλη την ΜΠΙΧΛΑ και την σκόνη που είχε επάνω του.

Τού έκανα ένα καθάρισμα και του έβαλα λίγο σπρέυ στο ποντεσιόμετρο και φυσάει...

Δεν θέλω ζήλιες όποιος ψάχνει καμιά φορά βρίσκει.

[img']http://www.noiz.gr/modules/My_Uploads/user_folders/Lampiris/Cry_baby_front.jpg[/img]

Cry_baby_back.jpg
:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

Σού φεξε... :wink:

Jen Crybaby,μέσα-τέλη του '70.Καλό πετάλι.

Από μέσα πρέπει να είναι κάπως έτσι:

jen.gif

Η τύχη τοις τόλμηροίς βοηθείν μάγκα μου! Αλλά πιο πολύ από την τιμή εμένα θα με έφτιαχνε ο τρόπος που το κονόμησες :lol: και το γεγονός πως από τους 1.000.000 έλληνες κιθαρίστες εσύ ήσουν ο πρώτος
Είμαι σίγουρος πως εάν δεν πέρναγα εγώ ή κάποιος άλλος κιθαρίστας να το δεί ο παππούς θα το κουβάλαγε πολλές Κυριακές στο μοναστηράκι.

και εχεις τον superfunk να σου λεει οτι δεν εχει τιποτα στο μοναστηρακι :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

ΤΥΧΕΡΑΚΙΑ!!!

Αλίμονο σε μας που ζούμε στας επαρχίας.... :cry: :cry: :cry:

και εχεις τον superfunk να σου λεει οτι δεν εχει τιποτα στο μοναστηρακι

πως δεν εχει..πριν απο τρια χρονια πηρα αυτη 30 ευρω εξω απο ενα μαγαζι με μεταχειρισμενες ....σαμπρελες

98377765177e436ff41591e8632b138eb71e4d198a27795586ba55de.jpg

χθες πουληθηκε μια στο ε-μπεϊ 1300 ευρω!! :lol:

μη περιμενεις ομως να βρεις καμμια στρατο του 62.... :?

γιατι κατι μου λεει οτι θα κατεβουν ολοι οι κιθαριστες στο μαναστηρακι :roll: .

ωραια κιθαρα by the way.τι ειναι?

Εντελώς συμπτωματικά, αυτό ήταν το γουα-γουά πετάλι που χρησιμοποιούσε ένας φίλος μου κιθαρίστας πριν από 20-25 χρόνια (συνεργαστήκαμε την περίοδο 80-85). Γνωρίζω με απόλυτη ακρίβεια την τότε τιμή του (22.000 δρχ) διότι είχαμε μαζέψει απο κοινού τα χρήματα για την απόκτηση του πεταλιού. Ο λόγος που το είχαμε αγοράσει ήταν το ότι είχαμε ακούσει το φοβερό σόλο με γουα-γουα που υπάρχει στο κομάτι "East St. Louis Toodle-Oo" (από το Pretzel Logic των Steely Dan), παρότι ήταν (και παραμένει) ασαφές το πως αυτός ο ήχος θα μπορούσε να ενσωματωθεί στις τότε προσπάθειές μας.

Το πετάλι δεν είχε καλό ήχο, έκανε διαρκώς βόμβους και χρειαζόταν ασταμάτητα λάδωμα για να μην τρίζει κάτω από το πόδι του φίλου μου. Γνωρίζοντας όλα αυτά, σήμερα δεν θα έδινα ούτε ένα ευρώ για την απόκτησή του, αν και φαντάζομαι ότι στα χέρια ενός εμπειρότερου κιθαρίστα ίσως η εντύπωση να είναι διαφορετική.

Εντελώς συμπτωματικά' date=' αυτό ήταν το γουα-γουά πετάλι που χρησιμοποιούσε ένας φίλος μου κιθαρίστας πριν από 20-25 χρόνια (συνεργαστήκαμε την περίοδο 80-85). Γνωρίζω με απόλυτη ακρίβεια την τότε τιμή του (22.000 δρχ) διότι είχαμε μαζέψει απο κοινού τα χρήματα για την απόκτηση του πεταλιού. Ο λόγος που το είχαμε αγοράσει ήταν το ότι είχαμε ακούσει το φοβερό σόλο με γουα-γουα που υπάρχει στο κομάτι "East St. Louis Toodle-Oo" (από το Pretzel Logic των Steely Dan), παρότι ήταν (και παραμένει) ασαφές το πως αυτός ο ήχος θα μπορούσε να ενσωματωθεί στις τότε προσπάθειές μας.
Το πετάλι δεν είχε καλό ήχο, έκανε διαρκώς βόμβους και χρειαζόταν ασταμάτητα λάδωμα για να μην τρίζει κάτω από το πόδι του φίλου μου. Γνωρίζοντας όλα αυτά, σήμερα δεν θα έδινα ούτε ένα ευρώ για την απόκτησή του, αν και φαντάζομαι ότι στα χέρια ενός εμπειρότερου κιθαρίστα ίσως η εντύπωση να είναι διαφορετική.[/quote']

καλα δεν νομιζω να ειναι τοσο χαλια.κατι θα κανει ο lampiris για το τριξιμο αν ειναι....

καλα δεν νομιζω να ειναι τοσο χαλια.κατι θα κανει ο lampiris για το τριξιμο αν ειναι....
Πληροφοριακά αναφέρω ότι το πετάλι δεν τρίζει καθόλου.Είναι πολύ στιβαρή μεταλική κατασκευή το μόνο που ήθελε ήταν ένα καλό καθάρισμα και Philips σπρέυ στο ποντεσιόμετρο όχι λάδι.

Πληροφοριακά αναφέρω ότι το πετάλι δεν τρίζει καθόλου.Είναι πολύ στιβαρή μεταλική κατασκευή το μόνο που ήθελε ήταν ένα καλό καθάρισμα και Philips σπρέυ στο ποντεσιόμετρο όχι λάδι.
Δώστου λίγο χρόνο. Δεν είπε κανείς ότι τρίζει ένα-δυο εικοσιτετράωρα μετά το λούσιμο από τη Φίλιπς. Επίσης, θύμισέ μου... το οδοντωτό έμβολο που πειράζει το ποτενσιόμετρο, πλαστικό δεν είναι;

Το οδοντωτό έμβολο που "πειράζει" το ποτενσιόμετρο συνεχίζει να είναι πλαστικό ακόμα και στα σύχρονα wah :wink:

Αν σε οποιοδήποτε wah με κάσα Vox-Crybaby ακούς τρίξιμο,το πρόβλημα είναι οι 2 μεταλλικοί πίροι στο πίσω μέρος του πεταλιού οι οποίοι τείνουν να πιάνουν μαυρίλα/σκουριάζουν.Τους ρίχνεις λίγο WD και το τρίξιμο σταματάει.

Τα παλιά ποτενσιόμετρα σαν αυτό του Jen μπορούμε να τα καθαρίσουμε αλλά κατά κανόνα δεν τα "λούζουμε" με Phillips,και τα αφήνουμε να στεγνώσουν ΚΑΛΑ πριν τα χρησιμοποιήσουμε.Αν δεν είσαι συλλέκτης, το πετάλι θα επωφελούταν από ένα true bypass mod μιας και είναι περιβόητα πως κάνουν τον ήχο "μούντο" όταν είναι bypassed.

Πιθανότατα ο φίλος του Wow! να έπεσε σε ελαττωματικό πετάλι,διόλου απίθανο για τα δεδομένα της εποχής :wink:

Γι'αυτό το λόγο και είμαι κατά του να κυνηγάς vintage εξοπλισμό λες και είναι ότι καλύτερο έχει εφευρεθεί μετά τον τροχό,εκτός κι αν τον βρείς σε εξευτελιστική τιμή όπως ο Lampiris καλή ώρα.

Πάντως.αν και ο ήχος είναι υποκειμένικός (και κατ'εμένα το πετάλι αυτό ακούγεται ωραία) σήμερα φτιάχνονται πολύ καλύτερα wah από αυτό...όμως σίγουρα όχι για 10 ευρώ :lol:

Trending...

Νέα θέματα

Back