Απάτη απο την Νιγηρία

Αυτό που έγραψα είναι η επίσημη "οδηγία" που δίνεται από τις αρχές κλπ και είναι η πιο ασφαλής οδός.

Το "Στείλε του και εσύ ένα ψεύτικο αριθμό δέματος να έχει να ψάχνει." είναι γνωστό ως Scam Baiting ( http://en.wikipedia.org/wiki/Scam_baiting ) το οποίο έχει κάποιους (ομολογουμένως πολύ μικρούς) κινδύνους.

oselifer είπε:
Προφανώς βρίσκονται εκτός ελλάδος και επίσης δε νομίζω να κάτσουν να ασχοληθούν με κάποιον που τους κοροιδεύει.  ;)

ασε τις λαλακιες και κατσε στα αυγα σου...αυτοι σκοτωνουν για πλακα 5χρονα παιδακια σε εσενα θα κολλησουν?

harilatron είπε:
Θα πρότεινα να μην έχεις καμία περαιτέρω επικοινωνία και να μην προσπαθήσεις να τους ταλαιπωρήσεις κλπ. Είναι επικίνδυνοι άνθρωποι - όχι ο spammer της γειτονιάς.
Συφωνώ μην ασχοληθείς να τους ταλαιπωρήσεις...

και εμένα μου ήρθε και παραξενεύτηκα... Αγορά από εξωτερικό? Μακριά από εμάς, προσοχή στο διαδίκτυο, κρύβει παγίδες

Μου έστειλαν το εξής

Hope the item is in good condition ? Let me know ok.

Thanks.

;DΤο θέλουν το μηχάνιμα και σε καλή κατάσταση ;D ;D ;D

καλησπερα.μου στειλαν ενα mail για μια αγγελια μου.υπαρχει πειπτωση να μιλαμε για απατη?γιατι ετσι φαινεται.οταν του ειπα οτι το προιον πωλειται ακομα και ρωτησα απο ποια χωρα ειναι απαντησε με αυτο το μειλ.

Thanks for your mail. i would be glad to pay for it as soon as possible due to my best intrest in the item. though i will not be available to come for an inspection due to  the nature of my work as a marring engineering, It hard to make a phone calls and visiting of website are restricted but i squeezed out time to check this advert and send you an email regarding it. I insisted on PayPal because i don't have access to my bank account online as i don't have internet banking, but i can pay from my PayPal account, as i have my bank a/c attached to it, i will need you to give me your full name and your PayPal email address and the price so i can transfer the funds Asap for it and please if you don't have PayPal account yet, it is very easy to set up, just visit www.paypal.com  and get it set up, after you have set it up i will only need your full name and the  e-mail address you use for registration with PayPal so as to transfer the funds. I have a Shipping company that will come and pick it after the payment has been made.so kindly get back to me with the details below

Paypal Email

Name

Amount

Item Located Adderess

will be waiting for your soonest reply

Thanks $ Best Regards

melman4 είπε:
καλησπερα.μου στειλαν ενα mail για μια αγγελια μου.υπαρχει πειπτωση να μιλαμε για απατη?
Μπα όχι καλέ  ;D ;D ;D Προχώρα άφοβα  ;D

Τι σκέφτεσε να του χαρίσεις του τύπου;

Αδερφέ ούτε για αστείο δεν κάνεις δουλειά με αυτόν τον... να μην πω καμιά κουβέντα. 

Θα έλεγα το εξής απλό: Αν κάποιος απαντήσει στην αγγελία σας στα αγγλικά, είναι απάτη. Θα πρότεινα μάλιστα να μπει και σαν οδηγία-προειδοποίηση στο χώρο των αγγελιών, μαζί με τις ήδη υπάρχουσες.

Και επίσης προσοχή σε έναν παπάρα που λέει ότι είναι από Μαδρίτη και προσπαθεί να βγάλει έφτά για την δόση του.Έχει στείλει σε 2-3 φίλους...χτυπάει αγγελίες ζήτησης και ζητάει να στείλετε λεφτα >:(

την ψιλιαστηκα την δουλεια,το εψαξα και ηθελα να σιγουρευτω μολις ειδα το θεμα.εφαγε ακυρο ;D ευχαριστω.

ναι, επιβεβαιώνω κι εγώ. έχω λάβει παρόμοιο email πρόσφατα.

Thanks for your responds, my name is Jeff Sandra from united kingdom! I'm seriously in need to buy it from you but currently out of the city for 6 months project... Making of call or receiving is prohibited due to the nature of my work as marine engineering currently at sea but can only get in touch with my friends, families and business partner only on internet as it allowed... I have a transport company that will come for the pick up, therefore, the transportation charges to pick and deliver it to my address will be responsible by me! I don't want this transaction to take long or to be delayed! Therefore, I want you to get back to me with your full PayPal details to proceed immediately with the payment as it reliable, fast and secured! I already discussed with my transport company to deliver the money cash to you but they refused stating they do not deliver money that there duty is to pick up goods and to delivered and hope we can proceed with the transaction? If yes, would like you to kindly get back to me with your PayPal and in-case it your first time using PayPal as you might not have one, It easy to sign up. All you have to do is to visit the website www.paypal.com to read more on how reliable it secured for funds transfer, after visiting the website www.paypal.com to create an account, I will only need your Full PayPal Name and PayPal Email after registration to proceed immediately with the Payment...

Here's the details needed from you to be arranged.

PayPal Full Name        :

PayPal Email Address  :

Amount Price              :

And your Home Address for my Transport's Company's to Locate and Calculate the Shipping Charges to my Address this way...

Thanks and God Bless, and I will Like you to Delete it immediately from the Internet you pasted it for selling.

Mrs Jeff

Με την σειρά μου λοιπόν

Ερώτηση από τον απατεώνα:How much is the final cost ok ??

απάντηση από μένα:Hello.The final cost with the shiping is 70 euros but i have 3 other people waiting for the pedal.If they dont want it anymore i will let you know.thank you

Απάντηση από τον απατεώνα:Thanks you for the reply...Am Marts from Canada and am willing to buy

this item for my client in Ireland Dublin and i can offer you 130euro

for this item plus the postage cost altogether via Greece Post

(www.elta.gr) ok.

So, kindly end the sales of the item for me and then reply with your

bank details so that i can make the payment immediately okay.

Thanks.

Προσέξτε τα ΑΡΙΣΤΑ αγγλικά,Am Marts from Canada  ::) :P :-X

Φχαριστώ

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εμένα μου έλεγε ότι είναι τάχα από Σκοτία,περίπου πριν 1,5 χρόνο.

Εδεινε τα διπλάσια λεφτά(εκεί φάνικε η απάτη)και ήθελε την κιθάρα για έναν πελάτη του από κάποο μέρος της Νιγηρίας.

hot_sauce είπε:
έχει περάσει από Σικελία καμιά βόλτα ο φίλος? ;D
Είχαμε και συνέχεια απο τον Ιταλό-Νιγηριανό κύριουλη...

Δεν του απάντησα και μου έστελε αυτό

Hi ,

What is going on ?? Awaiting for your bank details now so that i can

make the payment immediately okay.

Thanks.

Εκεί του έστειλα και εγώ ένα i'm not interested

Κάτι που ξέχασα να πω είναι πως τον είχα αφήσει να δω μέχρι που το πάει.

Μου είχε πει πως περιμένει την απόφαση μου και αν συφωνίσω να του γράψω τα στοιχεία του λογαριασμού της τραπέζας.

warwickplayer είπε:
Hi ,

What is going on ?? Awaiting for your bank details now so that i can

make the payment immediately okay.

Thanks.
Κάτι που ξέχασα να πω είναι πως τον είχα αφήσει να δω μέχρι που το πάει.

Μου είχε πει πως περιμένει την απόφαση μου και αν συφωνίσω να του γράψω τα στοιχεία του λογαριασμού της τραπέζας.
Κάπως έτσι?  ;D

Τα ίδια εδώ παιδιά! How much is the final cost ok ?? έστειλε και αφού τον ρώτησα από πού είναι απάντησε από Αγγλία και θέλει το προϊόν για κάποιον πελάτη του στο Δουβλίνο! Έδινε και μάλιστα και τα διπλάσια για το προϊόν! Έκανε μπαμ!

Καλημέρα σε όλους! Ένας φίλος πήρε παρόμοιο mail για μία κιθάρα που είχε σε αγγελία, και το προχώρησε μέχρι την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (πριν κανά 6-8μηνο) για να μάθει τι παίζει. Του είπαν ότι γνωρίζουν για αυτές τις απάτες, και υποτίθεται ότι το ψάχνουν σε συνεργασία με διεθνείς αρχές κτλ κτλ.

That's it! Είπα να καταθέσω και εγώ τις γνώσεις μου  :D

Ρε παιδια να ρωτησω κατι εσας που σας εχει τυχει αυτο...

Γιατι εφοσον σας λεει να του δωσετε τραπεζικα στοιχεια για να σας βαλει τα λεφτα δεν του λετε "οκ here they are.........." και να τσεκαρεις μια το ibank σου και που ξερεις ???

"Ναι ναι ναι Χρηστο μου,εδω μιλαμε για απατες πολυ γνωστες και το δηλωνουμε εδω μεσα για να μην την πατησουν και αλλοι"

Συμφωνοι και μαγκια σας αλλα εφοσον το ξερετε καντε και λιγο χαβαλε να δουμε τι θα σας απαντησουν μολις σας πουν " i transfer the money" και εσεις "but i cant see any transaction" ;).Απλως ειμαι περιεργος να δω τι θα πουνε  ;D ;D ;D ;D

Τα λεω λιγο μπακαλιστικα και ισως να μην ειναι τοσο απλο οσο το παρουσιαζω αλλα για τον χαβαλε  :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back