Μετα απο χρονια παιξιματος ηλεκτρικης ως αυτοδιδακτος,νιωθω πλεον οτι με καποιον τροπο πρεπει να συστηματοποιησω με καποιο τροπο οποιες γνωσεις εχω.Μεχρι στιγμης ο,τι εμαθα ειναι με το αυτι (το ψιλοεχω..) η παρατηρωντας το παιξιμο απο γνωστους μου και με πληροφοριες σκορπιες απο ιντερνετ κλπ.Φετος το καλοκαιρι λογω ελευθερου χρονου αποφασισα να οργανωσω τα πραγματα.Λοιπον βρισκω ενα γνωστο μου ο οποιος εχει γνωσεις ωδειακες πανω στην κιθαρα και αρχισαμε καποια 'μαθηματα'.Αρχισαμε λοιπον απο τροπους (ionian,dorian κλπ) μου εξηγησε πως δομουνται οι συγχορδιες(μινορε,ματζορε,εβδομης κλπ) και γενικοτερα με θεματα μουσικης θεωριας.Παρ'ολα αυτα το παλικαρι δεν ειναι δασκαλος και οταν πρεπει να μελετησω δεν ξερω απο που να αρχισω και να τελειωσω.Απο μονος μου λοιπον αρχισα να μαθαινω πενταγραμμο και σκεφτομαι αν θα με βοηθησει αυτο αγοραζοντας καποιο βιβλιο με συγκεκριμενες ασκησεις.Στην αρχη δε μου φαινεται καθολου ευκολο να διαβαζω και να παιζω ταυτοχρονα και σκεφτομαι αν ο χρονος θα παει χαμενος..Να επιμεινω λοιπον στην αναγνωση(αν εχετε υποψη σας καποιο βιβλιο για αρχαριους προτεινετε!) η απλα να συνεχισω με εμπειρικο τροπο χωρις να μαθω αναγνωση πενταγραμμου??Εσεις τι πιστευετε??