Απ: Πόσο δυνατά παίζετε κιθάρα σε διαμέρισμα?

Θεωρώ πως μπορώ να παίζω σε εντάσεις στις οποίες θα μπορούσα την ίδια ώρα να βλέπω τηλεόραση.
αν η τηλεοραση σου εχει την ενταση ΤΕΣΣΑΡΩΝ 4Χ12 Marshall cabinets να μου πεις απο που την πηρες γιατι θελουν μια στο ΜΑΡΑΚΑΝΑ για να βλεπουν στο ημιχρονο τσοντες.... ;D 

kpeyos είπε:
Ναι, τα σπίτια είναι κατ' αρχάς χώροι χρήσης και όχι ησυχαστήρια.
Φυσικά φίλε μου. Στα προβάδικα πάει κανείς για να ησυχάσει, όχι στο σπίτι του! Αυτονόητα πράγματα.

Και ο ήλιος ανατέλλει από τη δύση κάθε μέρα.

+1 πόδι στον Οκτάποδα και +1 (χωρίς πόδι  ;D) στον kpeyos

Δεν νοείται κανόνας "δεν παίζω ποτέ γιατί ενοχλώ" ή "μόνο ακουστικά". Όσο αγενές είναι να πεις στον άλλον "πάνε να ζήσεις σε βίλα στη Γροιλανδία", άλλο τόσο παράλογο (και εν τέλει αγενές) είναι να πεις "επιτρέπεται να κάνεις θόρυβο μόνο αν ζεις σε βίλα στη Γροιλανδία". Και οι μη βιλούχοι έχουν ψυχή.

Προσωπικά νοικιάζω διαμέρισμα σε πολυκατοικία με κάκιστη ηχομόνωση. Ζω σε ισόγειο και από κάτω υπάρχουν ξενοίκιαστα καταστήματα, ενώ δίπλα υπάρχει ένα μόνο διαμέρισμα με μια πολύ γρια κυριούλα που λείπει συχνά.

Κιθάρα -ενισχυμένη- παίζω περί τις 2 ώρες την εβδομάδα το πολύ. Οι εντάσεις είναι κοσμιότατες. Αν κάποιος ενοχλείται με αυτές, θα το πω με κάθε παρρησία, να πάει να πνιγεί. Πάντως έξι χρόνια τώρα δεν έχω δεχτεί ποτέ την παραμικρή παρατήρηση ούτε εγώ ούτε η διαχείριση ή οι ιδιοκτήτες. Και εγώ βέβαια από τη μεριά μου, σιχαίνομαι το γκοατρανς, αλλά δεν έχω κάνει ποτέ παρατήρηση στον απέναντι πιτσιρικά που μια στις πολύ τόσες τσιτώνει το στέρεο και χοροπηδάει-ουρλιάζει "χάνομαι μάνα χάνομαι".

Στα έξι χρόνια μια φορά χρειάστηκε επί 1 ώρα να παίξω κιθάρα πραγματικά δυνατά γιατί κάποιος ενισχυτής είχε βλάβη και ήταν επείγον να δοκιμαστεί. Η ώρα δεν ήταν σε καμία περίπτωση κοινής ησυχίας και κατόπιν τούτου είχα τον εξής αποκαλυπτικό διάλογο με το από πάνω μεσόκοπο ζευγάρι:

-Βαρούσατε χθες Λευτεράκη μου.

-Ναι κ. Στέφανε, αν σας ενόχλησα συγγνώμη

-Τι λες παιδάκι μου, τι να μας ενοχλήσεις, άσε να γίνει και λίγη φασαρία εδώ μέσα, σαν νεκροταφείο είμαστε ώρες ώρες.

Μη συντασσόμεθα λοιπόν αυθορμήτως με τον κάθε παράξενο ούτε με την παραξενιά του. Τους χώρους μας πρέπει να τους ζούμε με αλληλοκατανόηση και κοινή λογική.

Πάντως για τον op να πω ότι έχω παίξει με ένα voxάκι AC4TV που έχω σε ρύθμιση μισό watt βραδιάτικα (έλειπε η γυναίκα και ο γιος μου) και δεν ακουγόμουν περισσότερο από μία ανοιχτή τηλεόραση σε χαμηλή ένταση, και φυσικά δεν ενόχλησα κανέναν.

Ναι, τα σπίτια είναι κατ' αρχάς χώροι χρήσης και όχι ησυχαστήρια.
Τετοια λες & θα παρω τον gdevelek  & θα ανεβουμε στον 5ο & θα γινει χαμος! ;D

παντως εντελως πληροφοριακα σου λεω οτι για το 99% των ανθρωπων που ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ (θα μου πεις ποσοι εργαζονται πλεον στη χωρα...αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα) τα σπιτια τους ΕΙΝΑΙ ο χωρος οπου γυρνανε για να ξεκουραστουν και να ηρεμησουν μετα απο μια εξοντωτικη ημερα ,ειδικα αν ζουνε σε μια πολη με τοσο αισχρη ποιοτητα ζωης οπως η Αθηνα (ατελειωτες ωρες εργασιας,για τον ιδιωτικο τομεα βεβαια αν εισαι ΔΥ φυσικα και δεν σε νοιαζει αν ο αλλος βαραει το Smoke on the water μερα νυχτα...,αθλιο φυσικο περιβαλλον,κινηση,καυσαεριο και βρωμα στους δρομους ,μηδενικο πρασινο κτλ,κτλ)

Superfunk είπε:
αν η τηλεοραση σου εχει την ενταση ΤΕΣΣΑΡΩΝ 4Χ12 Marshall cabinets να μου πεις απο που την πηρες γιατι θελουν μια στο ΜΑΡΑΚΑΝΑ για να βλεπουν στο ημιχρονο τσοντες.... ;D 
;D ;D ;D ;D ;D

Και εγώ βέβαια από τη μεριά μου, σιχαίνομαι το γκοατρανς, αλλά δεν έχω κάνει ποτέ παρατήρηση στον απέναντι πιτσιρικά που μια στις πολύ τόσες τσιτώνει το στέρεο και χοροπηδάει-ουρλιάζει "χάνομαι μάνα χάνομαι".
;D ;D ;D ;D ;D

παντως εντελως πληροφοριακα σου λεω οτι για το 99% των ανθρωπων που ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ (θα μου πεις ποσοι εργαζονται πλεον στη χωρα...αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα) τα σπιτια τους ΕΙΝΑΙ ο χωρος οπου γυρνανε για να ξεκουραστουν και να ηρεμησουν.
Όχι απαραίτητα.

Όχι απαραίτητα.
το διορθωσα, εξαιρεσα τους ΔΥ.... ;D (μια και οντως ειναι 1 εκ.οποτε δεν τους λες και μειοψηφια... ;D )

ενταξει αν μενεις σε πολυκατοικια που εχει μονο ΔΥ φτιαξε και brass band!!! ;D

Superfunk είπε:
Τετοια λες & θα παρω τον gdevelek  & θα ανεβουμε στον 5ο & θα γινει χαμος! ;D
μα τι να πεις τώρα, αν ο άνθρωπος απλά δεν νιώθει...  ???

Superfunk είπε:
δεν είμαι εγώ που παίζω με 4x4x12, μην μπερδεύεσαι...ούτε και συμβούλευσα κανέναν να γίνει κάφρος, μίλησα για λογικά όρια χρήσης.

Δεν μπερδευομαι καθολου,εμεις με αυτον με τις 4 καμπινες τα εχουμε (αν παιζεις σε λογικη ενταση και σε λογικες ωρες δεν θα ερθουμε απανω με τον gdevelek ... ;D)

Superfunk είπε:
Δεν μπερδευομαι καθολου,εμεις με αυτον με τις 4 καμπινες τα εχουμε (αν παιζεις σε λογικη ενταση και σε λογικες ωρες δεν θα ερθουμε απανω με τον gdevelek ... ;D)
Γιατί όχι ρε παιδιά; Φτιάχνω και καλό καφέ και τα μούσκλα του gvedelek μου έχουν κινήσει την περιέργεια... ;D

Σας ευχαριστω ολους απο βαθους καρδιας για τις, απολυτα επιτυχεις, προσπαθειες να μου φτιαξετε την διαθεση!!!!!! Ελπιζω να μην ζηλευει κανεις για το γεγονος οτι εχω 4 4χ12 στο σπιτι και για το οτι παιζω με τον ηχο που μου αρεσει....... Σοβαρα τωρα, μενω σε διαμερισμα στην Αθηνα και ποτε δεν αντιμετωπισα προβλημα παραπονου που να με απασχολησε πανω απο 10 λεπτα!!! Απο τους κατοικους 12 διαμερισματων της πολυκατοικιας εχουν παραπονεθει δυο ενοικιαστριες, και οχι ταυτοχρονα, καθοτι η μια αντικατεστησε την αλλη στο ιδιο διαμερισμα και, ολως τυχαιως, και οι δυο τους εκπαιδευτικοι..... Η δευτερη ειδικα μου παραπονιεται γιατι οταν επιστρεφω απο την δουλεια στις 6:30 το πρωι την ενοχλει που ακουει την πορτα του ανελκυστηρα που βρισκεται διπλα στην κρεβατοκαμαρα της, και μου "συνεστησε" να ανεβαινω τρεις οροφους απο τις σκαλες για να μην ενοχλειται!!! Αρα, τα σχολια περι κανιβαλλισμου και ελλειψης σεβασμου προς τους συνανθρωπους μου ειναι, τουλαχιστον, αστοχα, για να μην πω, κακεντρεχη. Οταν εξω απο την πορτα μου εχω καταμετρημενη ενταση 53 db απο τις τηλεορασεις των γειτονων, πολυ απλα, ΑΡΝΟΥΜΑΙ να δεχτω οτι ενοχλω, ηχητικα τουλαχιστον..... Και ενα τελευταιο στοιχειο: Εξω απο την πορτα μου την ωρα που παιζω, την μια φορα που καταφερα να ηχομετρησω με σχετικα ησυχες συνθηκες, το ντεσιμπελομετρο κατεγραψε 59 db!!! Λοιπον; Σιγουρα ενοχλω αισθητικα, αφου παιζω Metal, αλλα οπως δεν παραπονεθηκα ποτε στην απο πανω γειτονισσα που τσιτωνει τον Γονιδη και τον Τερλεγκα ολη μερα και δεν της μιλαει κανεις, παρολο που ακουγεται απο τον τεταρτο ως το ισογειο, γιατι, κακα τα ψεματα εκει τεινουν οι περισσοτεροι μουσικα, ετσι και εγω δεν ανεχομαι να μου επιβληθουν.... Οσο για το αν το νομιμο ειναι, ή οχι, ηθικο, θεωρω οτι, εν προκειμενω, ειναι τουλαχιστον ΛΟΓΙΚΟ!!! Σκεφθειτε ολους αυτους που λειτουργουν σε πολυκατοικιες επαγγελματικους χωρους οπως: Βενζιναδικα/πλυντηρια, ξυλουργεια, τορνατζιδικα, καθαριστηρια, οδοντιατρεια, κτηνιατρεια, συνεργεια, φαναρτζιδικα, καφενεια, πρακτορεια προπο και διαφορα αλλα τα οποια, αναποφευκτα θορυβουν...... Απο τεχνικης πλευρας, τωρα, ειναι μαλλον απιθανο να ενοχλει τοσο πολυ ενας ενισχυτης 1,5 Watts!!! Αρα, επιστρεφουμε στο προβλημα του κακου, ιδιοτροποπου, προβληματικου, στριμμενου, γκρινιαρη, οπως θελετε πειτε τον, γειτονα........

Τώρα από που κι ως που είναι λογικό το σκεπτικό "ο γείτονας κάνει θόρυβο αρα και εγώ έχω κάθε δικαίωμα να κάνω θόρυβο", είναι ένα μυστήριο.

theoctapus είπε:
Τώρα από που κι ως που είναι λογικό το σκεπτικό "ο γείτονας κάνει θόρυβο αρα και εγώ έχω κάθε δικαίωμα να κάνω θόρυβο", είναι ένα μυστήριο.
ενταξει αυτο ειναι εθνικο χαρακτηριστικο...οπως το "ο γειτονας δεν πληρωνει φορους οποτε γιατι να πληρωσω και εγω?" ;D

και μετα we drink it all together (αφου εχουμε τετοια μυαλα)

theoctapus είπε:
απλά είναι η λογική της ζούγκλας, της ασυδοσίας, του μπάχαλου

τα οποία σε μεγάλο βαθμό περιγράφουν τον σύγχρονο έλληνα

Να επισημανω οτι δεν κανω ΘΟΡΥΒΟ!!! Παιζω ΜΟΥΣΙΚΗ!!! Πολυ αντιδημοκρατικους σας βρισκω, ομως........ Θυμηθειτε:Βενζιναδικα/πλυντηρια, ξυλουργεια, τορνατζιδικα, καθαριστηρια, οδοντιατρεια, κτηνιατρεια, συνεργεια, φαναρτζιδικα, καφενεια, πρακτορεια προπο και διαφορα αλλα τα οποια, αναποφευκτα θορυβουν......

Πειτε μου οτι μετα την αναγνωση ολου του θεματος δεν σας ηρθε και εσας στο μυαλο το ανεκδοτο με τον ντραμερ και την "τελευταια προβα"?  ;D

Η μουσική είναι πολύ υποκειμενικός όρος. Το ότι λες εσύ ότι παίζεις μουσική, δεν την κάνει απαραίτητα μουσική και για όλους τους υπόλοιπους. Ιδίως, αν μιλάμε για ασυνόδευτη μέταλ κιθάρα.

Ναι βρε παιδί μου, δεν σου λέμε ότι κοπανάς κατσαρόλες, αλλά ξέρεις και η μουσική ενοχλητική μπορεί να γίνει. Δεν ακούν όλοι Gorgoroth. Και υπάρχει διαφορά μεταξύ του "επαγγελματικού" θόρυβου με τον χεβιμεταλά στον 4ο.

Μια ερώτηση από περιέργεια. Πως στα κομμάτια έχεις βρεί χώρο για τέσσερις 4x12;

inquisitor είπε:
Να επισημανω οτι δεν κανω ΘΟΡΥΒΟ!!! Παιζω ΜΟΥΣΙΚΗ!!! Πολυ αντιδημοκρατικους σας βρισκω, ομως........ Θυμηθειτε:Βενζιναδικα/πλυντηρια, ξυλουργεια, τορνατζιδικα, καθαριστηρια, οδοντιατρεια, κτηνιατρεια, συνεργεια, φαναρτζιδικα, καφενεια, πρακτορεια προπο και διαφορα αλλα τα οποια, αναποφευκτα θορυβουν......
αν και είμαι βέβαιος πως ματαιοπονώ:

ο φαναρτζής, που κάνει τη δουλειά με την οποία θρέφει την οικογένειά του, βρίσκεται στο φαναρτζίδικό του, εργάζεται, και κάνει θόρυβο

το ίδιο ο μαραγκός ή ο τορναδόρος ή ο σιδεράς

εσύ, κάνεις το ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΟΥ, δεν εργάζεσαι, συνεπώς δεν ισχύει το "αναπόφευκτα θορυβείς", αλλά και να εργαζόσουν, θα βρισκόσουν είτε σε προβάδικο, είτε σε λάιβ σκηνή, είτε σε ιδιόκτητο στούντιο, και ΤΙΠΟΤΕ από αυτά δεν ισχύει για το σπίτι σου, και επίσης ΤΙΠΟΤΕ από αυτά δεν ενοχλεί ανθρώπους στα σπίτια τους, ΟΛΟΙ αυτοί οι χώροι διαθέτουν βαρβάτη ηχομόνωση ως sine qua non χαρακτηριστικό

μάλιστα τα προβάδικα υπάρχουν ΑΚΡΙΒΩΣ για να επιτρέπουν σε μουσικούς (αλλά και μεταλάδες) να παίζουν δυνατά και να γουστάρουν ΧΩΡΙΣ να ενοχλούν, και είναι και ΠΑΜΦΘΗΝΑ

τέλος σε ευχαριστώ για τον σουρεαλιστικό χαρακτήρα που έδωσες στην κουβέντα αναφέροντας - τρεις φορές - τον οδοντίατρο ως επαγγελματία που παράγει αξιόλογο θόρυβο

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back