review Antelope Audio - Mια ιστορία τρόμου

Attachments

• ervtisi.jpg
    ervtisi.jpg
    121.2 KB · Εμφανίσεις: 0
Γενικά @Trolley πρέπει να καταλάβεις ότι τα LLMs πάσχουν από confirmation bias. Δε θέλουν να σε στεναχωρούν. Είναι λάθος να προσπαθείς να μάθεις κάτι από αυτά διατυπώνοντάς το με ύφος ρητορικής ερώτησης.

Τώρα το είδα αυτό.

Είμαι Linuxάς, οπότε δεν τίθεται ζήτημα confirmation bias, δηλαδή εμένα δεν με στενοχωρεί καμία από τις δύο δυνητικές απαντήσεις. Μάλλον εννοείς ότι συμπέρανε ότι θα με ικανοποιούσε περισσότερο μία απάντηση υπερ των Mac, από το περιεχόμενο της ερώτησης που έκανα.

Απο εκεί και πέρα, ας περιμένουμε να δούμε αν θα εμφανιστεί έστω και ένας που να επιβεβαιώνει ότι δουλεύει με thunderbolt audio υπό Windows χωρίς προβλήματα. Αν δεν εμφανιστεί κανείς, ίσως σημαίνει κάτι, ο καθένας άλλωστε χρησιμοποιεί τα χρήματά του όπως κρίνει (σε μελλοντικές αγορές).

Νομίζω ότι στην Ελίνα, έχουν ανοικτές UA κάρτες, αν θέλει κάποιος να πάει το laptop του για μία δοκιμή.

Και για να αποφύγουμε και παρεξηγήσεις (με το Gemini) λόγω ρητορικών ερωτημάτων ή confirmation bias, ιδού και ο δεύτερος γύρος συζήτησης (από άλλο google account, καλού-κακού).

Capture.PNG

Είμαι Linuxάς, οπότε δεν τίθεται ζήτημα confirmation bias, δηλαδή εμένα δεν με στενοχωρεί καμία από τις δύο δυνητικές απαντήσεις.
To LLM έχει confirmation bias απέναντι σε μια ρητορική ερώτηση. Όχι εσύ.

Από το Gemini:

Let's analyze the statement: "Google Gemini suggested macOS for a hustle-free approach in Thunderbolt audio interface, so it must have problems in Windows."

This statement contains the following logical fallacies:

1. Appeal to Authority (misinterpreted/unqualified):
    • The Authority: "Google Gemini" is cited as the authority. While Gemini is a powerful AI, its "suggestions" are based on the data it was trained on and its ability to process information, not necessarily on personal experience or expert judgment in the same way a human audio engineer would possess.
    • The Misinterpretation/Qualification: Gemini might suggest macOS for a "hustle-free approach" because, historically and in many current scenarios, Thunderbolt audio interfaces have had a more streamlined plug-and-play experience on Macs due to Apple's tight control over hardware and software integration (e.g., Core Audio). However, "hustle-free" doesn't mean problem-free for the alternative. It simply suggests less effort or fewer potential roadblocks.
  2. Non Sequitur (It Does Not Follow):
    • The Leap: The conclusion "so it must have problems in Windows" does not logically follow from the premise that macOS offers a "hustle-free approach."
    • Explanation: Just because one platform might be easier or more optimized for a particular task (like using Thunderbolt audio interfaces) doesn't automatically mean the other platform has problems. Windows can and does support Thunderbolt audio interfaces, but it might require more user configuration, driver updates, specific hardware compatibility checks, or troubleshooting. "Less hustle" doesn't equate to "broken" or "problematic."
Why the "hustle-free" perception exists (and why the fallacy arises):

• Apple's Integrated Ecosystem: macOS has traditionally had tighter integration between hardware and software, often leading to a more "it just works" experience for peripherals like audio interfaces. Thunderbolt itself was developed by Intel in collaboration with Apple.
  • Driver Management: Windows sometimes requires more manual driver installation and system optimization for professional audio workloads, including specific BIOS settings, power management adjustments, and ensuring compatible Thunderbolt controllers.
  • ASIO vs. Core Audio: macOS uses Core Audio, which is a low-latency, built-in audio architecture. Windows relies on ASIO (Audio Stream Input/Output) drivers provided by the audio interface manufacturers, and the quality and stability of these drivers can vary.
In conclusion:

While there's a kernel of truth in the idea that macOS might generally offer a smoother initial experience for some Thunderbolt audio interfaces, jumping to the conclusion that Windows must have problems is an oversimplification and a logical fallacy. Windows users often achieve excellent results with Thunderbolt audio interfaces, but it may involve more setup and knowledge.

Ναι, μάλιστα....

Οπότε, όλα αυτά τα χρόνια που άνθρωποι μπαίναν σε κάποιο κατάστημα και ρωτούσαν για την αξία στο να αγοράσουν οτιδήποτε, δεν απευθύνονταν τάχα σε κάποια "αυθεντία", απλά χάνανε τον χρόνο τους;

Όλες οι ερωτήσεις αυτού του τύπου προϋποθέτουν ότι αυτός που ρωτά, κατ' αρχήν αποδέχεται ότι υπάρχει αυθεντία σε αυτόν/αυτήν/αυτό που δέχεται το ερώτημα. Το αν αυτή η αίσθηση αυθεντίας θα διαρκέσει στο νου του προσώπου που κάνει το ερώτημα, σχετίζεται με το αν η απάντηση αποδειχθεί να έχει αντίκρυσμα στον πραγματικό κόσμο.

Αυτός είναι ο λόγος που γράφω πάλι και πάλι ότι περιμένω κάποιον να πει εδώ (όπου είναι μία κοινότητα ανθρώπων με κάποια ειδική σχέση με αυτά τα ζητήματα) πως όντως χρησιμοποιεί thunderbolt audio σε Windows, χωρίς προβλήματα. Αμέσως μόλις βρεθεί τέτοιο πρόσωπο, η αντίληψή μου περί αυθεντίας θα αλλάξει, να είσαι βέβαιος.

Άλλωστε, όπως επίσης έγραψα, ας δώσει ο καθένας τα χρήματά του όπου νομίζει. Εμένα π.χ. δεν θα με κάλυπτε αυτό το often στο "συμπέρασμα", και δεν βλέπω γιατί κάποιος να μπλέκει εν' έτει 2025 με τέτοια προβλήματα, να κάνει debugging και audio optimization στα Windows, εκτός αν γουστάρει ή βλέπει παράλληλα το κανάλι της Βουλής.

Θα προσθέσω ότι γενικότερα το να αγοράζει κάποιος ένα προϊόν που μόλις κυκλοφόρησε, ενέχει ρίσκο.
Το προβλημα εδω δεν ειναι οτι χαλασε, συμβαινει και στους καλυτερους, ολα χαλανε.
Το προβλημα ειναι η αντιμετωπιση λες και ειναι 17χρονοι στο γκαραζ τους. Που και παλι δηλαδη θα προσπαθουσαν να βρουν μια καλυτερη λυση. Ακου παρε 30% και αγορασε την καινουρια... Στην τελικη ας μπουν μεσα μια μοναδα αφου ειναι προφανες οτι το προιον που πουλησαν εχει προβλημα. Τωρα αν οι αριθμοι των προβληματικων μοναδων ειναι μεγαλοι μπορει να μην τους παιρνει αλλα τοτε το προβλημα ειναι αλλο και πολυ μεγαλυτερο.
Ερασιτεχνες οπως κ να χει.
(Πλακα ον) Μα και εσυ με βουλγαρους πηγες να κανεις business...

Ακριβως αυτο. Μιλαμε για χαλια υποστηριξη, μονο και μονο για αυτο δεν αγοραζεις απο την εταιρια αυτη και τελος.

Οσο αφορα για το Thunderbolt, απο τη στιγμη που υπαρχουν USB λυσεις ( RME) με υψηλη αποδοση, δεν υπαρχει και λογος να μπλεξει κανεις. Αν παλι θελει καποιος την απολυτα κορυφαια αποδοση σε PC, καλυτερα ΙΜΗΟ να παει σε μια PCIe λυση με εξωτερικους κονβερτορες. Ετσι και αλλιως, το thunderbolt δεν εφτασε ποτε αντιστοιχες επιδοσεις, και η ευελιξια του να παρεις οποια και οσα converters θελεις υπερισχυει καθε καρτας ολα- σε- ενα

Ναι μωρέ, δίκιο έχετε όλοι.

Όμως σκεφτείτε ολα προσέφερε όλα όσα προσέφερε η ZenQ:
  • κορυφαία ταχύτητα κάτω από 1ms latency
  • δικά της zero latency fx
  • δυνατότητα να κάνεις ακόμη και μικρό live με δυο όργανα, δύο μικρόφωνα κι ένα audio interface
  • Όλα αυτά σε πολύ καλύτερη τιμή απ' την UA.
ήταν μεγάλος ο πειρασμός...

Ναι, μάλιστα....

Οπότε, όλα αυτά τα χρόνια που άνθρωποι μπαίναν σε κάποιο κατάστημα και ρωτούσαν για την αξία στο να αγοράσουν οτιδήποτε, δεν απευθύνονταν τάχα σε κάποια "αυθεντία", απλά χάνανε τον χρόνο τους;

Όλες οι ερωτήσεις αυτού του τύπου προϋποθέτουν ότι αυτός που ρωτά, κατ' αρχήν αποδέχεται ότι υπάρχει αυθεντία σε αυτόν/αυτήν/αυτό που δέχεται το ερώτημα. Το αν αυτή η αίσθηση αυθεντίας θα διαρκέσει στο νου του προσώπου που κάνει το ερώτημα, σχετίζεται με το αν η απάντηση αποδειχθεί να έχει αντίκρυσμα στον πραγματικό κόσμο.

Αυτός είναι ο λόγος που γράφω πάλι και πάλι ότι περιμένω κάποιον να πει εδώ (όπου είναι μία κοινότητα ανθρώπων με κάποια ειδική σχέση με αυτά τα ζητήματα) πως όντως χρησιμοποιεί thunderbolt audio σε Windows, χωρίς προβλήματα. Αμέσως μόλις βρεθεί τέτοιο πρόσωπο, η αντίληψή μου περί αυθεντίας θα αλλάξει, να είσαι βέβαιος.

Άλλωστε, όπως επίσης έγραψα, ας δώσει ο καθένας τα χρήματά του όπου νομίζει. Εμένα π.χ. δεν θα με κάλυπτε αυτό το often στο "συμπέρασμα", και δεν βλέπω γιατί κάποιος να μπλέκει εν' έτει 2025 με τέτοια προβλήματα, να κάνει debugging και audio optimization στα Windows, εκτός αν γουστάρει ή βλέπει παράλληλα το κανάλι της Βουλής.
Μπορείς σε κάθε μου απάντηση να στέκεσαι εκεί που εξυπηρετεί αλλά αυτό δε θα πάει τη συζήτηση μας μακριά.

Ποσταρα όλη την απάντηση του Gemini αλλά το point δεν είναι η αυθεντία. Είναι το logical fallacy ότι επειδή είναι καλύτερο σε Apple είναι προβληματικό σε PC.

Και μιας που ρωτάς για εμπειρία με TB σε PC: Πριν αγοράσω το desktop είχα και laptop HP Spectre 360 με TB 3. Επίσης κανένα απολύτως θέμα, όπως κανένα θέμα δεν έχω και με το TB 4 στο desktop.

Πριν αγοράσω το έψαξα. Το 2022 υπήρχε ισχυρή σύσταση για motherboard της Intel σε όσους ήθελαν να δουλέψουν TB. Κατά τα άλλα κανένα ζήτημα.

Τώρα αν μια φορά το χρόνο θες να ανοίγουμε νήμα για την ανωτερότητα του native Mac ηχού απέναντι στους ASIO drivers, μπορείς να το κάνεις 😎

Και εγω ειχα μπει σε μεγαλη μπριζα με το thunderbolt, μεγαλος πειρασμος το (σχεδον) μηδενικο latency, μεχρι που εσκαγαν τα horror stories το ενα μετα το αλλο και κωλωσα :ROFLMAO:

Απο οτι εχω χαμπαριασει, το μεγαλο κολλημα ηταν το version 2 που δεν τα εβρισκε με το version 3. Δεν ξερω τη σημερον τι παιζεται, και κατα ποσο το version 3 τα παει καλυτερα με τα versions 4 και 5, αλλα αυτο το πραγμα δεν υπηρχε στο USB, τοσο φασαρια για το backward compatibility δεν ειχα ματαξανακουσει, πως φαινεται οτι ειναι παιδι της Apple :ROFLMAO:

Είναι το logical fallacy ότι επειδή είναι καλύτερο σε Apple είναι προβληματικό σε PC.
Δεν υπάρχει κανένα fallacy. Είναι καλύτερο σε Mac, τι να κάνουμε; Εγώ φταίω; Συγκριτικά, ναι, στο pc μαλλον είναι προβληματικό.

Τώρα αν μια φορά το χρόνο θες να ανοίγουμε νήμα για την ανωτερότητα του native Mac ηχού απέναντι στους ASIO drivers, μπορείς να το κάνεις

Δεν θα έβλαπτε, αν γινόταν. Στο noiz (όπως και στην υπόλοιπη χώρα) υπάρχει πολύ μυθολογία γύρω από αυτά τα θέματα. Λίγη προσγείωση δεν βλάπτει. Εγώ, δεν έχω κανένα προσωπικό κίνητρο να το κάνω, έχω και τις τρεις πλατφόρμες, αλλά εργάζομαι με Linux.

Μπορείς σε κάθε μου απάντηση να στέκεσαι εκεί που εξυπηρετεί

Δεν έχω χρόνο για κάτι περισσότερο.

Και μιας που ρωτάς για εμπειρία με TB σε PC: Πριν αγοράσω το desktop είχα και laptop HP Spectre 360 με TB 3. Επίσης κανένα απολύτως θέμα, όπως κανένα θέμα δεν έχω και με το TB 4 στο desktop.

Ας ξαναπώ λοιπόν, ότι δεν θεωρώ ότι εσύ έχεις οποιοδήποτε θέμα, στην περίπτωσή σου είναι σαφές τι συνέβη, το έχουν παραδεχθεί και οι κατασκευαστές, απομένει μόνο να υπάρξει θετική έκβαση στο δίκαιο αίτημά σου να αποζημιωθείς.

Άλλοι όμως, επαγγελματίες και αυτοί, έχουν προβλήματα, όχι σαν το δικό σου, προβλήματα που έχουν (ορθά ή λανθασμένα, αυτό περιμένουμε να δούμε) με τα Windows. Αν συγκεντρώσουμε εδώ δέκα-δεκαπέντε ανθρώπους να λένε "δουλεύω με thunderbolt και όλα καλά", θα είναι ένα πολύ χρήσιμο στοιχείο. Δεν είναι δα και πολύ μεγάλος αριθμός, αν μιλάγαμε για τελέ θα είχε ήδη γίνει το σώσε.

Ναι μωρέ, δίκιο έχετε όλοι.

Όμως σκεφτείτε ολα προσέφερε όλα όσα προσέφερε η ZenQ:
  • κορυφαία ταχύτητα κάτω από 1ms latency
  • δικά της zero latency fx
  • δυνατότητα να κάνεις ακόμη και μικρό live με δυο όργανα, δύο μικρόφωνα κι ένα audio interface
  • Όλα αυτά σε πολύ καλύτερη τιμή απ' την UA.
ήταν μεγάλος ο πειρασμός...
Πόσο?

Δεν υπάρχει κανένα fallacy. Είναι καλύτερο σε Mac, τι να κάνουμε; Εγώ φταίω; Συγκριτικά, ναι, στο pc μαλλον είναι προβληματικό.

Δεν θα έβλαπτε, αν γινόταν. Στο noiz (όπως και στην υπόλοιπη χώρα) υπάρχει πολύ μυθολογία γύρω από αυτά τα θέματα. Λίγη προσγείωση δεν βλάπτει. Εγώ, δεν έχω κανένα προσωπικό κίνητρο να το κάνω, έχω και τις τρεις πλατφόρμες, αλλά εργάζομαι με Linux.

Δεν έχω χρόνο για κάτι περισσότερο.

Ας ξαναπώ λοιπόν, ότι δεν θεωρώ ότι εσύ έχεις οποιοδήποτε θέμα, στην περίπτωσή σου είναι σαφές τι συνέβη, το έχουν παραδεχθεί και οι κατασκευαστές, απομένει μόνο να υπάρξει θετική έκβαση στο δίκαιο αίτημά σου να αποζημιωθείς.

Άλλοι όμως, επαγγελματίες και αυτοί, έχουν προβλήματα, όχι σαν το δικό σου, προβλήματα που έχουν (ορθά ή λανθασμένα, αυτό περιμένουμε να δούμε) με τα Windows. Αν συγκεντρώσουμε εδώ δέκα-δεκαπέντε ανθρώπους να λένε "δουλεύω με thunderbolt και όλα καλά", θα είναι ένα πολύ χρήσιμο στοιχείο. Δεν είναι δα και πολύ μεγάλος αριθμός, αν μιλάγαμε για τελέ θα είχε ήδη γίνει το σώσε.
Δέκα - δεκαπέντε άτομα θα διαβάσουν αυτό το νήμα. Θες να έχουν και εμπειρίες σε PC με thunderbolt?😂😂

Αντί να ψάχνεις τους 15 συμφορουμίτες κάνε ένα search πόσες motherboards με thunderbolt υπάρχουν για PC και πόσοι content creators τις χρησιμοποιούν κι αναρωτήσου αν όλοι αυτοί είναι τρελοί ή αν συμβαίνει κάτι άλλο🙄

Όσον αφορά τους μύθους, ο μόνος μύθος που επιμένει είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις σοβαρή multimedia δουλειά στα Windows. Όλη την προηγούμενη δεκαετία που τα Mac Pro ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο παγκοσμίως, όλοι οι επαγγελματίες των multimedia σε PC δούλευαν.

Δέκα - δεκαπέντε άτομα θα διαβάσουν αυτό το νήμα.

Τόσο λίγοι; Δεν το είχα υπ' όψιν μου. Ελπίζω να μην ισχύει.

αν συμβαίνει κάτι άλλο

Συμβαίνει ότι δεν έχουν λεφτά να πάρουν Mac, ή ότι δεν μασάνε από τον μύθο που ανέφερες, συνήθως το πρώτο. Συζητήσεις για τις πλατφόρμες κάνω μόνο με όσους/ες έχουν καλή (καμιά δεκαριά χρόνια) εμπειρία και με τις δύο αυτές. Εσύ μάλλον ανήκεις σε αυτούς, αλλά η πλειοψηφία όσων αναφέρεις απλά δεν δοκίμασαν ποτέ κάτι άλλο, ξεκίνησαν με μία πλατφόρμα και με αυτή σκοπεύουν να μείνουν δια παντός.

Όσον αφορά τους μύθους, ο μόνος μύθος που επιμένει είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις σοβαρή multimedia δουλειά στα Windows. Όλη την προηγούμενη δεκαετία που τα Mac Pro ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο παγκοσμίως, όλοι οι επαγγελματίες των multimedia σε PC δούλευαν.

Μεγάλη κουβέντα το "όλοι", αλλά εγώ ούτως ή άλλως δεν ενστερνίστηκα ποτέ το συγκεκριμένο μύθο. Είχα ανέκαθεν Windows για τέτοιες δουλειές και δεν με κέρδισαν τα Mac, στα οποία έδωσα αρκετές ευκαιρίες.

----

Όλα τα παραπάνω βέβαια, δεν έχουν κάποια σχέση με το δικό σου ζήτημα, εσύ θα είχες πρόβλημα ούτως ή άλλως με την Αντιλόπη. Αλλά πραγματικά τώρα, ΔΕΝ θα φροντίσεις η επόμενη κάρτα σου να έχει ΚΑΙ USB θύρα, έτσι για το φόβο των Ιουδαίων (που λένε);

Όλα τα παραπάνω βέβαια, δεν έχουν κάποια σχέση με το δικό σου ζήτημα, εσύ θα είχες πρόβλημα ούτως ή άλλως με την Αντιλόπη. Αλλά πραγματικά τώρα, ΔΕΝ θα φροντίσεις η επόμενη κάρτα σου να έχει ΚΑΙ USB θύρα, έτσι για το φόβο των Ιουδαίων (που λένε);
Μα ΠΟΤΕ δεν είχα πρόβλημα με το Thunderbolt σε δύο υπολογιστές. Oύτε με τα Windows 10, ούτε με τα Windows 11. Ούτε με το Thunderbolt 3, ούτε με το Thunderbolt 4. Oύτε με το desktop, ούτε με το Laptop.

Mε την ίδια λογική πρέπει να γυρίσουμε στα Apple του 2018 με τα Intel Chipsets γιατί σύμφωνα με το Gemini, είναι καλύτερα από τα Apple Silicon σε Thunderbolt Integration (βασικά τα Apple Silicon στην απάντηση φαίνεται να έχουν περισσότερα limitations και από τα PC!!!)

"Which platform has more issues with thunderbolt intergration Apple computers with Intel chipsets or Apple computers with Apple Silicon Chipsets?"
It's not a straightforward answer of one being definitively "worse" than the other, as the types of Thunderbolt integration issues have shifted with the transition from Intel to Apple Silicon.

Here's a breakdown:

Intel-based Apple Computers:

• Older issues: Intel Macs have generally had robust Thunderbolt integration, as Intel developed the technology. However, some common issues could arise from:
    • SMC/NVRAM resets: These are common troubleshooting steps for various hardware issues on Intel Macs, including Thunderbolt problems.
    • Specific peripheral compatibility: While Thunderbolt was generally reliable, some older or less common Thunderbolt peripherals might have had driver issues or compatibility quirks.
    • Physical port damage or cable issues: Like any port, physical damage or faulty cables can always lead to problems.
    • macOS updates: Occasionally, a macOS update could introduce temporary glitches with Thunderbolt functionality, usually resolved in subsequent updates.
Apple Silicon (M1, M2, M3, etc.) Apple Computers:

• eGPU (External GPU) Support: This was a significant and intentional change. Apple Silicon Macs generally do NOT support Thunderbolt eGPUs. This is because the M-series chips have highly integrated and powerful GPUs, and Apple decided to focus on that architecture rather than external graphics. This was a major "issue" for users who relied on eGPUs with their Intel Macs.
  • Initial compatibility quirks: When Apple Silicon first launched (especially with the M1 chip), there were reports of some compatibility issues with certain Thunderbolt/USB-C peripherals, particularly external SSD enclosures. These often involved devices not being recognized or experiencing intermittent connections. Many of these issues have been addressed through macOS updates and improved peripheral firmware.
  • "Daisy-chaining" limitations/changes: While Thunderbolt still supports daisy-chaining, some users have reported subtle differences or limitations compared to Intel Macs, particularly with older Thunderbolt 3 devices or certain display configurations. Thunderbolt 4 hubs have become a more common solution for connecting multiple devices.
  • Driver requirements for some peripherals: Some specialized Thunderbolt devices, especially in the audio/video production space, might require specific drivers that took time to be updated for Apple Silicon.
  • Fewer Thunderbolt buses (on some models): Some base model Apple Silicon Macs might have fewer independent Thunderbolt buses than their Intel counterparts, which can impact theoretical maximum throughput if many high-bandwidth devices are connected simultaneously. Higher-end Apple Silicon Macs often have more dedicated buses.
In summary:

• Intel Macs typically had more "traditional" hardware/software troubleshooting issues that could often be resolved with resets, updates, or checking cables/peripherals.
  • Apple Silicon Macs introduced a fundamental change with the lack of eGPU support, which was a deal-breaker for some users.1 They also had initial compatibility hiccups with some peripherals, though many of these have been resolved.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back