Angine de Poitrine

Πολύ ωραίο groove τα ΠΑΟΚτσάκια. Πες τους να φορέσουν κάτι πιο εκκεντρικό γιατί έτσι δε θα τους δει κανείς 😅

Μεχρι το 2ο λεπτο, σκεφτομουν που καταντησε το """"ροκ"""". Στο 2.43 ομως, εκει που κανει μια εναλλαγη αναμεσα στον μυτογκα και τον butthead με επιασαν τα γελια.

Νομιζω οτι ειναι ΠΑΡΑ πολυ σημαντικο σχημα: Ειναι η ζωντανη αποδειξη οτι ολες αυτες οι μπουμερ βλακειες με τις παραμορφωμενες κιθαρες και τα κλαμπατσιμπανα, πραγματικα δεν οδηγουν πουθενα, οτι ηταν να παιχτει σε αυτα τα πλαισια εχει παιχτει ηδη.

Καναδάς είπαμε?
Μάλιστα...

Attachments

• Arkouda.jpg
    Arkouda.jpg
    87.6 KB · Εμφανίσεις: 0
Οκ, το παραδέχομαι. Έχω μπει πολλές φορές και τους έχω ξαναδεί. Ίσως ακούω με τα μάτια, ίσως έχουν μάγκα μάνατζερ, αλλά αυτό που έχουν στήσει είναι πανέξυπνο. Και ναι μεν με την microtonal κιθάρα ο τύπος βγάζει πολύ dissonant ήχους, αλλά έχουν φοβερό pocket. Οριακά εθιστικό το όλο αποτέλεσμα

Μουσική που δεν απευθύνεται στο συναίσθημα αλλά μόνο στο μυαλό (και καλά), μου είναι παγερή αδιάφορη.

Α, και τα τριγωνάκια που κάνουν πριν ξεκινήσουν να παίζουν και που έχουν στο logo τους, μου λένε ο,τι χρειάζεται να ξέρω για αυτούς,

Έχει γίνει ένας ξαφνικός χαμός με αυτούς online. O Beato τους αποκάλεσε "microtonal math rock". Δεν ξέρω αν είναι ακριβής ο όρος αλλά αυτό που κάνουν βασικά είναι να παίζουν microtonal riffs σε στατική αρμονία και μετά κάποιες μελωδίες από πάνω και πάλι microtonal φυσικά και σε ανατολίζοντες δρόμους ή αυτοσχεδιασμούς σε "παράφωνες" πεντατονικές. Και όλα αυτά παιγμένα συχνά σε πολύ odd meters. Με λίγα λόγια τίποτα οικείο, συμβατικό για το μέσο αυτί αλλά δημιουργεί έναν εθισμό σα να τρως τα νύχια σου.

Το όλο project είναι πολύ μελετημένο να είναι όσο πιο παράδοξο γίνεται, με αυτά τα κοστούμια και το βάψιμο που ρίχνουν πριν να εμφανιστούν, όπως και τη μικρή τελετή με τα τρίγωνα και τις παράξενες φωνές.

Προσωπικά τους βρίσκω πολύ πρωτότυπους και χωρίς προσποίηση αλλά δε θα έβαζα ποτέ να τους ξανακούσω, πλην της περιέργειας του τι άλλο μπορεί να σκαρφιστούν.

"νΑι, αΛλΑ αΜα ΨαΞεΙς εΧεΙ κΑι σΤιΣ μΕρΕς ΜαΣ ωΡαΙα ΜοΥσΙκΗ !1!11!"

:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Να τους ξαναδείς όμως;
Με τίποτα. Δηλαδή η οπτική αιθητική τους πρόταση μου είναι, αν όχι αντιπαθής, αδιάφορη. Και μόνο που σκέφτομαι δηλαδή ότι ο κιθαρίστας, πριν βγει να παίξει, πρέπει να κάτσει να μπογιατίσει, εκτός των άλλων, τα πόδια του και μετά να βάλει όλο αυτό το καρναβάλι από πάνω το οποίο και προφανώς είναι τρομερά ενοχλητικό την ώρα του περφόρμανς, εκνευρίζομαι.

Αλλά εγώ είμαι πλέον μπάρμπας, οπισθοδρομικός κλπ. Δεν απευθύνεται σε μένα αυτό το show.

Edit: Για την ιστορία να πούμε ότι οι τύποι είναι γαλλόφωνοι Καναδοί και η μετάφραση στα ελληνικά του ονόματος είναι "στηθάγχη". Και από google:

Η στηθάγχη είναι πόνος, πίεση ή δυσφορία στο στήθος, που αποτελεί σύμπτωμα ισχαιμικής καρδιοπάθειας, δηλαδή μειωμένης ροής αίματος στον καρδιακό μυ.

Εδώ είναι όλο το live τους, έχει πολύ μουσικό ενδιαφέρον - η κοπέλα που παίζει κιθάρομπασο μου είναι πολύ πιο συμπαθής από τον/την ντραμερ, αν και οι ίδιοι λένε ότι είναι άντρες και οι δυο.

Βασικά, θα δοκιμάσω να το ακούσω χωρίς να το βλέπω αυτή τη φορά - αυτό θα είναι ένα τεστ για το αν η μουσική τους στέκεται και χωρίς την εικόνα. Στα live πάντως, είναι sold out και τα σπάνε κανονικά.

Για 3 - 4 κομμάτια τους που κατάφερα να ακούσω ολόκληρα.
Psy/garage/progressive/kraut επιρροές,σε στατικές η και όχι αρμονίες,που παρεκλείνουν ελάχιστα η αντισυμβατικά προσπαθώντας να δημιουργήσουν το απαραίτητο υπνωτικό "hook" εώς το σημείο οπου αρμονία και ρυθμός θα συναντηθούν και θα εκτονώσουν την ενέργεια που έχουν συσσωρεύσει.

Περισσότερο σάν νοσταλγοί του 70s Psy/Kraut rock μου ακούγονται,αν κρίνω και απο το ανατολίτικο άρωμα που είχε παρουσία σε βρετανική και γερμανική σκηνή εκείνη την εποχή,ίσως καλοί για έναν ακροατή που δέν έχει ιδιαίτερη σχέση με μπάντες οπώς οι Can,Neu!,Faust,Amon Duul κ.τ.λ

Ελπίζω κάποιος να κάνει δώρο στον Beato ένα δίσκο απο τα παραπάνω συγκροτήματα στα γενέθλια του,για να σταματήσει να χαρακτηρίζει με νεωτεριστικές παπάτζες του στύλ "microtonal math rock" κάτι που έχουμε ακούσει,σαφώς καλύτερα 50 χρόνια πίσω,η αν βρίσκει κάτι ιδιοφυές μαθηματικό εκεί μέσα μπορεί να τους προσλάβει για λογιστές του.

Can,Neu!,Faust,Amon Duu
Παίζαν με μικροημιτόνια όλοι αυτοί? δε νομίζω...
Δεν θα με εξέπλητε καν αν οι Καναδοί έχουν καταγωγή από Ανατολή ή Ασία.

Παίζαν με μικροημιτόνια όλοι αυτοί? δε νομίζω...
Δεν θα με εξέπλητε καν αν οι Καναδοί έχουν καταγωγή από Ανατολή ή Ασία.
Αναλόγος τα κομμάτια,φυσικά έχουν χρησιμοποιήσει,απλά δέν έμεναν σε αυτό,γιατί πολύ απλά ήταν καλύτεροι μουσικοί και μπορούσαν να παίξουν τα πάντα,ειδικά οι Can.
Ουτε με Looper έπαιζαν γιατί δέν χρειαζόταν να επαναλαμβάνουν ένα riff μέχρι το 2:21 λεπτό σε ένα 6λεπτο κομμάτι,όπως τους παραπάνω,γιατί μέχρι τότε είχαν παίξει οτι έχουν παίξει οι συγκεκριμένοι σε όλη τους την δισκογραφία.
Αν θές να βρείς την καταγωγή τους,ίσως η πόλη οπου γεννήθηκαν η πρώτο εμφανίστηκαν σαν καλλιτεχνικό project να βοηθήσει περισσότερο.

Θα έχουν ένα hupe για ένα αρκετό χρονικό διάστημα,θα μαζέψουν μερικά εκατομμύρια views,θα μαζέψουν ότι έχουν να μαζέψουν απο τα live και μετά γεία σας.
To έχουν κάνει και άλλοι με μικροημιτόνια και δέν ξέρω εγώ τι άλλες "τεχνικές",μάλιστα 10 χρόνια πρίν,απλά αυτοί βαρούσαν και λίγο παραπάνω και μπορώ να πώ οτί μου άρεσαν κάποιες φορές.

Θα έχουν ένα hupe για ένα αρκετό χρονικό διάστημα,θα μαζέψουν μερικά εκατομμύρια views,θα μαζέψουν ότι έχουν να μαζέψουν απο τα live και μετά γεία σας.
To έχουν κάνει και άλλοι με μικροημιτόνια και δέν ξέρω εγώ τι άλλες "τεχνικές",μάλιστα 10 χρόνια πρίν,απλά αυτοί βαρούσαν και λίγο παραπάνω και μπορώ να πώ οτί μου άρεσαν κάποιες φορές.

Δεν συγκρίνονται οι Αυστραλοί μαζί τους, ούτε καν για πλάκα πάνω στην κουβέντα.

Οι KGATLW είναι ο,τι πιο φρέσκο υπάρχει στο ροκ γενικότερα εδώ και 10 χρόνια. Και όχι σε ένα στυλ, αλλά σε πολλαπλάσια περισσότερα. Αστείρευτη μπάντα.

Και όχι απλά στουντιακά, αλλά ΕΙΔΙΚΑ live.

Είναι άδικο να μπουν στην ίδια πρόταση έστω. Δεν σου κάνω επίθεση, κατάλαβες. Γνώμη παραθέτω. ;)

Δεν είναι μικροημιτόνια αυτά που ποστάρατε παιδιά.
Οι Καναδος πουά κιθαρίστας :) παίζει αποκλειστικά με μικροημιτόνια στην κιθάρα. Για να συνεννοούμαστε. Είναι άλλο άθλημα τελείως αυτό, δεν είναι κατι που το μαθαίνεις ευκολα σε ωδείο μέσα σε ένα δυο χρόνια, δεν εξαρτάται μόνo από την τεχνική.
Βασικά, δεν ξέρω καν αν ωφελούν και οι συγκρίσεις με μουσικές μισού αιώνα πίσω.
Oι King Lizzard παίζουν κάτι που έχει ξαναπαιχτεί από τα progressive και art rock συγκροτήματα των 70s, αυτό που παίζουν οι Αngine De Poitrine είναι πολύ πιο original.
Μπορεί να μην αντέξει στο χρόνο -βρίσκω και τη μεταμφίεση γελοία όπως και τις συνεντεύξεις που δεν μιλάνε με τις κανονικές τους φωνές, αλλά έχει και δεξιοτεχνία, και δέσιμο και πρωτοτυπία. Η δουλειά που κάνει το άτομο στα looper είναι όλα τα λεφτά.
Σε κάποια συνέντευξη τους είπαν ότι έπαιζαν μαζί ως ντουέτο διάφορα θέματα μέταλ και ότι επειδή ήθελαν να παίξουν ξανά δυο φορές τη βδομάδα στο ίδιο μέρος, μεταμφιέστηκαν για να μην τους καταλάβει κανείς ότι είναι οι ίδιοι.
Είχε επιτυχία (τσίρκο!) λέει, και είπαν να το κρατήσουν.
Δεν ξέρω αν μπορώ να το πιστέψω αυτό: αν δείτε το λάιβ τους ολόκληρο, ο/η κιθαρίστας / μπασίστας κινείται εντελώς μη συμβατά με το πώς κινείται α) ένας άντρας β) ένας άντρας κιθαρίστας που έχει παίξει μέταλ και τέλος, το σπουδαιότερο, δεν έχει ούτε την δεξιοτεχνία ενος μέταλ κιθαρίστα (σε κάποια φάση κάνει και τάπινγκ) ούτε καν φαίνεται έστω μια στιγμή κάποιο ίχνος από ροκ /μεταλ attitude, κάποιο σήκωμα, κάποιος υπαινιγμός μουσικός που να δηλώνει από που προέρχεται μουσικά ο ερμηνευτής. Αντιθέτως, όλα μα όλα κτγμ, συνηγορούν στο ότι αυτός ο άνθρωπος έμαθε να παίζει πρώτα σάζι και μετά ηλεκτρική κιθάρα και μπάσο.
Επίσης, ο ντελικάτος τρόπος που κάνει tap dancing και η κορμοστασιά του, δεν μου κάνει για άντρα -ή έστω για δυτικό άντρα. Γυναίκα; ίσως, αλλά σίγουρα πολύ τρομακτική με τέτοιο ύψος,χέρια και πόδια.
Επίσης αποφεύγει πολύ περισσότερο σε σχέση με τον ντράμερ, να κάνει φωνές στο vocoder.

Σόρι γαι το σεντόνι. Νομίζω ότι μ αρέσουν! Μακάρι να μην ξεφουσκώσουν.
(δεν έχω δει ακόμη το βίντεο του Βeato, βλέπω και ξαναβλέπω και κάποια άλλα live τους )

Από τα σχόλια του βίντεο:
(κλαίω)
1774130049582.png

Δεν συγκρίνονται οι Αυστραλοί μαζί τους, ούτε καν για πλάκα πάνω στην κουβέντα.

Οι KGATLW είναι ο,τι πιο φρέσκο υπάρχει στο ροκ γενικότερα εδώ και 10 χρόνια. Και όχι σε ένα στυλ, αλλά σε πολλαπλάσια περισσότερα. Αστείρευτη μπάντα.

Και όχι απλά στουντιακά, αλλά ΕΙΔΙΚΑ live.

Είναι άδικο να μπουν στην ίδια πρόταση έστω. Δεν σου κάνω επίθεση, κατάλαβες. Γνώμη παραθέτω. ;)
Εχεις δίκιο.
Το έχω αυτό,πυρηνικά κατ ευθείαν.
Απλά μιας και ανταλλάσσουμε απόψεις εδώ μέσα και δέν είμαστε youtube,προσπαθούμε να σχηματίσουμε άποψη για το τί είναι αυτό που ακούμε και βλέπουμε,ανεξάρτητα το πώς αυτό παρουσιάζεται,μιάς και είμαστε όλοι λάτρεις τις μουσικής και έστω ένα μουσικό όργανο το έχουμε πιάσει.;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back