Δεν είναι μικροημιτόνια αυτά που ποστάρατε παιδιά.
Οι Καναδος πουά κιθαρίστας

παίζει αποκλειστικά με μικροημιτόνια στην κιθάρα. Για να συνεννοούμαστε. Είναι άλλο άθλημα τελείως αυτό, δεν είναι κατι που το μαθαίνεις ευκολα σε ωδείο μέσα σε ένα δυο χρόνια, δεν εξαρτάται μόνo από την τεχνική.
Βασικά, δεν ξέρω καν αν ωφελούν και οι συγκρίσεις με μουσικές μισού αιώνα πίσω.
Oι King Lizzard παίζουν κάτι που έχει ξαναπαιχτεί από τα progressive και art rock συγκροτήματα των 70s, αυτό που παίζουν οι Αngine De Poitrine είναι πολύ πιο original.
Μπορεί να μην αντέξει στο χρόνο -βρίσκω και τη μεταμφίεση γελοία όπως και τις συνεντεύξεις που δεν μιλάνε με τις κανονικές τους φωνές, αλλά έχει και δεξιοτεχνία, και δέσιμο και πρωτοτυπία. Η δουλειά που κάνει το άτομο στα looper είναι όλα τα λεφτά.
Σε κάποια συνέντευξη τους είπαν ότι έπαιζαν μαζί ως ντουέτο διάφορα θέματα μέταλ και ότι επειδή ήθελαν να παίξουν ξανά δυο φορές τη βδομάδα στο ίδιο μέρος, μεταμφιέστηκαν για να μην τους καταλάβει κανείς ότι είναι οι ίδιοι.
Είχε επιτυχία (τσίρκο!) λέει, και είπαν να το κρατήσουν.
Δεν ξέρω αν μπορώ να το πιστέψω αυτό: αν δείτε το λάιβ τους ολόκληρο, ο/η κιθαρίστας / μπασίστας κινείται εντελώς μη συμβατά με το πώς κινείται α) ένας άντρας β) ένας άντρας κιθαρίστας που έχει παίξει μέταλ και τέλος, το σπουδαιότερο, δεν έχει ούτε την δεξιοτεχνία ενος μέταλ κιθαρίστα (σε κάποια φάση κάνει και τάπινγκ) ούτε καν φαίνεται έστω μια στιγμή κάποιο ίχνος από ροκ /μεταλ attitude, κάποιο σήκωμα, κάποιος υπαινιγμός μουσικός που να δηλώνει από που προέρχεται μουσικά ο ερμηνευτής. Αντιθέτως, όλα μα όλα κτγμ, συνηγορούν στο ότι αυτός ο άνθρωπος έμαθε να παίζει πρώτα σάζι και μετά ηλεκτρική κιθάρα και μπάσο.
Επίσης, ο ντελικάτος τρόπος που κάνει tap dancing και η κορμοστασιά του, δεν μου κάνει για άντρα -ή έστω για δυτικό άντρα. Γυναίκα; ίσως, αλλά σίγουρα πολύ τρομακτική με τέτοιο ύψος,χέρια και πόδια.
Επίσης αποφεύγει πολύ περισσότερο σε σχέση με τον ντράμερ, να κάνει φωνές στο vocoder.
Σόρι γαι το σεντόνι. Νομίζω ότι μ αρέσουν! Μακάρι να μην ξεφουσκώσουν.
(δεν έχω δει ακόμη το βίντεο του Βeato, βλέπω και ξαναβλέπω και κάποια άλλα live τους )
Από τα σχόλια του βίντεο:
(κλαίω)