Καλησπέρα. Λογικά είχα αναφέρει σε άλλο θέμα ότι υπάρχουν κάποια δισκάκια είτε cd (όχι cd-r) , είτε βινύλια , που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ από κάποια εταιρεία στην ανάλογη μορφή και απλά κατασκευάστηκαν τα τελευταία 3-4 χρόνια. Πχ μια άκυρη εταιρεία έχει φτιάξει σε διπλό βινύλιο το άλμπουμ Μαζί σου της Πέγκυς Ζήνα, αλλά και το maxi single Ασπιρίνη της Αντζυς Σαμίου και τα πουλούσε σε φανς των 90s, 00s σε πολύ υψηλές τιμές 200-300 ευρώ ως συλλεκτικά και επίσης έχει φτιάξει και cd κάποια σπάνια, αλλά με ήχο απο YouTube και τα πουλούσε επίσης 40-50 ευρώ το καθένα. Αν και πλέον το discogs έχει καταργήσει τις πωλήσεις σε unofficial, βρίσκουν τρόπο και θύματα να τα πουλήσουν.
Το θέμα είναι πώς κατασκευάζονται cd και βινύλια, χωρίς να έχουν άδεια, αλλά και με ποιο τρόπο, κρυφά, μέσω εταιρειών;
Και τέλος έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για κάποια που όντως πωλούνται σε αστρονομικά ποσά, αν είναι official cd και με τον κανονικό ήχο που βγήκαν. Και επειδή δεν ανεβάζουν οπισθόφυλλα σε κάποια, δήθεν για να μη διαρρεύσουν.
Έχω δει κατά καιρούς στο discogs να εμφανίζονται εκδόσεις cd από το πουθενά, που όσους έχω ρωτήσει 40ρηδες, 50ρηδες που ασχολούνται με τη μουσική, αλλά και άτομα που είχαν παλαιού τύπου δισκοπωλεία από τους γονείς τους.
Το θέμα είναι πώς κατασκευάζονται cd και βινύλια, χωρίς να έχουν άδεια, αλλά και με ποιο τρόπο, κρυφά, μέσω εταιρειών;
Και τέλος έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για κάποια που όντως πωλούνται σε αστρονομικά ποσά, αν είναι official cd και με τον κανονικό ήχο που βγήκαν. Και επειδή δεν ανεβάζουν οπισθόφυλλα σε κάποια, δήθεν για να μη διαρρεύσουν.
Έχω δει κατά καιρούς στο discogs να εμφανίζονται εκδόσεις cd από το πουθενά, που όσους έχω ρωτήσει 40ρηδες, 50ρηδες που ασχολούνται με τη μουσική, αλλά και άτομα που είχαν παλαιού τύπου δισκοπωλεία από τους γονείς τους.
Τελευταία επεξεργασία από moderator: