Έχω Tele και έχω παίξει heavy rock και metal με αυτήν, είναι όντως all around όργανο, μπορεί να παίξει πράγματι πολλά είδη, αλλά για βασική.... είσαι σίγουρος ότι σου κάνει?
Δεν είναι ότι δεν μπορείς να παίξεις high gain, αλλά υπάρχουν πολλά ''είδη'' high gain....
Kαι ο Malmsteen και οι Maiden πχ με Fender παίζουν και high gain έχουν, αλλά ο ήχος τους δεν είναι και τόσο ''chunky'' σε σχέση με άλλες μπάντες....
Aν θες chunky, μπασαριστού τύπου heavy ήχο, μάλλον πρέπει να πας προς LP/PRS/SG μεριά.
Εμένα μια χαρά κουκλάρες μου φαίνονται οι νέες PRS se, είδα ότι αναβάθμισαν και τους μαγνήτες.
Για τις LP studio που ανέφερες, είναι ταμάμ για heavy rock, εχω μια με 490r/498t αλλά τα καθαρά, ειδικά στο bridge, ξέχασέ τα.
Αν είναι να πάρεις Tele, δες την μπάχα. Εγώ δεν ειμαι τελεκαστεράκιας, αλλά την πήρα όχι γιατί όλοι πίνουν νερό στο όνομά της (ορθώς) αλλά γιατί την βρήκα αρκετά πιο ''μοντέρνα'' από μια στάνταρντ Τέλε λόγω των πιο hot(?) μαγνητών της, του ενδιαφέροντος wiring της (σχεδόν πετυχαίνεις ήχο humbucker σε μια θέση) και του ότι ήταν όσο βαριά έπρεπε για να έχω και την αυτοπεποίθηση να παίζω και ...καφρίλες με μπόλικο sustain κτλ ;D