Αναζητηση καταλληλου floyd

scofield

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Καλησπερα.

Σημερα παρελαβα ενα used σωμα bc rich που ειχα αγορασει απο το ebay...

ειχα στην κατοχη μου ενα licensed floyd rose,το δοκιμασα κ δεν ταιριαζει... :P

ανεβαζω κανα δυο φωτογραφιες απο το σωμα με τα μαμα βιδακια του...εχει κανεις υπ'οψιν τι ''κουμπωνει'' ?

Ευχαριστω...

(Λογικα ουτε το original ταιριαζει...) ;D

rsz_Φωτογραφία0300.jpg

rsz_Φωτογραφία0301.jpg

Στην θέση σου θα πήγαινα σε ένα μαγαζί να δω αν υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμάσω τι ταιριάζει μιάς και λογικά θα υπάρχουν πάνω από ένα είδη floyd στο μαγαζί

kbasilis είπε:
Στην θέση σου θα πήγαινα σε ένα μαγαζί να δω αν υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμάσω τι ταιριάζει μιάς και λογικά θα υπάρχουν πάνω από ένα είδη floyd στο μαγαζί
το σκεφτηκα κ γω...αλλα συνηθως τα floyd στο μαγαζι δεν ειναι συσκευασμενα? ;D

Πάρε όποιο FR θες και πήγαινε στον τεχνικό να στο βάλει. Όλα μπαίνουν, έτσι ή αλλιώς.

Είσαι σίγουρος ότι η κιθάρα παίρνει floyd;  :-\

Έτσι όπως βλέπω την τρύπα δε νομίζω να χωράει floyd. Για ρίξε μια ματιά στο nut. Είναι locking ή απλό;

Εκτός αν προχωρήσεις σε κάποια μόντα οπότε όπως λέει και ο φίλτατος RayDTutto "όλα μπαίνουν, έτσι ή αλλιώς".  ;)

geodimitri είπε:

Έτσι όπως βλέπω την τρύπα δε νομίζω να χωράει floyd. Για ρίξε μια ματιά στο nut. Είναι locking ή απλό;

Εκτός αν προχωρήσεις σε κάποια μόντα οπότε όπως λέει και ο φίλτατος RayDTutto "όλα μπαίνουν, έτσι ή αλλιώς".  ;)
Σώμα πήρε μόνο.Και εμένα μου φαίνεται μικρή η τρύπα για Φλόιντ

geodimitri είπε:

Αν ηταν τυπου floyd θα ηταν καπως ετσι

large_82_S.FLOYD.SWAMPASH.jpg

Μαλλον απλο ειναι (σαν στρατοκαστερ;)

raw_body.jpg

Όχι απαραίτητα. Αυτό που βάζεις είναι, αν δεν κάνω λάθος, για floating FR.

Δες π.χ. το σώμα της EVH:

P1030619.jpg

Εχεις δικιο δεν το ηξερα

αλλα απο λιγο που κοιταξα μονο αυτη η κιθαρα βγαινει με τετοιου τυπου. φανταζομαι της BCRICh θα ειναι απλο. Δεν ξερω αν παιζει σημασια στο σκαψιμο που εχει εκει που βιδωνει στην EVH για να ταιριαξει. (φαντασομαι θα εχει)

Δεν ξέρω τι FR μπαίνει στην EVH (δεν την ξέρω κιόλας)

Απο τα λίγα που ξέρω είναι οτι αλλο σκάψιμο εχει ενα σώμα που παίρνει FR οπότε τα κλασικά FR δεν νομίζω να ταιριάζουν.

Δεν μπορείς να βάλεις FR σε μια Fender stratocaster,telecaster.

φιλε σορυ αλλα δεν εχει νοημα η απαντηση σου. οι φωτο και οι δικες μου και του RayDTutto ειναι κατατοπιστηκοτατες. Μπορεις να βαλεις floyd σε ολα τα σωματα (κομματια ξυλο ειναι) αρκει να εχει το καταλληλο σκαψιμο. Η μια φωτο απο στρατ ειναι.

Παρε και μια τελε

Br00talcaster-1.jpg

παιδες το σωμα αγορασα μονο...δεν πηρα μανικι.

το οριτζιναλ floyd δυσκολα να μπει γιατι οι βιδες ειναι χοντρες...

απο μια χθεσινη ερευνα που εκανα στο google μαλλον πρεπει να παιρνει αυτο στην φωτο...

μαλλον παμε για μοντα γιατι κατι τετοιo δυσκολα να βρεθει...ειδικα εαν κρινω απο το γεγονος που εδω κ μια βδομαδα ψαχνω ολη την Ελλαδα για ενα schaller r2 foyd nut....(για λια αλλη μου κιθαρα) :P

B.C._Rich_Warlock_Platinum_Series.JPG

ogunsoto9 είπε:
Οι περισσοτερες κιθαρες των 80'ς δεν ειχαν <<ειδικο σκαψιμο>> για floyd.

Και σημερα ομως υπαρχουν αρκετα παραδειγματα καινουριων οπως,

http://www.thomann.de/gr/charvel_pro_mod_so_cal_style_1_hh_cb.htm

http://www.thomann.de/gr/kramer_guitars_84_baretta_red.htm

http://www.thomann.de/gr/fender_stdstrat_fr_hss_rw_aw_2011.htm
οκ πασο.

με το ακτιον τι παιζει; παιζει  καποιο ρολο το μπρατσο στο νεκ ποκετ;

Και λίγη ιστορία...

Ο θεμελιωτής των FR σε σούπερ στρατ, EVH (Eddie Van Halen), δεν είχε ποτέ κιθάρα που να είναι σκαμμένη πίσω και γύρω γύρω. Το τρέμολο του καθόταν ΠΑΝΩ στο σώμα της κιθάρας και όσα pull-ups ακούτε από το θείο, είναι pre-bent, απλώς γιατί οι κιθάρες του δεν μπορούσαν να κάνουν pull-up επειδή έβρισκαν στο σώμα.

Αυτός που ξεκίνησε το σκάψιμο - τουλάχιστον στην ευρεία του εμπορική μορφή - ήταν ο Vai με τις κιθάρες που άρχισε να του κάνει η Ibanez.

Συνεπώς το OFR μια χαρά κάθεται και σε κιθάρες όπως οι Strat χωρίς εκτενές σκάψιμο, αλλά σίγουρα με κάποιες αλλαγές.

RayDTutto είπε:
Και λίγη ιστορία...

Ο θεμελιωτής των FR σε σούπερ στρατ, EVH (Eddie Van Halen), δεν είχε ποτέ κιθάρα που να είναι σκαμμένη πίσω και γύρω γύρω. Το τρέμολο του καθόταν ΠΑΝΩ στο σώμα της κιθάρας και όσα pull-ups ακούτε από το θείο, είναι pre-bent, απλώς γιατί οι κιθάρες του δεν μπορούσαν να κάνουν pull-up επειδή έβρισκαν στο σώμα.

Αυτός που ξεκίνησε το σκάψιμο - τουλάχιστον στην ευρεία του εμπορική μορφή - ήταν ο Vai με τις κιθάρες που άρχισε να του κάνει η Ibanez.

Συνεπώς το OFR μια χαρά κάθεται και σε κιθάρες όπως οι Strat χωρίς εκτενές σκάψιμο, αλλά σίγουρα με κάποιες αλλαγές.
Να 'σαι καλά RayDTutto για τις πληροφορίες!  :)

Είχα δοκιμάσει μια κιθάρα του Van Halen παλιότερα και μου είχε κάνει εντύπωση το ότι ενώ είχε floyd γέφυρα δεν έκανε "σηκώματα" επειδή ακριβώς έβρισκε στο σώμα.

SPYROID είπε:
φιλε σορυ αλλα δεν εχει νοημα η απαντηση σου. οι φωτο και οι δικες μου και του RayDTutto ειναι κατατοπιστηκοτατες. Μπορεις να βαλεις floyd σε ολα τα σωματα (κομματια ξυλο ειναι) αρκει να εχει το καταλληλο σκαψιμο.
Ερχεσαι σε αντιπαράθεση στην ιδια σου την πρόταση.

Κ εγω αυτο έγραψα οτι πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο σκάψιμο.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back